Γιατί τα «βάζει» με την Τερέζα Μέι ο Ντόναλντ Τραμπ;

Ο αμερικανός πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ έκανε χθες, Δευτέρα, μειωτικά σχόλια σε βάρος της απερχόμενης πρωθυπουργού της Βρετανίας, της Τερέζας Μέι, μετά τη δημοσίευση διπλωματικών τηλεγραφημάτων του πρεσβευτή του Ηνωμένου Βασιλείου στην Ουάσινγκτον στα οποία η απεικόνιση τόσο του Ρεπουμπλικάνου όσο και της κυβέρνησής του είναι κάθε άλλο παρά κολακευτική.

Στο Λονδίνο, η κυβέρνηση αναζητεί τον ή τους υπεύθυνους για τη διαρροή των εμπιστευτικών τηλεγραφημάτων του 65χρονου Κιμ Ντάροκ, του έμπειρου βρετανού διπλωμάτη καριέρας που υπηρετεί στην Ουάσινγκτον, στην εφημερίδα Mail on Sunday. Σε ορισμένα από τα τηλεγραφήματα ο ένοικος του Λευκού Οίκου περιγράφεται με όρους όπως «ασταθής», η κυβέρνησή του παρουσιάζεται ως «δυσλειτουργική».

Εκφράζει την… αγαλλίασή του για την επικείμενη αποχώρησή της!

Εμφανώς εξοργισμένος εξαιτίας του γεγονότος ότι η κυβέρνηση της Βρετανίας και η ίδια η Μέι έκαναν σαφές χθες πως συνεχίζουν να περιβάλλουν με την εμπιστοσύνη τους τον σερ Ντάροκ, ο μεγιστάνας των ακινήτων έβαλε στο στόχαστρο την πρωθυπουργό, εκφράζοντας ανοιχτά την αγαλλίασή του, με τρόπο ελάχιστα διπλωματικό, για την άμεσα επικείμενη αποχώρησή της.

«Επέκρινα έντονα τον τρόπο με τον οποίο το Ηνωμένο Βασίλειο και η πρωθυπουργός Τερέζα Μέι διαχειρίστηκαν το Brexit», ανέφερε ο Τραμπ μέσω Twitter, καθιστώντας την απερχόμενη αρχηγό των Τόρις για το τρέχον «χάος» στη διαδικασία αποχώρησης από την Ευρωπαϊκή Ένωση.

«Της είχα πει πώς έπρεπε να κινηθεί, αλλά εκείνη αποφάσισε να ενεργήσει διαφορετικά», συνέχισε, πριν στραφεί εναντίον του Κιμ Ντάροκ αμέσως μετά. «Δεν γνωρίζω τον πρεσβευτή, αλλά δεν έχει συμπάθειες και οι απόψεις γι’ αυτόν δεν είναι καλές στις ΗΠΑ. Δεν θα έχουμε πλέον επαφές μαζί του». Η απάντηση της Ντάουνινγκ Στριτ δεν άργησε: «Ο σερ Κιμ Ντάροκ έχει πάντα την πλήρη υποστήριξη της πρωθυπουργού», διαβεβαίωσε ένας εκπρόσωπός της.

Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ

Διαβάστε σχετικά άρθρα:

Τερέζα Μέι, ώρα μηδέν για την πολιτικό με την ταπεινή καταγωγή που έφτασε να καθορίζει το μέλλον του Ηνωμένου Βασιλείου

Αντιμέτωπη με πλήρη κατάρρευση της Κυβέρνησής της η Τερέζα Μέι!

 

 

Σχετικά άρθρα