Συνελήφθη ο πρώην πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ και του απαγγέλθηκαν 34 κατηγορίες-Αφέθηκε ελέυθερος μέχρι να γίνει η δίκη

O πρώην πρόεδρος των ΗΠΑ συνελήφθη, εχθές Τρίτη, γράφοντας ιστορία. Είναι πλέον και επίσημα ο πρώτος προεδρος των ΗΠΑ στον οποίο ασκείται ποινική δίωξη.

Πιο συγκεκριμένα εμφανίστηκε την Τρίτη (4/4) στο δικαστήριο της Νέας Υόρκης εφόσον πρόκειται να του απαγγελθούν κατηγορίες σχετικά με τον χρηματισμό της πορνοστάρ Στόρμι Ντάνιελς, με την οποία φαίνεται πως είχε παράνομο δεσμό. Μάλιστα φαίνεται να της έδωσε το ποσό των 130.000 δολαρίων ώστε να εξαγοράσει την σιωπή της και μάλιστα πριν από τις προεδρικές εκλογές των ΗΠΑ το 2016.

Ο πρώην πρόεδρος των ΗΠΑ έφτασε στο γραφείο του εισαγγελέα του Μανχάταν, όπου και συνελήφθη, ενώ κρατήθηκε εκεί από την αστυνομία. Κατά την απαγγελία των κατηγοριών δήλωσε αθώος, ενώ είπε ξεκάθαρα πως όλο το κατηγορητήριο έχει σκοπό την ματαίωση της υποψηφιότητάς του στις προεδρικές εκλογές του 2024.

“Δεν φανταζόμουν ποτέ πως είναι δυνατό κάτι τέτοιο στην Αμερική”, ήταν τα λόγια που είπε λίγες ώρες μετά την ανάγνωση των καταγγελιών. “Το μόνο έγκλημα που διέπραξα ποτέ ήταν πως υπερασπίστηκα το έθνος μας εναντίον αυτών που επιδιώκουν να το καταστρέψουν”

34 κατηγορίες του απαγγέλθηκαν, οι οποίες αφορούν την υπόθεση του χρηματισμού της πορνοστάρ Στόρμι Ντάνιελσ που σκοπό είχε την εξαγορά της σιωπής της. Οι κατηγορίες απαγγέλθηκαν από τον εισαγγελέα του Μανχάταν Άλβιν Μπραγκ και αφορούσαν την παραποίηση επιχειρηματικών αρχείων στη Νέα Υόρκη, ώστε να γίνει απόκρυψη πληροφοριών από τον αμερικανικό λαό πριν τις εκλογές του 2016.

Τι είπε ο εισαγγελέας:

“Η πολιτεία της Νέας Υόρκης υποστηρίζει ότι ο Ντόναλντ Τραμπ παραποίησε επανειλημμένως και με δόλο επιχειρηματικά αρχεία στη Νέα Υόρκη, με σκοπό να αποκρύψει επιζήμιες πληροφορίες από το εκλογικό κοινό κατά τις προεδρικές εκλογές του 2016”. “Το Μανχάταν φιλοξενεί τη σημαντικότερη επιχειρηματική αγορά στη χώρα. Δεν μπορούμε να επιτρέψουμε σε επιχειρήσεις της Νέας Υόρκης να χειραγωγούν τα αρχεία τους για να καλύψουν εγκληματικές συμπεριφορές… Έχουμε όλοι ευθύνη να διασφαλίσουμε ότι όλοι είναι ίσοι ενώπιον του νόμου”

Σε αντίθεση ο δικηγόρος του Τραμπ υποστήριξε πως ένα πολιτικό ζήτημα μετατρέπεται σε πολιτική δίωξη, ενώ δήλωσε πως “Δεν έπρεπε να συμβεί αυτό το πράγμα στη χώρα. Και ιδιαίτερα σε έναν άνθρωπο που κατείχε το αξίωμα του προέδρου”.

Ο Τραμπ τελικά αφέθηκε ελέυθερος χωρίς εγγύηση μέχρι να γίνει η δίκη, ενώ δεν έκανε κάποια δήλωση φεύγοντας από το δικαστικό μέγαρο.

Πηγή: news247

Σχετικά άρθρα