Αλέξης Τσίπρας: «Θα ζητήσω άμεση προκήρυξη εθνικών εκλογών»

Το ζήτημα της προκήρυξης πρόωρων εκλογών έχει θέσει επί τάπητος αυτή την ώρα η Πολιτική Γραμματεία του ΣΥΡΙΖΑ, έπειτα από την εκτίμηση του αποτελέσματος των Ευρωεκλογών, που δίνει προβάδισμα εννέα μονάδων στη Νέα Δημοκρατία (32,7%) ενώ ακολουθεί με 24% ο ΣΥΡΙΖΑ.

Σύμφωνα με πληροφορίες, το σενάριο που φαίνεται να κερδίζει έδαφος είναι αυτό των εκλογών στις 30 Ιουνίου. Ωστόσο οι δηλώσεις του Πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα, που αναμένονταν στις 23.00, τελικά έγιναν σχεδόν μια ώρα μετά.

Η ανάρτηση του Ευκλείδη Τσακαλώτου

Εν αναμονή της επίσημης δήλωσης του Αλέξη Τσίπρα, ο Ευκλείδης Τσακαλώτος χρησιμοποίησε τα λόγια του  λόγια του Πάμπλο Γκαρσία για να σχολιάσει το εκλογικό αποτέλεσμα αλλά και την επόμενη μέρα για τον ΣΥΡΙΖΑ: «Επιτρέπεται να πέσεις, επιβάλλεται να σηκωθείς»!

«Είπαμε την αλήθεια στον ελληνικό λαό»

Ο Αλέξης Τσίπρας δήλωσε ότι «το εκλογικό αποτέλεσμα δεν είναι αντάξιο των προσδοκιών μας». Και συνέχισε: «Δεν επέλεξα ποτέ τον εύκολο δρόμο. Μένω πιστός στις αρχές της Αριστεράς. Η αφοσίωσή μας στον λαό είναι ηθική υποχρέωση».

«Το σημερινό αποτέλεσμα δίνει στην Αντιπολίτευση να αμφισβητήσει αυτό το ιστορικό εγχειρημα, να βγάλουμε την Ελλάδα από την κρίση. Η τελική ετυμογορία ανήκει στον λαό. Θα δώσουμε αυτή τη μάχη όπως έχουμε μάθει πάντα».

Ζητάμε καθαρή εντολή

Όπως αναμενόταν, ο Αλέξης Τσίπραςδήλωσε ότι θα ζητήσει την προκήρυξη πρόωρων εκλογών αμέσως μετά τον β’ γύρο των Θα ζητήσω άμεση προκήρυξη εκλογών μετά τον δεύτερο γύρο των  δημοτικών εκλογών.

Διαβάστε σχετικά άρθρα:

Ευρωεκλογές 2019: Η εκτίμηση του τελικού αποτελέσματος

Τα πρώτα επίσημα αποτελέσματα από τον δήμο της Αθήνας

Ευρωεκλογές 2019: Τα exit poll και οι πρώτες αντιδράσεις των κομμάτων

Σχετικά άρθρα