Παραιτήθηκε από την Επιτροπή Εμπειρογνωμόνων ο Θανάσης Ζηλιασκόπουλος- Προθεσμία για να απολογηθεί την Κυριακή πήρε ο σταθμάρχης

Ο καθηγητής Θανάσης Ζηλιασκόπουλος έκανε πριν λίγο γνωστή την παραίτησή του από την επιτροπή που έχει συσταθεί και πρόκειται να διερευνήσει τα αίτια της πολύνεκρης τραγωδίας.

Υπήρξαν αντιδράσεις που φαίνεται πως οδήγησαν τον καθηγητή Μεταφορών Παραγωγής στο τμήμα Μηχανολόγων Μηχανικών του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας να παραιτηθεί από την επιτροπή εμπειρογνωμώνων.

Δείτε αναλυτικά την ανάρτησή του:

“Μετά την τοποθέτησή μου ως μέλους της επιτροπής διερεύνησης των αιτιών του τραγικού δυστυχήματος στα Τέμπη, υπό την ιδιότητα μου ως καθηγητή μεταφορών στο Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας, ακολούθησε σειρά δηλώσεων και δημοσιευμάτων εκ μέρους πολιτικών προσώπων που με αφορούσαν, σχετικά με την παρελθούσα θητεία μου ως προέδρου και διευθύνοντος συμβούλου της ΤΡΑΙΝΟΣΕ ΑΕ.

Λόγω της ιδιαίτερης βαρύτητας της Επιτροπής, για το σύνολο της ελληνικής κοινωνίας, δεν θα ήθελα η ιδιότητα μου εκείνη να χρησιμοποιηθεί ως άλλοθι για να πληγεί η ακεραιότητα και η αμεροληψία των εργασιών και του πορίσματος της Επιτροπής.

Για τον λόγο αυτό, δεν θα αναλάβω τα καθήκοντα μου στην Επιτροπή και παραμένω στη διάθεση της πολιτείας, στο μέτρο που μπορώ να φανώ χρήσιμος λόγω της ειδικότητάς μου”.

Νέα προθεσμία πήρε ο σταθμάρχης για να απολογηθεί

Νέα προθεσμία πήρε για την Κυριακή ο σταθμάρχης που είχε βάρδια το βράδυ της Τρίτης, όταν και συνέβη το τραγικό δυστύχημα που στοίχισε την ζωή σε 57 άτομα, όπως είναι γνωστό μέχρι τώρα.

Για αύριο Κυριακή πήρε προθεσμία ο 59χρονος σταθμάρχης για να απολογηθεί την ώρα που αντιμετωπίζει σοβαρότατες κατηγορίες που τον καθιστούν μέχρι στιγμής τον κύριο υπεύθυνο για την τραγωδία στα Τέμπη. Ειδικότερα αντιμετωπίζει την κατηγορία της ανθρωποκτονίας από αμέλεια κατά συρροή και διατάραξη ασφαλείας συγκοινωνιών.

Θυμίζουμε πως ο ίδιος είχε τονίσει μέσω του δικηγόρου του, πως αναλαμβάνει τις ευθύνες στο βαθμό που του αναλογούν.

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ ΕΞΩΦΥΛΛΟΥ: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Σχετικά άρθρα