Αδιανόητη φρίκη: Ζευγάρι στη Ρωσία τεμάχισε την 8 μηνών κόρη τους σε μηχανή του κιμά

Μια φοιτήτρια γιατρός και ο σύζυγός της κατηγορούνται ότι τεμάχισαν την οκτώ μηνών κόρη τους στη Ρωσία.

Το παιδί πέθανε όταν ο πατέρας Yakov Maiboroda, 33 ετών, κλώτσησε τη σύζυγό του Αναστασία, 23 ετών, κατά τη διάρκεια μιας υποτιθέμενης διαμάχης – αλλά αντ’ αυτού χτύπησε το κοριτσάκι, λένε πηγές της ρωσικής αστυνομίας.

Το χτύπημα σκότωσε το παιδί στο διαμέρισμά τους στην πόλη Ροστόφ-ον-Ντον, κοντά στα δυτικά σύνορα με την Ουκρανία. Η εκπαιδευόμενη γιατρός και ο σύζυγός της τεμάχισαν στη συνέχεια το παιδί χρησιμοποιώντας μαχαίρια και ηλεκτρική μηχανή κοπής κρέατος, σύμφωνα με αξιωματικούς.

Τεμάχισαν το άψυχο σώμα της κόρης τους σε μηχανή του κιμά

Έβαλαν τα λείψανα του κοριτσιού σε 13 πλαστικές σακούλες και η μητέρα του και γιατρός κάλεσε την αστυνομία για να πει ότι είχε απαχθεί. Η Ρωσική Ερευνητική Επιτροπή δήλωσε: «Μετά από διαπίστωση ότι το παιδί δεν έδειξε σημάδια ζωής, το ζευγάρι έκανε βήματα για να κρύψει το πτώμα.

Στη συνέχεια, η 23χρονη μητέρα του νεκρού κοριτσιού, για να δημιουργήσει την εικόνα ότι δεν εμπλέκεται σε έγκλημα, κατήγγειλε στις διωκτικές αρχές την υποτιθέμενη απαγωγή της από άγνωστους δράστες.

Αλλά όταν οι κρατικοί ανακριτές έφτασαν στο διαμέρισμά τους, συνέλαβαν το ζευγάρι ως ύποπτο για φόνο.

Τρομοκρατημένοι αστυνομικοί αφαίρεσαν την ηλεκτρική μηχανή κρέατος, μαχαίρια με ίχνη αίματος και 13 σακούλες με ανθρώπινα λείψανα, ανέφεραν τα μέσα ενημέρωσης του Baza.

«Τα υπολείμματα του σώματος του παιδιού και άλλα στοιχεία που αποδεικνύουν τη συμμετοχή τους σε ένα ιδιαίτερα σοβαρό έγκλημα βρέθηκαν στον τόπο διαμονής τους», αναφέρεται στην ανακοίνωση της επιτροπής.

Οι γείτονες είπαν ότι υπήρχαν «συνεχείς κραυγές» από το διαμέρισμα μετά τη μετακόμιση του ζευγαριού πριν από έξι μήνες.

Τους είχαν επισκεφθεί στο παρελθόν οι κοινωνικές υπηρεσίες

«Την ημέρα της δολοφονίας, ήταν πιο βίαιος από το συνηθισμένο, τότε ο θόρυβος και τα κλάματα των παιδιών σταμάτησαν απότομα», ανέφεραν τα μέσα μαζικής ενημέρωσης Mash.

«Οι γείτονες ένιωσαν ότι κάτι δεν πήγαινε καλά, αλλά δεν μπορούσαν να φανταστούν ότι εκείνη τη στιγμή πίσω από τον τοίχο οι γονείς προσπαθούσαν να απαλλαγούν από το σώμα της δολοφονημένης κόρης τους».

Η έκθεση ανέφερε: «Σχεδόν κάθε μέρα άλλοι κάτοικοι άκουγαν την κακοποίηση και το κλάμα ενός μικρού παιδιού.

«Κατά τη διάρκεια αυτών των μηνών, τους επισκέφθηκαν αρκετές φορές επιθεωρητές ανηλίκων».

Σε βάρος του συζύγου, διευθυντή εταιρείας παραγωγής μελιού, και της συζύγου του έχουν σχηματιστεί ποινικές δικογραφίες.

Το ζευγάρι προφυλακίστηκε από δικαστή εν αναμονή περαιτέρω ερευνών μέχρι τις 28 Ιουνίου. «Αυτή τη στιγμή διεξάγονται ανακριτικά μέτρα για την ποινική υπόθεση προκειμένου να διαπιστωθούν όλες οι συνθήκες του εγκλήματος», ανέφερε η επιτροπή.

Υψηλά τα ποσοστά των δολοφονιών στην Ρωσία

Η Ρωσία έχει υψηλά ποσοστά εγχώριων δολοφονιών σύμφωνα με τα διεθνή πρότυπα, και υπάρχουν ενδείξεις ότι αυτό επιδεινώθηκε κατά τη διάρκεια του πολέμου κατά της Ουκρανίας που εξαπέλυσε ο Βλαντιμίρ Πούτιν.

Το 2021, πριν από τον πόλεμο, το Time ανέφερε ότι έως και μία στις πέντε γυναίκες ήταν θύματα ενδοοικογενειακής κακοποίησης στη Ρωσία. Τέσσερα χρόνια πριν, ο Πούτιν υπέγραψε έναν νόμο που θα «αποποινικοποιούσε εν μέρει» την ενδοοικογενειακή κακοποίηση.

Σύμφωνα με το νόμο, η ενδοοικογενειακή βία που οδηγεί σε «μικρή βλάβη», όπως μώλωπες, έπρεπε να θεωρηθεί πλημμέλημα με πρόστιμο ή φυλάκιση έως και 15 ημερών, σύμφωνα με τους The Moscow Times.

Πηγή: dailymail

Σχετικά άρθρα