#Κορωνοϊός. «Γράμμα» από μια Ελληνίδα που ζει στην Ιταλία.

Η κατάσταση που επικρατεί λόγω του κορωνοϊού είναι δραματική. Όμως τα μέτρα είναι αναγκαία, την ώρα που η Ιταλία ζει μια «κόλαση».

Και το κείμενο από μια Ελληνίδα και μόνιμη κάτοικο της γειτονικής μας χώρας που πλήττεται από τον ιό αυτό μόνο να αφυπνίσει, μπορεί!

«Αγαπητοί συμπατριώτες στην Ελλάδα,

Ονομάζομαι Θεώνη Χρονοπούλου και ζω στο Οντέρζο! Μια πανέμορφη πόλη στη επαρχία του Τρεβίζο, στο υπέροχο Βένετο!!! Βλέποντας την κατάσταση να έχει ξεφύγει και να τείνει να ξεφύγει και στην υπέροχή μας χώρα, θέλω να μοιραστώ μαζί σας αυτή την τόσο άσχημη εμπειρία που ζούμε εδώ στην Ιταλία τον τελευταίο μήνα!

Στην αρχή ήταν όπως στην Ελλάδα! Λίγα κρούσματα από εδώ και από εκεί και κάποια συγκεντρωμένα στην Πάντοβα και στο Μιλάνο όπως τώρα στην Ηλεία!!!! Τρομάξαμε αλλά δεν δώσαμε τη σημασία που έπρεπε! Με μια κυβέρνηση (που προσωπικά δεν με ενδιαφέρει καθόλου πού ανήκει) που κανείς τους δεν έχει διοικήσει ούτε μια μικρή εταιρία, χωρίς την παραμικρή εμπειρία σε καταστάσεις κρίσης και χωρίς να παίρνει βοήθεια από τους πιο ειδικούς για να μην παραδεχτεί την ανικανότητα της, να παίρνει τη μια λάθος απόφαση μετά την άλλη!

Κι από την άλλη εμείς που έχουμε ίσως τη μεγαλύτερη ευθύνη, υποτιμήσαμε τη δύναμη του ιού και την δυνατότητα εξάπλωσης του, το πήραμε αψήφιστα και δεν ακυρώναμε ταξίδια, εξόδους και δραστηριότητες! Όταν σαν πρώτο μέτρο έκλεισαν τα σχολεία οι γονείς διαμαρτύρονταν για το πού θα αφήνουν τα παιδιά τους για να πάνε στη δουλειά! Που είναι απόλυτα φυσιολογικό!

Όταν έκλεισαν τα αεροδρόμια, διαμαρτύρονταν γιατί τους χαλούσαν τη διασκέδαση ή τις δουλειές! Και αυτό φυσιολογικό! Το θεωρούσαμε υπερβολή! Και κανείς δεν έμενε σπίτι του! Δεν άφηναν τον καφέ ή το βραδινό ποτό με τους φίλους! Δεν αφήναμε το καθιερωμένο γεύμα στο αγαπημένο μας εστιατόριο!

Τα παιδιά δεν είχαν σχολείο αλλά τα αφήναμε να βγαίνουν να βλέπουν και να παίζουν με τους φίλους τους! Ή να πάνε στους παππούδες! Στις παιδικές χαρές, στους παιδότοπους! Φυσιολογικό έτσι;;;; Να μην κλειστούν μέσα τα παιδιά! Δεν καταλάβαμε πως: ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΔΙΑΚΟΠΕΣ!!!

Και άρχισαν οι θάνατοι! Τα παιδιά δύσκολα αρρωσταίνουν αλλά αρρωσταίνουν, ή γίνονται φορείς και πάνε στους παππούδες, στους γονείς! Και άρχισαν οι θάνατοι! Γιατί οι παππούδες δεν άφηναν το καφενείο για κάτι τόσο ασήμαντο! Και άλλοι θάνατοι! Γιατί κανείς δεν μπορεί να πει στους έφηβους τι να κάνουν! Αυτοί είναι μάγκες, ξέρουν καλύτερα!

Και άλλοι θάνατοι! Γιατί ενώ είχαν κλείσει όλα τα υπόλοιπα, τα γυμναστήρια ήταν ανοιχτά! Και οι κουρασμένες ανάσες εκτοξεύονταν όχι ένα μέτρο απόσταση αλλά παντού στον χώρο! Και άλλοι νοσούντες και άλλοι θάνατοι! Γιατί οι «σύγχρονοι άνετοι» ντρέπονται να βάλουν τη μάσκα ή τα γάντια. Και αυτά είναι πολύ λίγα δείγματα της ανθρώπινης ματαιοδοξίας, της σιγουριάς μας ότι δεν θα συμβεί σε εμάς!!!!!

