Σφοδρή πολιτική σύγκρουση για την 7ήμερη εργασία

Το μείζον ζήτημα της 7ήμερης εργασίας «πρωταγωνιστεί» σήμερα, με την κυβέρνηση και το ΚΙΝΑΛ να στοχεύουν κατά της Νέας Δημοκρατίας.

Αφορμή στάθηκαν οι δηλώσεις του Κυριάκου Μητσοτάκη για το ασφαλιστικό και το εργασιακό σε διακαναλική του συνέντευξη. Eκεί εξαπέλυσε επίθεση, για άλλη μια φορά, κατά του Αλέξη Τσίπρα, τον οποίο κατηγόρησε πως «λέει ψέματα».

Δριμύ κατηγορώ από το Μέγαρο Μαξίμου

Κατά τη διάρκεια της συνέντευξής του, ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας απάντησε στις κατηγορίες του ΣΥΡΙΖΑ ότι είναι κατά του 8ώρου. Ξεκαθάρισε πως αναγνωρίζει ότι οι άνθρωποι δουλεύουν πια με διαφορετικό τρόπο και ότι το κράτος πρέπει να διασφαλίσει εργασιακά δικαιώματα για όλους, όπως αν δουλεύουν από το σπίτι.

Το Μέγαρο Μαξίμου κατηγόρησε τον κο Μητσοτάκη ότι χαρακτήρισε τη 13η σύνταξη «ξεδιάντροπο προεκλογικό επίδομα» και αρνήθηκε να την εγγυηθεί αλλά «δεσμεύτηκε για 7ήμερη εργασία».

«Τελικά ένα πράγμα εγγυάται ο αρχηγός της ΝΔ. Την ισοπέδωση των πολλών εν ονόματι της απολυταρχίας και του πλουτισμού των ελίτ. Στις 26 του Μάη θα λάβει την απάντηση από τον ελληνικό λαό». Το ζήτημα σχολίασε και ο Αλέξης Τσίπρας, δηλώνοντας πως «ο Κυριάκος Μητσοτάκης θέλει να γυρίσει την Ελλάδα στον 18ο αιώνα».

Καταλόγισαν ψεύδη στην αξιωματική αντιπολίτευση

Από την άλλη, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος καταλόγισε ψεύδη στην αξιωματική αντιπολίτευση, λέγοντας πως επιχειρεί να μαζέψει τα αμάζευτα μετά την «αποκάλυψη του κου Μητσοτάκη».

«Το Μαξίμου καταγγέλλει τον Κυριάκο Μητσοτάκη για μια επιχειρησιακή σύμβαση την οποία ενέκρινε το υπουργείο της Έφης Αχτσιόγλου. Προβλέπει την επταήμερη λειτουργία της εταιρείας Παπαστράτος και όχι βέβαια την επταήμερη εργασία των υπαλλήλων της», ήταν η εκ νέου απάντηση της ΝΔ.

Μάλιστα, σε δηλώσεις του στον ραδιοφωνικό σταθμό News24/7, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος χαρακτήρισε μεγάλο ψέμα τα περί υπογραφής Αχτσιόγλου επταήμερων συμβάσεων εργασίας.

Θέση πήρε και το ΚΙΝΑΛ

«Είναι εντελώς διαφορετικό να δουλεύουν οι εργαζόμενοι επτά ημέρες και εντελώς διαφορετικό η επταήμερη λειτουργία των επιχειρήσεων» σημείωσε, υπογραμμίζοντας πως ο πρόεδρος της ΝΔ πιστεύει πως πρέπει να καταργηθεί το 5νθήμερο.

Θέση στην αντιπαράθεση πήρε και το ΚΙΝΑΛ. «Ο κ. Μητσοτάκης δέσμιος των πιο ακραίων συντηρητικών πολιτικών, αδυνατεί να κατανοήσει ότι η ψηφιακή εποχή και η νέα τεχνολογία μπορεί και πρέπει να συμβαδίζει με τη μείωση του χρόνου εργασίας και την ευημερία των εργαζομένων και των οικογενειών τους».

Διαβάστε σχετικά άρθρα:

Ψήφος εμπιστοσύνης: Συγκρούστηκαν Αλ. Τσίπρας και Κ. Μητσοτάκης

Ψήφος εμπιστοσύνης στην Κυβέρνηση με 153 «ναι»

Βουλή: Η… προϋπόθεση για να είναι έγκυρη η ψήφος εμπιστοσύνης

Σχετικά άρθρα