Zelenskiy: ‘H επίσκεψη στις Βρυξέλλες ήταν άνευ προηγουμένου για την ιστορία των σχέσεών μας με την Ευρωπαϊκή Ένωση’

Ο Ουκρανός πρόεδρος Ζελένσκι μετά το τέλος της περιοδείας του στις Βρυξέλλες με σκοπό την εύρεση λύσεων για την αποκλιμάκωση της κατάστασης στην Ουκρανία, κάνει τον απολογισμό του.

Με ανάρτηση στον προσωπικό του λογαριαμό στο instagram αποτυπώνει θετικά σχόλια γι ατην συνεργασία του με τα ευρωπαικά κράτη.

Πιο συγκεκριμένα έγραψε πως:

“Η δραστηριότητά μας είναι πολύ υψηλή τώρα. Φτάνουμε σε νέες συμφωνίες σχεδόν κάθε μέρα. Η περασμένη εβδομάδα ήταν ιδιαίτερα έντονη. Αλλά το βασικό είναι να διασφαλίσουμε ότι κάθε συμφωνία που επιτυγχάνεται μετατρέπεται σε συγκεκριμένα εφόδια για την άμυνά μας, συγκεκριμένη αλληλεπίδραση μεταξύ των κρατών και συγκεκριμένα υπογεγραμμένα έγγραφα το συντομότερο δυνατό.

Κάνουμε αυτή την ένταση της διπλωματικής εργασίας το νέο ελάχιστο πρότυπο για την Ουκρανία.

Καταλήξαμε σε μια σημαντική αμοιβαία κατανόηση με το Ηνωμένο Βασίλειο σχετικά με τα όπλα μεγάλου βεληνεκούς και την ανάγκη να επιταχυνθεί η παράδοση αρμάτων μάχης. Έχουμε μια καλή συμφωνία για το πυροβολικό και τα πυρομαχικά. Έχουμε πλήρη κατανόηση των θέσεων του άλλου στα σύγχρονα μαχητικά αεροσκάφη.

Οι συνομιλίες μας στο Παρίσι με τον Πρόεδρο Μακρόν και τον Καγκελάριο Σολτς ήταν επίσης σημαντικές. Οι τρεις μας μιλήσαμε πολύ ειλικρινά και αυτό μας επέτρεψε να βρούμε μια κοινή αντίληψη για τις προοπτικές αυτού του πολέμου. Έχουμε ένα κοινό όραμα για την πορεία προς τη νίκη.

Η επίσκεψη στις Βρυξέλλες ήταν άνευ προηγουμένου για την ιστορία των σχέσεών μας με την Ευρωπαϊκή Ένωση. Για πρώτη φορά, υπήρξε τέτοια προσοχή στην Ουκρανία, για πρώτη φορά, υπήρξε μια συνάντηση με όλους τους ευρωπαίους ηγέτες ταυτόχρονα και μια σειρά συνομιλιών με τους Ευρωπαίους ηγέτες που ήταν όσο το δυνατόν πιο δυναμικές, ουσιαστικές και απαλλαγμένες από υπερβολική πολιτικοποίηση .

Θα ήθελα επίσης να τονίσω τις διαπραγματεύσεις με την Πολωνία. Συζητήσαμε τανκς και άλλα όπλα για άμυνα στο έδαφος. αεροσκάφη και άλλα μέσα άμυνας στον ουρανό. Όπως πάντα, έχουμε πλήρη κατανόηση με τους Πολωνούς αδελφούς μας.

Ας θυμηθούμε: κάθε νέο αποτέλεσμα που επιτυγχάνεται για την Ουκρανία σημαίνει μικρότερο χρόνο για τη νίκη.

Και είναι πολύ σημαντικό να απολαμβάνουμε σαφή υποστήριξη από τα ευρωπαϊκά θεσμικά όργανα και τους ευρωπαίους ηγέτες για τον στόχο μας να προετοιμαστούμε και να ξεκινήσουμε τις διαπραγματεύσεις για την ένταξη της Ουκρανίας στην ΕΕ ήδη φέτος.

Τώρα, περισσότερο από ποτέ, φαίνεται ότι οι ευρωπαϊκοί στόχοι της Ουκρανίας γίνονται πραγματικότητα. Τέλος, υπάρχουν περισσότερα πραγματικά επιτεύγματα από πολιτικές διακηρύξεις. Για δεκαετίες, η Ουκρανία και η ΕΕ κινούνται προς αυτό”.

Σχετικά άρθρα