Υπόθεση Novartis: Αίρεται η ασυλία του Ανδρέα Λοβέρδου

Η Ολομέλεια της Βουλής αποφάσισε την άρση της ασυλίας δύο βουλευτών, ανάμεσά τους και ο Ανδρέας Λοβέρδος για την υπόθεση Novartis.

Σήμερα Παρασκευή (19/4) αποφάσισε την άρση της ασυλίας του Ανδρέα Λοβέρδου και του Μάριου Σαλμά μετά από αίτημα της εισαγγελικής αρχής.

Από τη μια είναι ο βουλευτής της ΔΗΣΥ για την υπόθεση Novartis και από την άλλη ο βουλευτής της ΝΔ για την υπόθεση των αρθοσκοπήσεων.

Τόσο ο Ανδρέας Λοβέρδος, όσο και ο Μάριος Σαλμάς ζήτησαν από το Σώμα να ψηφίσει την άρση της ασυλίας τους ώστε οι υποθέσεις που τους αφορούν να εξετασθούν από τη Δικαιοσύνη.

Σε σύνολο 214 βουλευτών, υπέρ της άρσης ασυλίας του Ανδρέα Λοβέρδου ψήφισαν 213 βουλευτές (ένας ψήφισε κατά) ενώ 209 βουλευτές ψήφισαν υπέρ της άρσης ασυλίας του Μάριου Σαλμά (κατά ψήφισαν 4 βουλευτές και ένας παρών).

«Θέλω να μην υπάρχει καμία αμφιβολία»

«Πρώτος εγώ ψηφίζω την άρση ασυλίας μου. Είναι το βήμα για να τελειώνει αυτή η άθλια μεθόδευση εναντίον μου και εναντίον του κόμματός μου. Δεν μου αρκεί που θα καθίσουν όλοι οι υπεύθυνοι αυτής της σκευωρίας στο σκαμνί. Θέλω οπωσδήποτε να μην υπάρχει ούτε σε έναν πολίτη η εύλογη αμφιβολία», τόνισε ο κος Λοβέρδος.

Πηγή: ΑΠΕ ΜΠΕ

Διαβάστε σχετικά άρθρα:

Ανδρέας Λοβέρδος ο καθηγητής, ο πολιτικός και… η υπόθεση Novartis

Υπόθεση Novartis: Ανοίγουν οι λογαριασμοί των 10 πολιτικών

Υπόθεση Novartis: Νέες κλήσεις σε πέντε μη πολιτικά πρόσωπα

Υπόθεση Novartis: Πώς η διαφημιστική έπαιζε τον ρόλο του «πλυντηρίου»

Σχετικά άρθρα