Και είναι τόσο απλό!!!! Στους παππούδες μας ζήτησαν να πάνε στον πόλεμο! Σε εμάς ζητούν να κάτσουμε στο ντιβάνι! Δεν υπάρχει άλλος τρόπος φίλοι μου να το σταματήσουμε! Γιατί το σύστημα υγείας δε θα αντέξει για πολύ ακόμα! Εδώ προβλέπουν μια άνοδο απίστευτη στις επόμενες μέρες!

Ο κυβερνήτης του Βένετο είπε πως αν δε μείνουμε σπίτια μας, θα φτάσουν σε σημείο να βγάζουν τους αρρώστους από τα νοσοκομεία για να εισάγουν τους νοσούντες από το covid-19!!!! Προβλέπουν γύρω στα 2.000.000 νοσούντες μόνο από την επαρχία Βένετο!!!!!! Καταλαβαίνετε για τι πράγμα μιλάμε ;;;;

Για αυτό ήθελα να σας παρακαλέσω, να σας ικετέψω φίλοι και συμπατριώτες μου στην ωραία μας Ελλάδα! Ό,τι μέτρα και να πάρει η κυβέρνηση (που επαναλαμβάνω ποσώς με ενδιαφέρει πού ανήκει), σεβαστείτε τα!!!!!!! Μείνετε σπίτι σας! Μην υποτιμάτε και μη σνομπάρετε την υπερβολή στα μέτρα που θα παρθούν!!!!!!

Μην κάνετε το ίδιο λάθος με εμάς! Δύο εβδομάδες αξίζουν τη ζωή σας ολόκληρη! Ξέρω πως είναι δύσκολο! Πιστέψτε με, θα φαίνεται σαν να σταμάτησε η ζωή! Όμως θα πρόκειται για το ακριβώς αντίθετο!!!!! Μόνο έτσι θα εξασφαλίσουμε το μέλλον μας και το μέλλον των παιδιών μας! Εμείς είμαστε τρίτη εβδομάδα στο σπίτι!!!! Πιστέψτε το και μην σας φαίνεται υπερβολικό! Γιατί δεν είναι!

Χρειάστηκαν τόσοι θάνατοι και τόσο μεγάλη εξάπλωση για να το καταλάβουμε!!! Βρείτε να κάνετε πράγματα που θα κάνουν ευχάριστη τη διαμονή σας μέσα στο σπίτι για εσάς και τα παιδιά σας! Είναι δύσκολο! Αλλά όχι ακατόρθωτο! Πρέπει να το κάνετε! Αν εμείς το είχαμε κάνει από την αρχή, δεν θα είχε συμβεί αυτή η τραγωδία!

Δεν προσπαθώ να σας φοβίσω! Είναι αυτό που σκεφτόμασταν και εμείς στην αρχή όταν το ακούγαμε! Ναι σιγά μη μας φοβίσει μια ίωση! Εμείς δε θα σταματήσουμε να ζούμε για έναν ιό! Όμως σταματήσαμε!!! Και ήμαστε πολλοί!!!!
Οι νεκροί έχουν φτάσει τους 827 μέχρι τις 18:00 σήμερα 11/3/2020!

Δεν είναι για να σας φοβίσω!!!! Είναι μόνο για προειδοποίηση! Σας παρακαλώ μείνετε σπίτια σας!!!! Σας το λέω με όλη την αγάπη που έχω για τη χώρα μου! Αυτό το μοναδικό στολίδι σε ολόκληρο τον κόσμο, που είμαι υπερήφανη να εκπροσωπώ όπου κι αν βρεθώ! Σας ευχαριστώ».

Ακολουθεί και η ανάρτησή της στο Facebook:

https://www.facebook.com/theoni.chronopoulou/posts/10158110649244555

Διαβάστε σχετικά άρθρα:

Έχεις Σακχαρώδη Διαβήτη; Οδηγίες προστασίας από τον κορωνοϊό!

5+1 αντικείμενα που «βοηθούν» στην εξάπλωση του κορωνοϊού. Τι πρέπει να προσέχετε;

Τι (δεν) γνωρίζεις για τον κορωνοϊό; Ο χρήσιμος οδηγός με 15 ερωτήσεις και απαντήσεις που σε αφορούν

Οδηγός διατροφής για να μην κολλήσεις τον κορωνοϊό. 12 ωφέλιμες τροφές για τον οργανισμό

Σχετικά άρθρα