Εκπαιδευτικά Προγράμματα Μαΐου 2019 στον Ελληνικό Κόσμο

Ο Ελληνικός Κόσμος προσφέρει όλα τα Σαββατοκύριακα «εναλλακτικές λύσεις» ψυχαγωγίας και συμμετοχικής δημιουργίας για παιδιά από 3 έως 12 ετών.

Σαββατιάτικα Οικογενειακά Εκπαιδευτικά Προγράμματα

για παιδιά προσχολικής ηλικίας

(3 έως 5 ετών με τους γονείς τους)

Σάββατο 11 Μαΐου 2019
«Φεγγαράκι μου λαμπρό…»

…θα’ ρθω τώρα να σε βρω, να σε δω από κοντά, να μου μάθεις μυστικά! Ένα μαγικό ταξίδι στη σελήνη για μικρούς και μεγάλους αστροναύτες! Μια περιπέτεια ανάμεσα σε κρατήρες, φεγγαρόσκονη, κομήτες και πεφταστέρια! Ένα μικρό βήμα για το παιδί, ένα μεγάλο για την παιδικότητα!

Είσαστε έτοιμοι για ένα ταξίδι στο φεγγάρι; Ετοιμάζουμε τις αποσκευές μας και επιβιβαζόμαστε στο διαστημόπλοιο! Χωρίς την κάσκα του αστροναύτη δεν μπορούμε να πάμε πουθενά! Αποβιβαζόμαστε στη σελήνη. Μπορούμε να περπατήσουμε; Μπορούμε να χορέψουμε; Έλλειψη βαρύτητας, κρατήρες και μετεωρίτες μας οδηγούν στην περιπέτεια και το παιχνίδι. Πώς θα γυρίσουμε πίσω; Ποια ανάμνηση θα φέρουμε μαζί μας;

Σάββατο 18 Μαΐου 2019
«Ο Γύρος του Κόσμου σε 70 λεπτά…»

Θα ήθελες να κάνεις τον Γύρο του Κόσμου; Να δεις πώς ζουν τα παιδιά από τη μία άκρη της γης έως την άλλη; Φαντάσου πώς είναι η ζωή στην έρημο, στη ζούγκλα και στους πάγους. Υπάρχουν τόσα διαφορετικά μέρη! Εσένα πού θα σου άρεσε να ζεις; Έλα να διαλέξεις, αφού ανακαλύψεις μικρά μυστικά κάθε τόπου μέσα από το παιχνίδι!

Ένα μαγικό χαλί μας ταξιδεύει σε κάθε γωνιά της γης. Ένα ταξίδι στις πέντε ηπείρους για να ανακαλύψουμε στοιχεία πολιτισμού, πανίδας και χλωρίδας. Ένα ταξίδι γεμάτο παιχνίδι, χορό, εικόνες και δημιουργία!

Σάββατο 25 Μαΐου 2019
«Το λιοντάρι και ο ποντικός»

Ο δυνατός και ο αδύναμος, ο μεγάλος και ο μικρός. Δύο ήρωες τόσο διαφορετικοί συναντιούνται σε έναν μύθο του Αισώπου και μας δείχνουν πόσο χρειάζεται ο ένας τον άλλον! Πώς κατάφερε ένας μικρούλης ποντικός να σώσει το δυνατό λιοντάρι; Ακριβώς έτσι κι εμείς, πότε μικροί και πότε μεγάλοι, ανακαλύπτουμε τη «δύναμή» μας μέσα από παιχνίδια έκφρασης και ρόλων.

