Η 24χρονη Αλίνα ρωτά

Με ποιες εξετάσεις μπορώ να βρω τα αίτια της τριχόπτωσης;

Έχω κάνει εξετάσεις για να βρω τα αίτια της τριχόπτωσης. Ο αιματοκρίτης είναι 36, η αιμοσφαιρίνη 11,9 και η βιταμίνη D 26,62. Λαμβάνω σίδηρο μόνο τις μέρες περιόδου. Έχω ελέγξει την ανδροστενεδιόνη, την τεστοστερόνη και τις ορμόνες του θυρεοειδούς. Είναι όλες φυσιολογικές. Επίσης έλεγξα την πιθανότητα για το σύνδρομο πολυκυστικών ωοθηκών. Εντοπίστηκε μία κύστη μεγάλη στη μία ωοθήκη.

Πώς μπορώ να εντοπίσω τα αίτια της τριχόπτωσης;

Υπάρχει κάτι άλλο που μπορώ να κάνω για να βρω την αιτία της τριχόπτωσης πέρα από τις εξετάσεις που ανέφερα; Επιπλέον, υπάρχει περίπτωση η μία ωοθηκική κύστη που βρέθηκε να ευθύνεται για την τριχόπτωση;

Στο ερώτημά σας απάντησε ο δερματολόγος Δημήτρης Καπετανάκης

kapetanakis1-1

Η τριχόπτωση έχει πολλές αιτιολογίες γι’ αυτό εγώ κάνω πάντα ένα τριχοριζόγραμμα που μας δείχνει το τι συμβαίνει αυτήν τη στιγμή στο τριχωτό σας.

Παράλληλα, κάνω επίσης και τριχοσκόπηση. Αφού γίνουν οι συγκεκριμένες εξετάσεις, μπορεί και να καθοριστεί μια θεραπεία απόλυτα προσαρμοσμένη στην κατάσταση του προβλήματός σας.

Δημήτρης Καπετανάκης
Δερματολόγος- Νοσ.ΥΓΕΙΑ
www.e-dermatology.gr

Διαβάστε σχετικά άρθρα:

Πώς μπορώ να απαλλαγώ από τη θηλακική υπερκεράτωση;

Πώς μπορείς να πάθεις μεταφλεγμονώδη υπερμελάγχρωση;

 

[fbcomments]
X

Αγαπητοί αναγνώστες,

Σας ενημερώνουμε ότι το boro.gr προσφέρει καθημερινά (Δευτέρα-Παρασκευή) δωρεάν ψυχολογική υποστήριξη με επαγγελματίες ψυχολόγους.

Κάντε κλίκ εδώ για να συνδεθείτε και να ενημερωθείτε για τις ώρες λειτουργίας.
X