Τηλεφωνική επικοινωνία Φον ντερ Λάιεν- Μητσοτάκη: Στην Αθήνα ειδικοί της ΕΕ για τον εκσυγχρονισμό και την ασφάλεια των σιδηροδρόμων

Mετά την τηλεφωνική επικοινωνία του πρωθυπουργού με την κυρία Φον ντερ Λάιεν, αποφασίστηκε η παροχή στήριξης από την Ευρωπαική Επιτροπή για την εξυγίανση των σιδηροδρόμων και την ασφάλεια των γραμμών, στον απόηχο του τραγικού δυστυχήματος της προηγούμνεης εβδομάδας στα Τέμπη, που στοίχισε την ζωή σε 57 άτομα.

Με ανάρτησή του εχθές στον προσωπικό του λογαριασμό στο facebook ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης είπε πως θα ζητήσει την βοήθεια τόσο της Ευρωπαικής Επιτροπής όσο και των φίλων χωρών, την βοήθειά τους στην τεχνογνωσία για την σύσταση και την δημιουργία σύγχρονων σιδηροδρόμων.

Μέσω ενός tweet η Ούρσουλα Φον ντερ Λάιεν ενημέρωσε πως έπειτα της τηλεφωνικής συνομιλίας που είχε με τον πρωθυπουργό τις πρωινές ώρες, πως ειδικοί από τον οργανισμό σιδηροδρόμων μέσα στην εβδομάδα θα μεταβούν στην Ελλάδα. Τόνισ εεπίσης πως η ασφάλεια των σιδηροδρόμων είναι πρωταρχικής σημασίας.

Δείτε την ανάρτησή της:

Σχετικά άρθρα