Παγκόσμια Ημέρα Προφυλακτικού(13 Φεβρουαρίου)- Γιορτή των Ερωτευμένων(14 Φεβρουαρίου): Ο Ε.Ο.Δ.Υ. “γιορτάζει” με δωρεάν ανώνυμο και εμπιστευτικό έλεγχο για σεξουαλικώς μεταδιδόμενα νοσήματα

Η ημέρα των ερωτευμένων πλησιάζει και οι απανταχού ερωτευμένοι ετοιμάζονται να υμνήσουν τον έρωτα και την αγάπη με τον δικό τους μοναδικό τρόπο. Μία μέρα ακριβώς πριν την γιορτή των ερωτευμένων, δηλαδή στις 13 Φεβρουαρίου είναι η Παγκόσμια Ημέρα Προφυλακτικού.


Στον έρωτα όλα επιτρέπονται λέει ο λαός, για να τα χαρούμε όμως απαιτείται προστασία και προφύλαξη από τα σεξουαλικώς μεταδιδόμενα νοσήματα αλλά και άλλα ανεπιθύμητα αποτελέσματα που μπορεί να επιφέρει η σεξουαλική επαφή χωρίς προφυλάξεις. Το να προστατεύουμε εμάς και τον ερωτικό μας σύντροφο είναι το Α και το Ω στην απόλαυση που προσφέρει η ερωτική επαφή.

Με τον δικό του τρόπο αποφάσισε να γιορτάσει τις δύο αυτές, αλληλένδετες θα λέγαμε, μέρες το Κέντρο Σεξουαλικής Υγείας του Ε.Ο.Δ.Υ.

δωρεαν ανωνυμος ελεγχος για σεξουαλικως μεταδιδομενα νοσηματα

Με αφορμή λοιπόν την Παγκόσμια Ημέρα Προφυλακτικού και την γιορτή των Ερωτευμένων, το Κέντρο Σεξουαλικής Υγείας του Ε.Ο.Δ.Υ. προσφέρει ειδικά για τις 13 & 14 Φεβρουαρίου 2023, ΧΩΡΙΣ ΡΑΝΤΕΒΟΥ, από τις 09.00-14.00, τις παρακάτω υπηρεσίες:


• Δωρεάν, ανώνυμο και εμπιστευτικό έλεγχο με τεστ ταχείας ανίχνευσης (rapid test) για HIV, Ηπατίτιδα Β, Σύφιλη και Χλαμύδια
• Συμβουλευτική πριν και μετά το τεστ
• Ιατρική καθοδήγηση σε θέματα σεξουαλικής υγείας
• Δωρεάν διάθεση προφυλακτικών στο κοινό
• Εκπαίδευση στη σωστή χρήση προφυλακτικού

Η πρόληψη και η γνώση σώζουν ζωές


Η δωρεάν εξέταση και ο εμπιστευτικός έλεγχος είναι ευκαιρία για καθέναν από εμάς να εξεταστεί, διαφυλάσσοντας έτσι την υγεία του αλλά και την υγεία του ερωτικού του συντρόφου.
Όπως άλλωστε για κάθε τι, έτσι και για τα σεξουαλικώς μεταδιδόμενα νοσήματα η πρόληψη και η γνώση, είναι απαραίτητες για την σωστή αντιμετώπιση.

Σχετικά άρθρα