Ηπατίτιδα D: Τα ανησυχητικά συμπτώματα και οι τρόποι μετάδοσης

Για να αναπαραχθεί σε κύτταρα και να εξαπλωθεί σε όλο το σώμα, ο ιός της ηπατίτιδας D (HDV) έχει μια πολύ προσωπική στρατηγική.

Πώς αναπτύσσεται η ηπατίτιδα D

Συγκεκριμένα χρησιμοποιεί τον τρόπο ανάπτυξης και εξέλιξης άλλων ιών, ειδικά εκείνου της ηπατίτιδας Β. Σύμφωνα με τους ειδικούς, η ηπατίτιδα D ανακαλύφθηκε πριν από 40 χρόνια σε ασθενείς που είχαν προηγουμένως διαγνωστεί με ηπατίτιδα Β.

Πρόσφατα, μια ερευνητική ομάδα από τη Γαλλία απέδειξε με πειράματα σε ποντίκια ότι αυτή η… στρατηγική υπάρχει και λειτουργεί, επίσης, με άλλους ιούς, συμπεριλαμβανομένης της ηπατίτιδας C και του δάγκειου πυρετού (ασθένεια που μεταδίδεται από ορισμένα κουνούπια).

Αλλάζουν οι τρόπο μετάδοσης της ηπατίτιδας

Για τους ερευνητές, η ηπατίτιδα D μπορεί να είναι σε θέση να αποτελεί τον «δορυφόρο» των ιών διαφορετικών οικογενειών του ιού της ηπατίτιδας, γεγονός που αφήνει ανοικτό το ενδεχόμενο να μπορεί να συνδεθεί με άλλους ανθρώπινους ιούς.

Έτσι, είναι εφικτά και πρέπει να αναζητηθούν νέα σενάρια παθογένειας και διαφορετικοί τρόποι μετάδοσης, που μέχρι τώρα φάνταζαν αδιανόητοι για την επιστημονική κοινότητα.

Οι ερευνητές αναμένεται να δοκιμάσουν τώρα αυτή την υπόθεση στους ανθρώπους, από δείγματα που λαμβάνονται από ασθενείς οι οποίοι μεταφέρουν τον ιό της ηπατίτιδας D.

Με πληροφορίες από santemagazine.fr

Διαβάστε σχετικά άρθρα:

Ποιες παθήσεις ευνοούν την εμφάνιση καρκίνου στο συκώτι;

Η σύντροφός μου έχει ηπατίτιδα Α. Κινδυνεύω να κολλήσω κι εγώ;

Σχετικά άρθρα