Μπούλινκ στο Αρσάκειο: Οι 6 συμμαθητές του έδεσαν τον 15χρονο για πλάκα, τον αποκαλούσαν “μπούλη, κεφτεδάκι, γουρουνάκι…”

Μεγάλο σοκ έχει προκαλέσει η υπόθεση μπούλινκ ενός 15χρονου από 6 συμμαθητές του στο Αρσάκειο Γυμνάσιο. Σύμφωνα με τα πρώτα στοιχεία αλλά και τα λεγόμενα των 6 μαθητω΄ν, όπως λένε οι ίδιοι περιγράφουν τα βασανιστήρια που υπέστη ο 15χρονος ως πλάκα.


«Τον λέγαμε μπούλη, κεφτεδάκι, γουρουνάκι…»

…με αυτά τα λόγια αποκαλούσαν τα 6 παιδιά τον 15χρονο συμμαθητή τους, όπως αποκάλυψαν στους αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ανηλίκων στους οποίους μίλησαν.

Για πλάκα αποφάσισαν να τον δέσουν…

«Δεν τον πειράζαμε μόνο εμείς. Τον κορόιδευαν και άλλοι από το σχολείο. Τον πειράζαμε και τη συγκεκριμένη μέρα και, έτσι, για πλάκα αποφασίσαμε να τον δέσουμε. Πέσαμε πάνω του 5-6 παιδιά, τον δέσαμε με τη πετονιά, αλλά ξέφυγε λίγο η κατάσταση». Έτσι περιέγραψαν οι μαθητές το μπούλινκ κατά του συμμαθητή τους, λέγοντας πως επρόκειτο για πλάκα.

Είναι ενδεικτικό ότι, όπως αναφέρουν συγγενείς μαθητών, ορισμένοι από τους δράστες δείχνουν αμετανόητοι, ενώ άλλοι… απειλούν συμμαθητές τους. «Κάποια (από τα παιδιά) δείχνουν μια μεταμέλεια, κάποια δείχνουν μια ειρωνεία. Στο ερώτημα ενός καθηγητή “γελάς ακόμα;” σε έναν από τους δύο, είπε “ναι, δεν έχω κάνει τίποτα για να μη γελάω”. Και συνέχιζαν να κάνουν πλάκα μεταξύ τους», όπως αναφέρει μητέρα συμμαθήτριας των 6 μαθητών.

Ένας άλλος γονιός είπε χαρακτηριστικά:: «Πάνε και απειλούν τα παιδιά λέγοντας ότι “μην τολμήσεις και μιλήσεις και μην πεις τι έγινε, διότι θα δεις τι θα πάθεις”».

Ο Λεωνίδας Κοτσάλης, δικηγόρος του 15χρονου, ενός από τους 6 μαθητές δήλωσε πως: «Η οικογένεια είναι αναστατωμένη. Με διαβεβαίωσε ρητά ο εντολέας μου ότι δεν έχει κάνει κάτι πολύ σοβαρό. Τα παιδιά πηγαίνουν κανονικά στην τάξη. Λειτουργούν κανονικά. Είναι θετικό αυτό». Όπως σημειώνει ο δικηγόρος, γίνεται μια μεγάλη προσπάθεια από την πρώτη στιγμή «να κρατηθούν χαμηλά οι τόνοι και να υπάρξει ουσιαστική αντιμετώπιση του φαινομένου, χωρίς να γίνει σίριαλ η συγκεκριμένη υπόθεση, στην οποία εμπλέκονται ανήλικοι».

Τι αποκαλύπτει η μητέρα του 15χρονου

«Ηταν η ίδια παρέα μαζί με κάποιο άλλο παιδί που δεν είναι πλέον στο σχολείο που είχε ξεκινήσει από πέρυσι λεκτικό bullying. Την κατάσταση αυτήν τη διαχειριζόμουν εγώ με το σχολείο και με τον γιο μου με τις καθηγήτριες και τη διεύθυνση. Αυτά που γίνονται φέτος είναι απόηχος των περυσινών. Από τον Δεκέμβριο βλέπω το παιδί μου με τικ, το οποίο το έχει κάθε φορά που έχει μια ψυχολογική πίεση, το είχε και πέρυσι. Tον ρωτούσαμε τι συμβαίνει στο σχολείο. Δεν μας απέκρυψε κάτι. “Συμβαίνει κάτι”, μας είπε, “αλλά θέλω να το διαχειριστώ μόνος μου”», ανέφερε η μητέρα του 15χρονου μιλώντας στον ΣΚΑΪ.

Πηγή: Ελεύθερος τύπος της Κυριακής

Σχετικά άρθρα