«Πότε πρέπει να φοράω τη μάσκα;» Οδηγίες για τη σωστή χρήση της!

Σιγά σιγά τα μέτρα για τον κορωνοϊό θα αρθούν και ο κανόνας για τη χρήση μάσκας φαίνεται πως αλλάζει μιας και γίνεται υποχρεωτικό να τη φοράει κανείς.

«Αυτή η κατάσταση που θα ακολουθήσει δεν πρέπει να ερμηνεύεται ως επάνοδος στην ολική κανονικότητα. Είναι μια σταδιακή μετάβαση, ένα πολύ δύσκολο στάδιο, όπου συνεχίζουμε να είμαστε σε επιφυλακή», τόνισε ο Σωτήρης Τσιόδρας στην καθημερινή του ενημέρωση στον ελληνικό λαό.

«Εξακολουθούμε να αποφεύγουμε άσκοπες μετακινήσεις, να τηρούμε τα μέτρα απόστασης και να αποφεύγουμε τον συνωστισμό. Οποιαδήποτε χαλάρωση, θα μπορούσε να αποβεί καταστροφική. Αν αποτιμήσουμε λάθος τα γεγονότα, θα οδηγηθούμε πολύ γρήγορα από την περιορισμένη κυκλοφορία του ιού και μια ξαφνική άνοδο κι ένα δεύτερο κύμα του ιού στη χώρα μας».

Πού και πότε πρέπει να φοράμε μάσκα;

Όσον αφορά στην επόμενη μέρα και τη χρήση μάσκας, η επιτροπή ήταν σαφής λέγοντας κατά πλειοψηφία ότι υπάρχει ισχυρή σύσταση για χρήση μάσκας, η οποία πλέον γίνεται υποχρεωτική σε συγκεκριμένους χώρους.

Η μάσκα, σύμφωνα με την επιτροπή, θα πρέπει να χρησιμοποιείται ως υποχρεωτικό μέτρο στα μέσα μαζικής μεταφοράς και σε άλλους πολυσύχναστους χώρους, όπως νοσοκομεία, παντοπωλεία, διαγνωστικά εργαστήρια, ιατρεία, κομμωτήρια, κουρεία, κέντρα αισθητικής.

Τα… μυστικά για να τη χρησιμοποιούμε σωστά

Όλοι οι πολυσύχναστοι κλειστοί χώροι, θα πρέπει να έχουν υποχρεωτική χρήση της μάσκας και για τους εισερχόμενους αλλά και για τους εργαζόμενους με στενή επαφή με το κοινό, όπως πωλητές και ταμειακοί υπάλληλοι.

Για μια ακόμη φορά, ο κος Τσιόδρας τόνισε ότι είναι λάθος η μάσκα να δίνει την ψευδή αίσθηση ασφάλειας και για αυτό θα πρέπει να συνοδεύεται με πλύσιμο των χεριών, σωστή χρήση της, χρήση αντισηπτικού το οποίο καλό θα ήταν να υπάρχει στην τσέπη μας, τήρηση των αποστάσεων και των κανόνων όταν φοράμε και αφαιρούμε τη μάσκα από το πρόσωπό μας.

Πόσοι είναι οι νεκροί και πόσα τα κρούσματα στην Ελλάδα;

Να σημειωθεί πως το σύνολο των κρουσμάτων στην Ελλάδα ανέρχεται στα 2534, εκ των οποίων το 55,5% αφορά άνδρες. Από τα κρούσματα, 580 σχετίζονται με ταξιδιώτες και 1228 με ήδη γνωστό κρούσμα. Ο αριθμός των διασωληνωμένων ασθενών φθάνει τους 43 με μέσο όρο ηλικίας τα 67 έτη.

Από τους διασωληνωμένους, 11 είναι γυναίκες και οι υπόλοιποι άνδρες. Ο συνολικός αριθμός των θανάτων φθάνει τους 136, σύμφωνα με την απογευματινή ενημέρωση της Δευτέρας (27/4), ενώ 65 άνθρωποι βγήκαν από τη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας.

Πηγή: ΑΠΕ ΜΠΕ

Διαβάστε σχετικά άρθρα:

Βοηθούν τα ομοιοπαθητικά φάρμακα στην αντιμετώπιση του κορωνοϊού; Οι ειδικοί εξηγούν!

Κορωνοϊός και παιδιά. Όλα όσα χρειάζεται να ξέρει ένας γονιός!

Μπορείτε να δείτε όλες τις χρήσιμες πληροφορίες για τον κορωνοϊό, πατώντας εδώ.

Σχετικά άρθρα