Γιατί ο πρίγκιπας Ουίλιαμ αντικατέστησε τη γιαγιά του, βασίλισσα Ελισάβετ, σε τελετή στο παλάτι;

Η Βρετανίδα τραγουδίστρια Μ.Ι.Α. παρέλαβε μια υψηλού κύρους τιμητική διάκριση από τον πρίγκιπα Ουίλιαμ στο παλάτι του Μπάκινγχαμ.

Η γνωστή ράπερ, τραγουδίστρια, τραγουδοποιός, εικαστική καλλιτέχνης και ακτιβίστρια για τα ανθρώπινα δικαιώματα έγινε μέλος του Τάγματος της Βρετανικής Αυτοκρατορίας σε τελετή στο παλάτι με οικοδεσπότη τον πρίγκιπα Ουίλιαμ, Δούκα του Κέιμπριτζ, ο οποίος εκπροσώπησε τη γιαγιά του, Βασίλισσα Ελισάβετ Β’.

Η 44χρονη καλλιτέχνης, το πραγματικό όνομα της οποίας είναι Mathangi Arulpragasam και οι γονείς της είναι από τη Σρι Λάνκα, τιμήθηκε για «τις υπηρεσίες της στη μουσική». Ο κατάλογος των εκπροσώπων των τεχνών και των επιστημών που τιμώνται με παράσημα του Τάγματος της Βρετανικής Αυτοκρατορίας δημοσιεύεται δύο φορές τον χρόνο από το πρωθυπουργικό γραφείο της Βρετανίας.

https://www.instagram.com/p/BYWIByhFw3t/

Η μητέρα της έραψε τα μετάλλια αυτά!

Με τις τιμητικές διακρίσεις επιβραβεύονται πολίτες για τις υπηρεσίες τους, για τις ερευνητικές τους δραστηριότητες και για τα καλλιτεχνικά και άλλα επιτεύγματα. Η τραγουδίστρια δήλωσε ότι είναι ιδιαίτερα σημαντική τιμή προς το πρόσωπό της και προσέθεσε ότι η μητέρα της κάποτε έραψε τα μετάλλια που απονέμονται από τη βασιλική οικογένεια.

«Σήμερα δέχομαι αυτό προς τιμήν της μητέρας μου που εργάστηκε για τον κατώτατο μισθό για να μας δώσει μια καλύτερη ζωή. Ως μετανάστρια πρώτης γενιάς της εργατικής τάξης, είναι σπουδαίο να αναγνωρίζεται η συμβολή μου», είπε. «Η ελευθερία να λέω την αλήθεια μου και να το κάνω μέσω της μουσικής με βοήθησε να μιλήσω για εκείνους που δεν έχουν αυτά τα προνόμια. Θα συνεχίσω τον αγώνα για εκείνους που σιωπούν ή διώκονται από άλλους», υπογράμμισε η M.I.A.

Πηγή: ΑΠΕ ΜΠΕ

Διαβάστε σχετικά άρθρα:

Άνω… κάτω το παλάτι του Μπάκινγχαμ: Τι στάση κρατά ο πρίγκιπας Ουίλιαμ με τον Χάρι;

Ταξίδι… έκπληξη ετοιμάζει ο πρίγκιπας Ουίλιαμ για τα γενέθλια της Κέιτ Μίντλετον

Πρίγκιπας Ουίλιαμ: Ο φόβος και η ανησυχία για την παρενόχληση

Πρίγκιπας Ουίλιαμ: Απάτησε την Κέιτ Μίντλετον με πλούσια φίλη της;

Σχετικά άρθρα