Ώρα κρίσεων και αποφάσεων – Επιτέλους ο κόσμος αντιδρά…!

Επιτέλους ο κόσμος αντιδρά. Πλησιάζει η ώρα των επιπτώσεων για την εκπομπή του Γιώργου Λιάγκα. Και καιρός ήταν να μπει ένα πρόστιμο. Όχι οικονομικό. Αλλά ηθικό. Το Σωματείο Γυναικείων Δικαιωμάτων «ΤΟ ΜΩΒ» κατήγγειλε στο ΕΣΡ την εκπομπή του Γιώργου Λιάγκα στον ΣΚΑΙ που «εξευτελίζει την αξιοπρέπεια των γυναικών και ζητά την τιμωρία του».

Το βίντεο με τη live αναπαράσταση:

Μια συγγνώμη δεν φέρνει πάντα την ηρεμία που θες. Όταν είσαι χυδαίος και πικρόχολος και άμυαλος, μια λέξη δεν μπορεί να καθαρίσει αυτό που έκανες να νιώσουν τόσοι άνθρωποι. Η είδηση ξεκάθαρη: Ένας φοιτητής εκσπερμάτωσε στην πλάτη φοιτήτριας στη βιβλιοθήκη του ΑΠΘ. Την ώρα που μελετούσε. Θύμα ασέλγειας η γυναίκα αυτή. Και σωματικής και ψυχολογικής.

Αλλά πού να το φανταζόταν η κοπέλα ότι εκεί που θα διάβαζε, θα γινόταν αυτό; Πού να φανταζόταν ότι αφού έγινε αυτό, θα άνοιγε την τηλεόραση και θα έπεφτε πάνω σε αυτούς και στα μισογυνίστικα αστεία τους; Πώς θα ένιωσε εκείνη την ώρα; Τι θα σκεφτόταν; Ότι θέλει να σβηστεί αυτό το περιστατικό από τη μνήμη όλων; Και να θέλει όμως, πώς μπορεί;

Αυτή η γυναίκα δεν θέλει άλλο και δεν της αξίζει άλλο

Εξάλλου, το παρωχημένο τους χιούμορ «βοήθησε» ώστε αυτή η είδηση να παραμείνει στην επικαιρότητα πολύ παραπάνω από ότι της άρμοζε. Τα άστοχα χιουμοριστικά σχόλια που έκανε ο Γιώργος Λιάγκας και το πάνελ του για το πρωτοφανές περιστατικό προκάλεσαν «θύελλα» αντιδράσεων. Και δεν κατάφερε να καταλαγιάσει ούτε με τη «συγγνώμη» ούτε με τις εξηγήσεις που έδωσε.

Αυτή η γυναίκα βλέπει ξανά και ξανά, στα social media, στις ιστοσελίδες, στην τηλεόραση. Να ακούει πάλι από την αρχή: «Έμαθες τι είπαν στην πρωινή εκπομπή για τον Λιάγκα»; Δεν θέλει άλλο και δεν της αξίζει άλλο. Είναι άνθρωπος και αυτή η δυσάρεστη εμπειρία είναι δική της για να την αντιμετωπίσει. Όχι για να γίνει θύμα του μικροαστικού κανιβαλισμού ορισμένων. Αυτή η τηλεόραση μας αξίζει; ΌΧΙ!

Το βίντεο με τη συγγνώμη:

«Ο αξιολύπητος Γιώργος Λιάγκας και το κακομοίρικο πάνελ»

Μια εξαιρετική τοποθέτηση επί του ζητήματος δημοσιεύτηκε στο thecurlysue.com και ακολουθεί παρακάτω ένα μέρος της:

«Ο αξιολύπητος Γιώργος Λιάγκας και το κακομοίρικο πάνελ της εκπομπής του δεν είναι κακά άτομα, σκατόψυχοι, σατανικοί και άλλα τέτοια ευφάνταστα και πομπώδη που γράφονται και λέγονται αφειδώς από εδώ και από κει. Αυτές οι απλουστευτικές αποτιμήσεις είναι χαριστικές στην ουσία, δεν περιγράφουν επαρκώς την πραγματικότητα, και κουκουλώνουν το πρόβλημα απομειώνοντάς το σε προσωπικό, ενώ είναι πολύ ευρύτερο και συστημικό.

Οι άνθρωποι των πάνελ έχουν μανία με τον εαυτό τους και ζουν για να αυτοθαυμάζονται. Δεν υποψιάζονται ότι η περσόνα τους αφορά πια μόνο τους ίδιους και ότι ο κόσμος έμαθε να ασχολείται με τα δικά του προβλήματα και να τα ιεραρχεί ψηλότερα από το ξεπερασμένο κιτς της τηλεόρασης. Έπαψαν προ πολλού να επηρεάζουν και τώρα δίνουν τις παραστάσεις τους ανεπίγνωστα, εντελώς αποσυνδεδεμένοι από το κοινό, εξού και το προσβάλλουν κατάφωρα χωρίς καν να το αντιλαμβάνονται».

Διαβάστε σχετικά άρθρα:

«Παράσιτα»: Γιατί πρέπει να δεις την ταινία που κέρδισε τον Χρυσό Φοίνικα

Αντίνοος Αλμπάνης: O λόγος που ο ΣΚΑΪ διέκοψε τη συνεργασία τους

Σχετικά άρθρα