Εκτροχιασμός τρένου στην Ολλανδία-1 νεκρός και τουλάχιστον 30 τραυματίες

Τουλάχιστον ένας άνθρωπος σκοτώθηκε και περίπου 30 τραυματίστηκαν -ορισμένοι σοβαρά- μετά από εκτροχιασμό επιβατικής αμαξοστοιχίας στη δυτική Ολλανδία. Οι υπηρεσίες έκτακτης ανάγκης αναφέρουν ότι το δυστύχημα συνέβη τη νύχτα όταν το τρένο που μετέφερε περίπου 50 άτομα χτύπησε έναν κατασκευαστικό γερανό κοντά στο χωριό Voorschoten.

Από τη σύγκρουση φέρεται να υπέστη ζημιές και μια εμπορευματική αμαξοστοιχία. Μερικοί άνθρωποι διακομίστηκαν στο σημείο, αλλά 19 έχουν μεταφερθεί στο νοσοκομείο.

Το δυστύχημα συνέβη περίπου στις 03:25 τοπική ώρα (01:25 GMT) της Τρίτης. Εικόνες από το σημείο έδειχναν αναποδογυρισμένες αμαξοστοιχίες και πυκνό καπνό να υψώνεται στον ουρανό.

Αξιωματούχοι από το Ολλανδικό Συμβούλιο Ασφάλειας, ένα όργανο που διεξάγει ανεξάρτητες έρευνες για ατυχήματα, έχουν αποσταλεί στον τόπο της συντριβής. Ο κοντινός κεντρικός σιδηροδρομικός σταθμός του Leiden, που βρίσκεται μεταξύ της Χάγης και του Άμστερνταμ, έχει κλείσει λόγω του συμβάντος.

Δεν αναμένεται να κυκλοφορούν τρένα από και προς την πόλη τουλάχιστον μέχρι τις 16:00 τοπική ώρα (14:00 GMT).

«Πρόκειται για ένα απίστευτα τραγικό ατύχημα», είπε η δήμαρχος του Voorschoten, Nadine Stemerdink. “Λυπούμαστε που υπήρξε μοιραίο. Οι σκέψεις μου είναι με την οικογένεια και τους φίλους των εμπλεκομένων.”


Πηγή: bbc

Σχετικά άρθρα