Αρσάκειο: Αποβάλλονται με απόφαση του Συλλόγου Καθηγητών οι 6 ανήλικοι δράστες που έδεσαν τον 15χρονο συμμαθητή τους με πετονιά

Μετά από πολύωρη συνεδρίαση ο σύλλογος διδασκόντων του Αρσάκειου Σχολείου στο Ψυχικό αποφάσισε την αλλαγή σχολικού περιβάλλοντος για όλους τους μαθητές που κατηγορήθηκαν για το άγριο μπούλινγκ στον συμμαθητή τους. Τις πληροφορίες αυτές φέρνει στο φως με δημοσίευμά της η «Καθημερινή».

Θυμίζοντας το περιστατικό την Παρασκευή στις 31/3, έξι μαθητές ακινητοποίησαν 15χρονο συμμαθητή τους και τον έδεσαν με πετονιά, την οποία πέρασαν στον λαιμό του και σε άλλα σημεία του σώματός του. Ενώ επισκέφτηκε το ιατρείο του σχολείου, το περιστατικό έγινε γνωστό μόνο όταν η μητέρα του είδε τα σημάδια στο λαιμό του γιου της. Ο 15χρονος μαθητής είπε πως δεν ήταν η πρώτη φορά που παρενοχλούνταν στα ίδια πλαίσι από την συγκεκριμένη ομάδα συμμαθητών του. Οι γονείς έκαναν καταγγελία και η Ασφάλεια Αττικής προχώρησε σε συλλήψεις τεσσάρων παιδιών.

Όπως αναφέρει η «Καθημερινή», η Φιλεκπαιδευτική Εταιρεία ανακοίνωσε ότι «θα κινηθούν οι πειθαρχικές διαδικασίες ώστε να διερευνηθεί η ευθύνη των εμπλεκόμενων μαθητών από τον αρμόδιο σύλλογο διδασκόντων. Ομοίως υπεβλήθη ήδη κατεπείγον αίτημα για Ενορκη Διοικητική Εξέταση από την Περιφερειακή Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Β’ Αθήνας για τυχόν πειθαρχικές ευθύνες εκπαιδευτικών σχετικά με το συμβάν».

Οι 6 μαθητές αποβάλλονται

Ο σύλλογος διδασκόντων αποφάσισε, σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, την αποβολή των μαθητών από το σχολείο, καθώς και ακόμη ενός από μικρότερη τάξη, διότι είχε βγάλει σουγιά στο σχολείο. Ωστόσο, η απόφαση δεν έχει γνωστοποιηθεί, «όπως ορίζουν οι κανόνες της δεοντολογίας. Μην ξεχνάτε πως μιλάμε για ανηλίκους που εμπλέκονται σε ένα ζήτημα του σχολείου», όπως είπε στην «Καθημερινή» στέλεχος του σχολείου. «Βεβαίως, η απόφαση εστάλη στην αρμόδια Περιφερειακή Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, «η οποία μπορεί να την εγκρίνει αυτούσια ή να την τροποποιήσει, αλλά και να την εκτελέσει», όπως πρόσθεσε το ίδιο στέλεχος.

Με λίγα λόγια η απόφαση αυτή δίνει την δυνατότητα να αλλάξει η απόφαση αυτή ή ακόμη και να εκτελεστεί σε μελλοντικό χρόνο, ακόμα και μετά την λήξη του σχολικού έτους.

Σε διαθεσιμότητα εκπαιδευτικός

Επιπλέον, μετά την ΕΔΕ φέρεται να ετέθη σε διαθεσιμότητα καθηγητής επειδή δεν εκτέλεσε σωστά τα καθήκοντά του, ενώ καθηγητές του σχολείου δήλωσαν στην «Καθημερινή» πως η ΕΔΕ δεν έχει ολοκληρωθεί ακόμα και πως η απόφαση για την διαθεσιμότητα του εκπαιδευτικού δεν μπορεί να επιβεβαιωθεί.


Πηγή: «Καθημερινή»

Σχετικά άρθρα