Περιοδεία Ζελένσκι σε ευρωπαϊκές χώρες: “Η Ευρώπη στέκεται στο πλευρό της Ουκρανίας”

Ο Βολοντίμιρ Ζελένσκι, πρόεδρος της Ουκρανίας συνεχίζει την περιοδεία του σε Ευρωπαϊκές  χώρες , στα πλαίσια της συζήτησης του πολέμου στην Ουκρανία, με στόχο την εύρεση τρόπων για να επικρατήσει ειρήνη αλλά και της συνέχιση της υποστήριξης της χώρας του.

Εχθές βρέθηκε με τον πρόεδρο της Γαλλίας Εmmanuel Macron αλλά και τον καγκελάριο της Γερμανίας Olaf Scholz με τους οποίους, όπως ο ίδιος αναφέρει σε ανάρτησή του στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, συζήτησαν για τις δυνατότητες εφοδιασμού της Ουκρανίας. Χρειάζονται απαραίτητα όπλα αλλά και συνεχής οικονομική και πολιτική υποστήριξη για να μπορέσει η Ουκρανία να ανταπεξέλθει στις δύσκολες αυτές συνθήκες.

Επιπλέον έγινε λόγος και για την εφαρμογή φόρμουλας ειρήνης, η οποία δύναται να εξασφαλίσει το τέλος του πολέμου, αφού πρώτα υπάρξει συμμόρφωση με τους κανόνες του διεθνούς δικαίου.

Ο πρόεδρος Ζελένσκι έλαβε από τον πρόεδρο της Γαλλίας το ύψιστο βραβείο, αυτό της Λεγεώνας της Τιμής. Αφιέρωσε το εν λόγω τιμητικό βραβείο στον ουκρανικό λαό, τιμώντας έτσι την ηρωική του στάση.

Πριν λίγες ώρες προσγειώθηκε στις Βρυξέλλες στο πλαίσιο της συνέχειας των συνομιλιών με την Ευρώπη. Ο ίδιος δήλωσε πως «Η Ευρώπη στέκεται στο πλευρό της Ουκρανίας. Το νιώθουμε και το εκτιμούμε ιδιαίτερα».

Σχετικά άρθρα