Η ΕΛΣ στο Μικρό Θέατρο Αρχαίας Επιδαύρου αυτό το καλοκαίρι!

Τη Δευτέρα 13 Μαΐου 2019, στις 12.00 το μεσημέρι, ξεκινά η προπώληση για την παράσταση Μουσικό θέατρο της πρωτοπορίας και αρχαίοι μύθοι με έργα Ξενάκη, Χρήστου, Κουμεντάκη, η οποία θα παρουσιαστεί στις 28 και 29 Ιουνίου 2019 στο Μικρό Θέατρο Αρχαίας Επιδαύρου, στο πλαίσιο του Φεστιβάλ Αθηνών και Επιδαύρου.

Η Εναλλακτική Σκηνή, η μικρή σκηνή της Εθνικής Λυρικής Σκηνής, επισκέπτεται για πρώτη φορά το Μικρό Θέατρο Αρχαίας Επιδαύρου

Στις 28 και 29 Ιουνίου 2019 παρουσιάζονται τρία εμβληματικά έργα μουσικού θεάτρου Ελλήνων συνθετών της πρωτοπορίας, που εμπνέονται από τους αρχαίους μύθου. Πρόκειται για τα έργα υψηλών μουσικών και φωνητικών απαιτήσεων, Κασσάνδρα του Ιάννη Ξενάκη,Αναπαράστασις Ι: Ο βαρύτονος του Γιάννη Χρήστου και Έσσεται ήμαρ…του Γιώργου Κουμεντάκη.

Και στα τρία έργα της ελληνικής παραγωγής μουσικού θεάτρου της πρωτοπορίας, το υλικό της αρχαιότητας είναι το εφαλτήριο μιας ταυτόχρονης κατάδυσης στο αρχετυπικό, αλλά και ενός χωρίς προϋποθέσεις ανοίγματος στο μέλλον.

Στην παράσταση Μουσικό θέατρο της πρωτοπορίας και αρχαίοι μύθοι συμβάλουν ο αναγνωρισμένος για τις ιδιοσυγκρασιακές δημιουργίες του στο θέατρο και τον κινηματογράφο σκηνοθέτης Έκτορας Λυγίζος, ο οποίος έχει δύο φορές παρουσιάσει δουλειά του στην Επίδαυρο, ο ανερχόμενος αρχιμουσικός Γιώργος Ζιάβρας, με σημαντικές διεθνείς επιτυχίες, αλλά και σημαντικοί ερμηνευτές, όπως ο Γιάννης Στάνκογλου, στην πρώτη αναμέτρησή του με το σύγχρονο μουσικό θέατρο, και οι πρωταγωνιστές της ΕΛΣ, Διονύσης Σούρμπης και Μυρσίνη Μαργαρίτη. Τη σκηνοθετική επιμέλεια των πρώτων δύο έργων του προγράμματος έχει αναλάβει ο Καλλιτεχνικός Διευθυντής της Εναλλακτικής Σκηνής της ΕΛΣ, Αλέξανδρος Ευκλείδης.

Συμμετέχει το Ergon ensemble ένα από τα πλέον καταξιωμένα σύνολα σύγχρονηςμουσικής, με σημαντική παρουσία στην Ελλάδα και το εξωτερικό. Την απαιτητική παρτιτούρα των κρουστών στην Κασσάνδρα ερμηνεύει ο κορυφαίος μουσικός της Ορχήστρας της ΕΛΣ, Μαρίνος Τρανουδάκης.

Έργα Ξενάκη, Χρήστου, Κουμεντάκη
Μουσικό θέατρο της πρωτοπορίας και αρχαίοι μύθοι
Μικρό θέατρο Αρχαίας Επιδαύρου

28, 29 Ιουνίου 2019 / Ώρα έναρξης: 21.30

Μουσική διεύθυνση: Γιώργος Ζιάβρας
Σκηνοθεσία (Έσσεται ήμαρ…): Έκτορας Λυγίζος
Σκηνοθετική επιμέλεια (Κασσάνδρα – Αναπαράστασις I: Ο βαρύτονος): Αλέξανδρος Ευκλείδης
Σκηνικό – κοστούμια: Πέτρος Τουλούδης
Φωτισμοί: Δημήτρης Κασιμάτης

Ιάννης Ξενάκη, Κασσάνδρα
Διονύσης Σούρμπης, βαρύτονος
Μαρίνος Τρανουδάκης, κρουστά
Γιάννης Χρήστου, Αναπαράστασις Ι: Ο βαρύτονος
Γιάννης Στάνκογλου

Γιώργος Κουμεντάκης, Έσσεται ήμαρ…
Διονύσης Σούρμπης, Τυφλός αοιδός
Μυρσίνη Μαργαρίτη, Ωραία Ελένη

Συμμετέχει το Ergon ensemble

 

Διαβάστε σχετικά άρθρα:

Οι Βρυκόλακες «πάνε» στο Θέατρο Τέχνης σε σκηνοθεσία Δ. Καραντζά

 

 

[fbcomments]
X

Αγαπητοί αναγνώστες,

Σας ενημερώνουμε ότι το boro.gr προσφέρει καθημερινά (Δευτέρα-Παρασκευή) δωρεάν ψυχολογική υποστήριξη με επαγγελματίες ψυχολόγους.

Κάντε κλίκ εδώ για να συνδεθείτε και να ενημερωθείτε για τις ώρες λειτουργίας.
X