Θερμή συνάντηση Δένδια-Τσαβούσογλου: Δεν πρέπει να περιμένουμε φυσικές καταστροφές για να βελτιώσουμε τις σχέσεις μας

Στην Αντιόχεια βρέθηκε χθες ο υπουργός εξωτερικών Νίκος Δένδιας, όπου συναντήθηκε με τον Τούρκο ομόλογο του Μεχμέτ Τσαβούσογλου.


Οι δυο υπουργοί είχαν σύντομη συνάντηση σε αίθουσα του αεροδρομίου της Άδανα, ενώ στην συνεχεία μετέβησαν με ελικόπτερα στην περιοχή Χατάι που επλήγη από το φονικό σεισμό των 7,8 ρίχτερ.

Συνάντηση με μέλη της ελληνικής αποστολής της ΕΜΑΚ

Ο κύριος Δένδιας συναντήθηκε με μέλη της ελληνικής αποστολής της ΕΜΑΚ που επιχειρούσαν στα σημεία και ενημερώθηκε για όσα συνέβησαν τις τελευταίες ώρες. Σημειώνεται εδώ πως η ομάδα της ΕΜΑΚ αναχώρησε χθες το βραδύ για την Αθήνα, αφού πλέον η επιχείρηση τους στο σημείο  έλαβε τέλος. Από δω και στο εξής επιχειρούν μόνο τα σκαπτικά μηχανήματα. 

Επίσκεψη στο κέντρο επιχειρήσεων στην Αντιόχεια

Επιπλέον ο υπουργός εξωτερικών επισκέφτηκε και το κέντρο επιχειρήσεων στην Αντιόχεια
με σκοπό να ενημερωθεί για την πρόοδο των επιχειρήσεων στα σημεία. Συναντήθηκε επίσης
με μέλη της ελληνικής αποστολής, τα οποία συνεχάρη προσωπικά για την συμβολή
τους στην διάσωση επιζώντων. Στις εν λόγω προσπάθειες εγκλωβισμού και εύρεσης
επιζώντων συμμετείχαν και διάσωσες από Αυστρία, Ολλανδία, Αργεντινή, Ελβετία
και Ισλανδία, με τους οποίους επίσης συνομίλησε ο κύριος Δένδιας. 

Στα πλαίσια της επίσκεψης του εξετάσθηκαν και συζητήθηκαν επιπλέον τρόποι
συνδρομής της Ελλάδας για την αντιμετώπιση των συνεπειών του φονικού σεισμού.

Θερμό το κλίμα μεταξύ Δένδια και Τσαβούσογλου

θερμο κλιμα μεταξυ δενδια τσαβουσογλου

Θερμό ήταν το κλίμα μεταξύ των δυο πολιτικών αντρών, ενώ ο κύριος Τσαβούσογλου ευχαρίστησε προσωπικά τον υπουργό εξωτερικών για την βοήθεια που απέστειλε η Ελλάδα στη γείτονα χώρα.
Ο υπουργός εξωτερικών μετέφερε τα ειλικρινή συλλυπητήρια της κυβέρνησης και ολοκλήρου του ελληνικού λαού για τις χιλιάδες ανθρώπινες ζωές που χάθηκαν αλλά και την υπερηφάνεια του για τους Έλληνες διάσωσες.


Αφού ευχαρίστησε τον κύριο Τσαβούσογλου για τις θερμές δηλώσεις που έκανε για την βοήθεια που προσέφερε η Ελλάδα και τόνισε πως η προσπάθεια βοηθείας στον τουρκικό λαό δεν σταματάει εδώ. Αντιθέτως δήλωσε πως η εντολή που έχει από τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη είναι να διαβεβαιώσει πως η Ελλάδα θα στηρίξει την Τουρκία είτε διμερώς είτε στο πλαίσιο της συμμετοχής της στην Ευρωπαϊκή Ένωση.


Από κοινού οι δυο υπουργοί εξωτερικών συμφώνησαν πως δεν πρέπει να περιμένουν φυσικές καταστροφές για να βελτιώσουν τις μεταξύ τους σχέσεις.

Σχετικά άρθρα