Γυναικτονία στο Κουκάκι: Όλο το χρονικό της υπόθεσης- Η απολογία του δράστη και η προφυλάκισή του

Προφυλακιστέος κρίθηκε ο δράστης της νέας γυναικοκτονίας στο Κουκάκι μετά την απολογία του ενώπιον της ανακρίτριας. Στην απολογία του ομολόγησε το έγκλημά του και είπε πως το έκανε θολωμένος από την ζήλεια για την εν διαστάσει σύζυγό του. Κατέληξε στην δολοφονία της γιατί την είδε να ετοιμάζει βαλίτσες για διακοπές και θύμωσε που δεν τον ρώτησε. Στην συνέχεια προσπάθησε να βάλει τέλος στην ζωή του.

Εις βάρος του ασκήθηκε ποινική δίωξη για ανθρωποκτονία από πρόθεση σε ήρεμη ψυχική κατάσταση. Επίσης, του ασκήθηκε δίωξη για τα πλημμελήματα της οπλοχρησίας και της απειλής απέναντι στην σύζυγό του. Στην δικογραφία συμπεριελήφθησαν και μαρτυρικές καταθέσεις για τις απειλές αλλά και για την κακοποιητική συμπεριφορά του.

Τι είπε στην απολογία του; 

Στο υπόμνημα της απολογίας του ο δράστης δεν δείχνει καμία μεταμέλεια για όσα έκανε και περιέγραψε με κάθε λεπτομέρεια το πως τέλεσε το έγκλημα. Προσπαθούσε να πείσει ανακρίτρια και αστυνομικούς πως κατέληξε στον φόνο από παθολογική ζήλεια. Μάλιστα, κατά την διάρκεια της απολογίας του έβαλε τα κλάματα και κάποια στιγμή λιποθύμησε κιόλας. Εξαιτίας αυτών διακόπηκε για λίγο η ανακριτική διαδικασία για να ηρεμήσει.

Τα ακριβή του λόγια ήταν “γύρισα στο σπίτι λίγο μετά τις 23:00 και την είδα να είναι έτοιμη να πάει διακοπές. Τι θα πει ότι ήμασταν σε διάσταση; Θόλωσα. “Είσαι υποχρεωμένη”, της είπα, “να μου λες πού θα πας και τι θα κάνεις”. Εκείνη άρχισε να μου λέει ότι είμαστε σε διάσταση και δεν είναι υποχρεωμένη να μου λέει τίποτα και εγώ τότε τη χτύπησα. Με χτύπησε και αυτή. Πήρα το μαχαίρι και άρχισα να την χτυπάω στο λαιμό και στον θώρακα”.

Στην ερώτηση των αστυνομικών γιατί την τύλιξε με την κουρτίνα απάντησε απαθής πως η μαχαιριά στον λαιμό την σκότωσε και όχι η κουρτίνα με την οποία την τύλιξε.

Ο 55χρονος δολοφόνος είχε φύγει από το σπίτι τα τελευταία δύο χρόνια και μαζί με την δολοφονηθείσα είχαν κινήσει διαδικασίες διαζυγίου. Ωστόσο, ξαφνικά προ ενός μηνός αποφάσισε να επιστρέψει σπίτι χωρίς την σύμφωνη γνώμη της συζύγου και των παιδιών. Συμπεριφερόταν, μάλιστα, λες και δεν έχει συμβεί τίποτα μεταξύ τους και πίεζε συνεχώς την γυναίκα να γίνουν και πάλι ζευγάρι.

Όσα αποκάλυψαν τα παιδία του 

Τα παιδιά του αποκάλυψαν πως τους κακοποιούσε συστηματικά από πολύ μικρή ηλικία και διαρκώς δημιουργούσε προβλήματα. Η κόρη του στην κατάθεσή της ανέφερε πως ως παιδί θυμάται τον πατέρα της να κακοποιεί την μητέρα της. Τον χαρακτηρίζει ως ένα “κτήνος” που ζήλευε αρρωστημένα την γυναίκα του σε σημείο που δεν μπορούσε να σκεφτεί καθαρά.

Ο δράστης ακόμα και όταν έμενε στο σπίτι πήγαινε μόνο για να τους αφήσει φαγητό από το μαγαζί που εργαζόταν. Ήταν καταπιεστικός με την οικογένειά του και αγροίκος όπως ανέφερε. Από την άλλη πλευρά, η μόνη έννοια την μητέρα τους ήταν το καλό των παιδιών της. Ο γιος είπε πως ο πατέρας του τους κακοποιούσε από τότε που θυμάται τον εαυτό του. Τόνισε πως επέστρεψε σπίτι με το ζόρι, αλλά εκείνοι δεν ήθελαν να μείνει μαζί τους γιατί προκαλούσε προβλήματα.

Πήρε τηλέφωνο τον γιο του και του είπε πως σκότωσε την μητέρα του

Ο 55χρονος αφού σκότωσε την γυναίκα και λίγο πριν φύγει για να βάλει τέλος στην ζωή του πήρε τηλέφωνο τον γιο του και του ομολόγησε πως σκότωσε την μητέρα του. Τον προέτρεψε κιόλας να πάει σπίτι για να το δει με τα μάτια του. Ο 24χρονος γιος εκείνη την ώρα ήταν έξω με τους φίλους του και μετά το τηλεφώνημα έφυγε αμέσως για το σπίτι. Εκεί βρήκε τελικά την μητέρα του νεκρή μέσα στο αίμα.

Ο δράστης τηλεφώνησε και σε άλλον συγγενή αποκαλύπτοντας και σε εκείνον το έγκλημά του και συμπληρώνοντας πως θα βάλει τέλος και στην δική του ζωή. Πήρε το αμάξι του και κατευθύνθηκε στην Παλαιά Φώκαια. Εκεί έριξε το αμάξι από έναν γκρεμό και προσπάθησε να κόψει τις φλέβες του χωρίς τελικά να το καταφέρει.

Η πέμπτη γυναικοκτονία για το 2022

Βρισκόμαστε στον έκτο μήνα του 2022 και μέχρι τώρα μετράμε ήδη την πέμπτη γυναικοκτονία. Δηλαδή σχεδόν κάθε μήνα μία γυναίκα πέφτει νεκρή από τα χέρια του συζύγου ή του συντρόφου της. Το περασμένο έτος έχασαν την ζωή τους 17 γυναίκες δολοφονήθηκαν από τους συντρόφους τους. Πριν τον φόνο τους οι περισσότερες είχαν δεχθεί κακοποίηση και απειλές χρόνων που είχαν ως αποκορύφωμα την απώλεια της ίδιας τους της ζωής.

Σχετικά άρθρα