Αναπάντητα ερωτηματικά για τον ξαφνικό θάνατο της 15χρονης μαθήτριας σε σχολική εκδρομή-Απαντήσεις θα δώσει ο ιατροδικαστής

Ένα νέο κορίτσι 15 χρονών έχασε τη ζωή του σε σχολική εκδρομή στα Τρίκαλα.
Μια μαθήτρια της Α’ Λυκείου από σχολείο της Αθήνας που βρισκόταν σε σχολική εκδρομή στα Τρίκαλα, λιποθύμησε τις πρώτες πρωινές ώρες σε νυχτερινό κέντρο, που διασκέδαζε με συμμαθητές της. Αμέσως πραγματοποιήθηκε η μεταφορά της στο νοσοκομείο των Τρικάλων, ωστόσο και παρά τις προσπάθειες των γιατρών να την επαναφέρουν στη ζωή δεν μπόρεσε να σωθεί.

Η 15χρονη μαθήτρια σύμφωνα με πληροφορίες υπέστη καρδιακή ανακοπή και οι συνθήκες κάτω από τις οποίες συνέβη πρόκειται να διαπιστωθούν μετά από ιατροδικαστική εξέταση. Πιο συγκεκριμένα η 15χρονη έχασε τις αισθήσεις της, ενώ διασκέδαζε με συμμαθητές της. Στο νοσοκομείο της πόλης μεταφέρθηκε, με ασθενοφόρο, στη 1.15 π.μ., με καρδιοαναπνευστική ανακοπή και μυδρίαση. Επί δύο ώρες, οι γιατροί προσπάθησαν να επαναφέρουν την καρδιακή λειτουργία, με όλα τα μέσα που διαθέτει η επιστήμη, όπως αναφέρει χαρακτηριστικά η ΕΡΤ.

Στο νοσοκομείο έσπευσαν καθηγητές, που συνοδεύουν τους μαθητές, καθώς και ο διοικητής του νοσοκομείου. Στο ξενοδοχείο, στο οποίο διαμένουν οι μαθητές βρίσκονται από τις 9 το πρωί δύο ψυχολόγοι του Γενικού νοσοκομείου Τρικάλων για να ενημερώσουν τους συμμαθητές της 15χρονης και να τους στηρίξουν ψυχολογικά.


Ανακοινώσεις για το τραγικό συμβάν έκανε η Υπουργός Παιδείας, κυρία Νίκη Κεραμέως και ο τομεάρχης Παιδείας του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, Νίκος Φίλης.

H δήλωση της Υπουργού Παιδείας:

Η δήλωση του τομεάρχη του ΣΥΡΙΖΑ

«Συγκλονίζει ο θάνατος της 15χρονης μαθήτριας στα Τρίκαλα κατά τη διάρκεια εκδρομής του σχολείου της», αναφέρει σε ανακοίνωσή του ο τομεάρχης Παιδείας του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, Νίκος Φίλης και προσθέτει: «Το γεγονός ότι μέσα σε ελάχιστο χρόνο το νεαρό κορίτσι πέρασε από τη χαρά της διασκέδασης με τους συμμαθητές της στην ανυπαρξία, μας κάνει να λυπούμαστε ακόμη πιο βαθιά. Πληροφορηθήκαμε το μεγάλο αγώνα των γιατρών να την επαναφέρουν στη ζωή, χωρίς δυστυχώς να τα καταφέρουν. Είμαστε βέβαιοι ότι θα υπάρξει πλήρης διερεύνηση για τα αίτια του θανάτου της. Τα πιο θερμά μας συλλυπητήρια στην οικογένειά της. Κουράγιο!».


Πηγή: ΕΡΤ, AΠE-MΠE

Σχετικά άρθρα