Κτηματολόγιο: Νέα λίστα για παράταση σε 21 περιοχές

Ακόμα 21 περιοχές μπαίνουν στη νέα λίστα για παράταση στο Κτηματολόγιο που αφορά στη νομοθετική ρύθμιση για τη συλλογή δηλώσεων στο τελευταίο πρόγραμμα κτηματογράφησης.

Για Δωδεκάνησα και Κορινθία, η Υπουργική Απόφαση δημοσιεύτηκε στις 5 Ιουνίου στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως και έχουν περιθώριο έως τις 31 Ιουλίου 2019. Παράλληλα, σε 17 ημέρες λήγει το περιθώριο που έχουν οι ιδιοκτήτες στον Δήμο της Αθήνας να διορθώσουν τυχόν λάθη που έγιναν στις δηλώσεις του 2008.

Πότε θα ανακοινωθεί η νέα παράταση;

Όπως αναφέρει η εφημερίδα «Τα Νέα», η επιπλέον παράταση είναι οι έξι μήνες και δίνεται κατά περίπτωση, με Υπουργική Απόφαση, ανάλογα με τις ανάγκες που θα προκύπτουν κάθε φορά για κάθε περιοχή ξεχωριστά.

Έτσι, αναμένεται να πάρουν νέα παράταση οι 19 περιοχές όπου το εξάμηνο λήγει μέσα στον Ιούνιο. Ωστόσο, σύμφωνα με πηγές που γνωρίζουν καλά το θέμα, η νέα Υπουργική Απόφαση που θα τις περιλαμβάνει, θα ανακοινωθεί μετά τη λήξη των παρατάσεων.

Ίσως δοθεί παράταση μέχρι και το φθινόπωρο

Θυμίζουμε πως «γενναία χρονικά και καθολική για όλες τις εντασσόμενες περιοχές της χώρας» παράταση της προθεσμίας υποβολής δηλώσεων ζητά από την κυβέρνηση η Ένωση Περιφερειών Ελλάδας (ΕΝΠΕ).

Με επιστολή του προέδρου της, περιφερειάρχη Θεσσαλίας Κώστα Αγοραστού, προς τον υπουργό Περιβάλλοντος και Ενέργειας Γιώργο Σταθάκη, αιτούνται παράταση τουλάχιστον έως το τέλος Οκτωβρίου 2019 λόγω των εκλογών.

Διαβάστε σχετικά άρθρα:

Κτηματολόγιο: Επιπλέον παράταση – Ποια είναι τα κύρια προβλήματα

Κτηματολόγιο: Πόσο κοστίζει η δήλωση ακινήτου

Κτηματολόγιο: Πώς και μέχρι πότε μπορείτε να διορθώσετε τα λάθη

Άνοιξε το κτηματολόγιο Αθηνών-Τι να κάνετε για να μη χάσετε τη περιουσία σας

Κτηματολόγιο 2019: Πώς να αποφύγετε τις παγίδες;

Σχετικά άρθρα