Αναζητάμε τη διαφορετικότητα μέσα από έναν μύθο του Αισώπου. Με ερέθισμα την αφήγηση παιδιά και γονείς δημιουργούν και ξεκινούν ένα ταξίδι μέσω της δραματοποίησης. Πώς ένιωθε το λιοντάρι και το ποντίκι στη σπηλιά; Πώς είναι το θυμωμένο λιοντάρι, και τι συμβαίνει όταν αυτό παγιδευτεί;

Πληροφορίες:
– Ώρα έναρξης: 11:30
– Διάρκεια προγραμμάτων: 70 λεπτά
– Κόστος συμμετοχής ανά πρόγραμμα: 8 ευρώ το παιδί, 4 ευρώ ο ενήλικας (είναι απαραίτητη η συνοδεία ενήλικα)
– Διατίθεται δωρεάν χώρος στάθμευσης
– Είναι απαραίτητη η έγκαιρη τηλεφωνική κράτηση, Τ. 212 254 0000

 

Κυριακάτικα εκπαιδευτικά προγράμματα

για παιδιά νηπιαγωγείου και μαθητές Δημοτικού

Κυριακή 12 Μαΐου 2019
Υλικά και εργαλεία στο εργαστήρι του Φειδία

Μάρμαρο, χρυσός, ελεφαντόδοντο αρκούν για να δώσει ζωή στα έργα του ο ξακουστός γλύπτης . Ο Φειδίας έκανε «θαύματα»! Θα γνωρίσουμε το γλύπτη και θα δημιουργήσουμε τα δικά μας έργα, χρησιμοποιώντας την τεχνική decoupage!

Ανακαλύπτουμε αρχικά τα έργα του Φειδία και στη συνέχεια και άλλα σημαντικά γλυπτά του αρχαίου κόσμου από τον 7ο αιώνα έως και τα ρωμαϊκά χρόνια. Εξετάζουμε τα υλικά από τα οποία είναι κατασκευασμένα, τις διαφορετικές τεχνικές, αλλά και το τι απεικονίζουν. Για παιδιά νηπιαγωγείου έως Γ’ Δημοτικού

Κυριακή 19 Μαΐου 2019
Ηρακλής και Θησέας… Δύο ήρωες, ένας μύθος

Δύο από τους γνωστότερους μυθικούς ήρωες της αρχαιότητας συναντιούνται μέσα από άγνωστες ιστορίες. Ποια είναι τα κοινά σημεία τους; Δεν έχουμε παρά να τα ανακαλύψουμε!

Ο Ηρακλής και ο Θησέας είναι αναμφίβολα από τους αγαπημένους ήρωες των παιδιών από την ελληνική μυθολογία. Μέσα από το παιχνίδι και άλλες βιωματικές δραστηριότητες ανακαλύπτουμε τα κοινά τους σημεία και τις διαφορές τους, γνωστές αλλά και άγνωστες πτυχές των μύθων που τους περιβάλλουν. Για παιδιά νηπιαγωγείου έως Γ’ Δημοτικού

Κυριακή 26 Μαΐου 2019
Με σκουπάκι και μυστρί συμπληρώνουμε το πάζλ της ιστορίας!

Γρήγορα στο σκάμμα όλοι κι ας μοιραστούν οι ρόλοι! Στην ανασκαφή μας κάποιοι είναι οι αρχαιολόγοι, άλλοι οι εργάτες, οι συντηρητές και οι φωτογράφοι. Κοινό όλων η ομαδικότητα και η χαρά της ανακάλυψης.

Μέσα από το πρόγραμμα αυτό, τα παιδιά θα βιώσουν τη μοναδική εμπειρία της ανασκαφής! Δουλεύοντας με πραγματικά εργαλεία μέσα στο σκάμμα και παρακολουθώντας εικονικές αναπαραστάσεις συντήρησης αγγείων, θα νιώσουν για λίγο πραγματικοί αρχαιολόγοι, συμμετέχοντας στην μαγευτική διαδικασία που οδηγεί τα ευρήματα από το χώμα στο μουσείο! Για παιδιά από Γ΄ έως Στ’ Δημοτικού

Πληροφορίες:
– Ώρες έναρξης: 12:30 (ώρα προσέλευσης 30 λεπτά πριν την έναρξη).

– Διάρκεια προγραμμάτων: 90 λεπτά
– Κόστος συμμετοχής: 8,50 ευρώ
– Διατίθεται δωρεάν χώρος στάθμευσης
– Είναι απαραίτητη η έγκαιρη τηλεφωνική κράτηση Τ. 212 254 0000

 

Πηγή:Culturenow.gr

Διαβάστε σχετικά άρθρα:

Οι ταινίες της εβδομάδας

 

Σχετικά άρθρα