Ντροπιαστικές εικόνες στον Ωρωπό: Υπάλληλοι δημοτικού ασθενοφόρου πλένανε ηλικιωμένη γυναίκα με λάστιχο στην αυλή

Τον αποτροπιασμό της κοινής γνώμης έχει προκαλέσει η εικόνα δύο υπαλλήλων του δημοτικού ασθενοφόρου, που έπλενε με λάστιχο στην αυλή πολυκατοικίας μια άτυχη ηλικιωμένη γυναίκα.

Το περιστατικό εκτυλίχθηκε στον Δήμο Ωρωπού, όταν σύμφωνα με πληροφορίες το πλήρωμα του δημοτικού ασθενοφόρου κλήθηκε για μία 70χρονη γυναίκα, η οποία έπασχε από ψυχολογικά προβλήματα. Η γυναίκα καθώς φαίνεται ζει μόνη της στο διαμέρισμά της στην παραλία Μαρκοπούλου.

Η εικόνα που προκαλεί σοκ δείχνει τους δύο υπαλλήλους του δημοτικού ασθενοφόρου να πλένουν την γυναίκα με το λάστιχο της αυλής, ενώ εκείνη βρίσκεται γυμνή πάνω σε μία κουβέρτα.

Όσα είπε ο δήμαρχος Ωρωπού:

«Ενημερώθηκα πριν από λίγο για το θλιβερό συμβάν με την άτυχη συνδημότη μας, την οποία πλένει γυμνή στην πυλωτή μιας πολυκατοικίας, πλήρωμα του Δημοτικού ασθενοφόρου το οποίο ανήκει στην εταιρεία με την οποία έχει σύμβαση ο δήμος.

Ως άνθρωπος καταδικάζω απερίφραστα το απαράδεκτο συμβάν και αισθάνομαι αποτροπιασμό και ντροπή.

Ως Δήμαρχος έχω δώσει ήδη εντολή για κατεπείγουσα Ε.Δ.Ε που θα ερευνήσει και θα καταλογίσει ευθύνες όπου υπάρχουν.

Επίσης επικοινώνησα με τον ιδιοκτήτη της εταιρείας και του ζήτησα να απομακρυνθεί το συγκεκριμένο πλήρωμα από το δημοτικό ασθενοφόρο.

Θέλω να διαβεβαιώσω τους συνδημότες μου, ότι τέτοιες απάνθρωπες συμπεριφορές από όπου και αν προέρχονται δεν θα μείνουν ατιμώρητες».

Δείτε την ανάρτησή του:

Ο δήμαρχος Ωρωπού κύριος Γιώργος Ασημάκης μιλώντας στην εκπομπή «Συνδέσεις» της ΕΡΤ περιέγραψε το χρονικό της αποτρόπαιης αυτής πράξης.

Όπως δήλωσε λοιπόν ο δήμαρχος, το ασθενοφόρο του δήμου έσπευσε στην οικία της ηλικιωμένης μετά από καταγγελίες των ενοίκων της πολυκατοικίας στην οποία διέμενε η 70χρονη πως υπάρχει άσχημη μυρωδιά. Η ηλικιωμένη μένει μόνη της στο διαμέρισμα και δεν μπορεί να αυτοεξυπηρετηθεί εύκολα.

Το εν λόγω ασθενοφόρο ανήκει στον δήμο, την διαχείρισή του ωστόσο έχει ιδιωτική εταιρία που έχει σύμβαση με τον δήμο. Όπως πληροφορήθηκε από τους διασώστες, η γυναίκα για αρκετές μέρες κειτόταν στο πάτωμα, και μη μπορώντας να σηκωθεί, έκανε την ανάγκη της στο σημείο όπου βρισκόταν πεσμένη. Κατά επέκταση οι διασώστες ισχυρίστηκαν πως πριν την μεταφέρουν στο νοσοκομείο έπρεπε πρώτα να την πλύνουν.

Είπαν επίσης πως δεν υπήρχε πρόσβαση στο μπάνιο και πως μάλιστα η ίδια η γυναίκα ζήτησε από τους δύο άντρες να την πλύνουν.

Εισαγγελική έρευνα για το ειδεχθές περιστατικό

Εισαγγελική έρευνα ξεκινά με αντικείμενο τις σοκαριστικές φωτογραφίες που δημοσιοποιήθηκαν, στις οποίες εμφανίζεται πλήρωμα ασθενοφόρου να βρέχει με λάστιχο γυμνή γυναίκα που βρίσκεται ξαπλωμένη σε κουβέρτα σε πυλωτή πολυκατοικίας.

   Σύμφωνα με νεότερη ενημέρωση, ο προϊστάμενος της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Αντώνης Ελευθεριάνος διέταξε τη διενέργεια ποινικής προκαταρκτικής έρευνας για το αδίκημα σε βαθμό πλημμελήματος που αφορά σωματική βλάβη σε βάρος αδύναμου ατόμου για το περιστατικό που δημοσιοποιήθηκε και φέρεται να έγινε το Σάββατο στον Ωρωπό με πλήρωμα ασθενοφόρου εταιρίας που έχει συμβληθεί με τον Δήμο για παροχή έργου.

   Ο δήμαρχος Ωρωπού με ανάρτησή του χθες, ενημέρωσε πως για την υπόθεση διέταξε την διενέργεια ΕΔΕ και ζήτησε από την εταιρία ασθενοφόρων να απομακρύνει τους δύο εργαζόμενους που εμφανίζονται στις φωτογραφίες.

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Σχετικά άρθρα