Ωμά περιστατικά βίας:Άντρας ξυλοκόπησε την γυναίκα του επειδή τον ενοχλούσε το κλάμα του μωρού-84 χρονος έδειρε τη νύφη του για ασήμαντη διαφορά

34χρονος άντρας ξυλοκόπησε την γυναίκα του, επειδή εκνευρίστηκε από το κλάμα του απιδιού του! Το Αυτόφωρο Τριμελές Πλημμελειοδικείο Θεσσαλονίκης τον καταδίκασε σε 12 μήνες φυλάκιση με 3 χρόνια αναστολή.

Το περιστατικό συνέβη το βράδυ της Τρίτης (25/4), την ώρα που ο σύζυγος της άτυχης γυναίκας γύρισε στο σπίτι από την δουλειά του. Μία διαφωνία φαίνεται πως δημιούργησε ένταση στο σπίτι, με αποτέλεσμα το τεσσάρων μηνών  βρέφος να αρχίσει να κλαίει. Ο άντρας μη μπορώντας να κάνει το παιδί να σταματήσει, εκνευρίστηκε έντονα, κυρίως επειδή η γυναίκα του αργούσε να γυρίσει από το μπάνιο που είχε πάει λίγο πριν. Τότε ήταν που έδειρε την γυναίκα του, ενώ η ίδια δήλωσε πως κάτι τέτοιο δεν είχε ξανασυμβεί. Όπως ανέφερε η ιατροδικαστική έρευνα το θύμα έφερε σωματικές βλάβες με μώλωπες στο πρόσωπο.

Περιγράφοντας την σκηνή της επίθεσης είπε χαρακτηριστικά:

«Θα μπορούσε να συμβεί σε κάθε οικογένεια. Ο άντρας μου γύρισε από τη δουλειά και μιλούσαμε για τα παιδιά μας. Νευρίασα εγώ, νευρίασε και αυτός, και έτσι έγινε αυτό που έγινε. Με χτύπησε με τα χέρια στο πρόσωπο και με κλώτσησε στην πλάτη».

«Ηταν η πρώτη φορά που έγινε κάτι τέτοιο, δε πιστεύω ότι θα το ξανά κάνει γιατί μιλήσαμε και μου ζήτησε συγνώμη. Είμαστε 5,5 χρόνια παντρεμένοι και τον πιστεύω ότι δε θα το ξανά κάνει γιατί αγαπάει εμένα και τα παιδιά. Ήταν μία κακή ημέρα. Δε ξέρω πως έγινε».

«Νευρίασα όταν πήγε στην τουαλέτα και έκλεισε την πόρτα. Άρχισε ο μικρός να κλαίει και δε μπορούσα να κάνω τίποτα. Της φώναζα ότι κλαίει ο μικρός και εκείνη δεν έβγαινε από το μπάνιο. Τα έχασα, είδα το μωρό να κλαίει και τα έχασα. Τη χτύπησα με το χέρι. Όπως την έσπρωξα, την τράβηξα και την κλώτσησα», είπε ο 34χρονος που κρίθηκε ένοχος για ενδοοικογενειακή βία.

Εκείνος αρνείται πως την χτύπησε στο κεφάλι

 «Την τράβηξα όταν βγήκε από την τουαλέτα και της έριξα κλωτσιά. Ειλικρινά δεν την χτύπησα στο πρόσωπο με το χέρι μου. Ήταν πρώτη φορά και έχω μετανιώσει. Δεν ήθελα να τη χτυπήσω σοβαρά. Είμαστε πολύ δεμένη σαν οικογένεια. Από το πρωί μέχρι το βράδυ τρέχω».

84χρονος επιτέθηκε στην νύφη του

Από τα απίστευτα που βλέπουμε, ένας 84χρονος άντρας στο κέντρο του Βόλου, στην οδό Δημητριάδος, επιτέθηκε στην νύφη του, την χτύπησε και την άρπαξε από τα μαλλιά. Το περιστατικό έχει συμβεί πριν λίγους μήνες, ωστόσο μόλις χτες αποφασίστηκε πως ο ηλικιωμένος άντρας θα πληρώσει αποζημίωση 500 ευρώ για ελαφριά σωματική βλάβη.

Οι οικονομικές διαφορές και πιο συγκεκριμένα, η αξιοποίηση ενός καταστήματος σε κτίριο στο κέντρο της πόλης ήταν ο λόγος που η κατάσταση ξέφυγε. Το κτίριο μαζί με τα καταστήματα ανήκαν στον 84χρονο τα οποία αποφάσισε  και έγραψε στα παιδιά του. Στο μέλλον το ένα κατάστημα στο οποίο ο ίδιος στέγαζε την επιχείρησή του, θα το αναλάμβανε η νύφη του. Κάτι τέτοιο δεν έγινε και όταν ο γιος του με την νύφη του αποφάσισαν να το εκμεταλλευτούν, τα πράγματα πήραν άσχημη τροπή. Ο γιός του εξουσιοδότησε την γυναίκα του για όλες τις αναγκαίες κινήσεις και στις 31 Ιανουαρίου η 53χρονη περίμενε στις 8.30 το πρωί τον πεθερό της έξω από την πόρτα του καταστήματος, όπου του ζήτησε τα κλειδιά.

Ο 84χρονος άντρας εκνευρίστηκε και ξέσπασε μεγάλος καυγάς. Η γυναίκα έκανε μήνυση στον πεθερό της και τον κατηγόρησε πως την άρπαξε από τα μαλλιά και της έσκισε το μπουφάν την ώρα που την χτυπούσε. Ο υπερήλικας οδηγήθηκε σε δίκη ενώ η μάρτυρας κατηγορίας δεν εμφανίστηκε στο δικαστήριο.

Τα θύματα πρέπει να μιλάνε

Είδαμε μόνο δύο χαρακτηριστικές υποθέσεις ωμής βίας, που αντιπροσωπεύουν τα δεκάδες περιστατικά που συμβαίνουν καθημερινά γύρω μας. Οι γυναίκες, αλλά και όποιος πέφτει θύμα τέτοιων δειλών επιθέσεων πρέπει να τα καταγγείλει. Εμείς οφείλουμε να υποστηρίζουμε αυτούς τους ανθρώπους και να τους ενθαρρύνουμε στο να πάρουν την απόφαση να μιλήσουν, Μόνο έτσι θα καταπολεμήσουμε τα φαινόμενα της βίας και θα δείξουμε πως η κακοποίηση, κάθε είδους δεν είναι ανεκτή!

Σχετικά άρθρα