Σκηνές αρχαίας τραγωδίας στην Άρτα: 5,5 μηνών βρέφος πέθανε αβοήθητο μέσα σε αμάξι-Ο πατέρας προσπάθησε να αυτοκτονήσει με καλώδιο τηλεόρασης και η μητέρα να πέσει από το μπαλκόνι

Σοκαρισμένοι παρακολουθήσαμε την είδηση για τον θάνατο του βρέφους στην Άρτα, όταν ο πατέρς του, εχθές το πρωί, το ξέχασε μέσα στο αυτοκίνητό του, με αποτέλεσμα το 5,5 μηνών κοριτσάκι να αφήσει την τελευταία του πνοή.

Πήγε για δουλειά και ξέχασε το παιδί στο αυτοκίνητο

 Οι γιατροί μιλάνε για ασφυξία, καθώς το κοριτσάκι ήταν εκτεθειμένο στον ήλιο και παράλληλα χωρίς οξυγόνο.Ο πατέρας πήγε για δουλειά και ξέχασε να αφήσει το παιδί του στον βρεφονηπιακό σταθμό, κάνοντας μας να αναρωτηθούμε πώς μπόρεσε να ξεχάσει πως το βρέφος βρισκόταν δεμένο στο καρεκλάκι του στο πίσω κάθισμα του αυτοκινήτου.

Το αυτοκίνητο είχε φιμέ τζάμια και παρότι το αμάξι ήταν παρκαρισμένο σε σημείο που περνούσε κόσμος, κανείς δεν μπόρεσε να το δει, ώστε να αποτρέψει την τραγωδία.

Πώς κατάλαβε ο πατέρας τι είχε συμβεί

Ο πατέρας δεν είχε καταλάβει τίποτα μέχρι την ώρα που η 27χρονη μητέρα του παιδιού και σύζυγός του, πήγε να πάρει το παιδί από τον βρεφονηπιακό σταθμό, όπου και την ενημέρωσαν πως το παιδί δεν είχε έρθει καθόλου εκείνη την ημέρα. Η μητέρα κάλεσε τον πατέρα στο τηλέφωνο και αμέσως αποκαλύφθηκε η τραγωδία. Όταν ο πατέρας κατάλαβε το λάθος του ήταν πλέον αργά, αφού το βρέφος είχε χάσει τις αισθήσεις του και όταν μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο ήταν ήδη νεκρό. Παρά τις υπεράνθρωπες προσπάθειες του ιατρικού προσωπικού το παιδί δεν σώθηκε.

Με φαρμακευτική αγωγή οι γονείς-Έκαναν απόπειρα αυτοκτονίας

Ο 35χρονος πατέρας  κρατείται από την ΕΛ.ΑΣ. στο νοσοκομείο, όπου βρίσκεται και η μητέρα, ενώ και οι δύο βρίσκονται σε κατάσταση-σοκ. Οι δύο γονείς είναι με φαρμακευτική αγωγή και σε πολύ άσχημη ψυχολογική κατάσταση, όπως αναφέρουν οι γιατροί του νοσοκομείου.

Όπως χαρακτηριστικά αναφέρει το iefimerida, σύμφωνα με τον διοικητής της 6ης ΥΠΕ Γιάννη Καρβέλη, η 27χρονη μητέρα μόλις άκουσε ότι το παιδί της είναι νεκρό, πήγε να πέσει από το μπαλκόνι του νοσοκομείου.

Ο δικηγόρος του 35χρονου πατέρα Δημήτρης Λαμπράκης, μιλώντας στους δημοσιογράφους είπε πως ο εντολέας του είναι καταρακκωμένος, μη μπορώντας να πιστέψει τι έχει συμβεί. Μάλιστα, όπως ανέφερε και οι δύο γονείς συνειδητοποιώντας πωε το παιδί τους είναι νεκρό, αποπειράθηκαν να αυτοκτονήσουν. Τις ίδιες πληροφορίες μεταφέρει και ο ραδιοφωνικός σταθμός Πρίσμα, ο οποίος κάνει λόγο για απόπειρα αυτοκτονίας του πατέρα.

Πιο συγκεκριμένα ο πατέρας προσπάθησε να αυτοκτονήσει με το καλώδιο της τηλεόρασης, ενώ η μητέρα απειλούσε να πέσει από το μπαλκόνι. Η παρουσία των αστυνομικών και των γιατρών απέτρεψαν τις συγκεκριμένες πράξεις.

Στο νοσοκομείο θα μεταβεί ο ανακριτής μαζί με ψυχολόγο

Σύμφωνα με το artinos.gr, o 35χρονος βρίσκεται σε άσχημη ψυχολογική κατάσταση, ο ανακριτής θα μεταβεί στο νοσοκομείο μαζί με ψυχολόγο για την απολογία του πατέρα.

Σύμφωνα με τον πρόεδρο της ΠΟΕΔΗΝ, Μιχάλη Γιαννάκο, ο οποίος μίλησε στο OPEN

«Το παιδί έφτασε στις τρεις παρά πέντε στο νοσοκομείο με τους γονείς του, που το μετέφεραν νεκρό στα επείγοντα. Επειδή είναι η ώρα που αλλάζει η βάρδια, έμειναν πίσω όλοι οι γιατροί και οι νοσηλευτές που σχολούσαν και έπεσαν πάνω στο παιδί. Έκαναν πολλά παραπάνω από όσα επιβάλλει το πρωτόκολλο. Δυστυχώς, δεν στάθηκαν τυχεροί. Υπάρχει πολύ μεγάλη θλίψη στο προσωπικό του νοσοκομείου για αυτή την τραγωδία» .

Δίωξη για ανθρωποκτονία

Δίωξη για ανθρωποκτονία από αμέλεια άσκησε χθες ο εισαγγελέας Άρτας στον 37χρονο πατέρα του μωρού που έχασε τη ζωή του κλεισμένο μέσα στο αυτοκίνητο για τουλάχιστον 5 ώρες.

Ο πατέρας νοσηλεύεται φρουρούμενος και σε καταστολή στο Νοσοκομείο της Άρτας, ενώ σε καταστολή βρίσκεται και η 27χρονη μητέρα του άτυχου βρέφους.

Η νεκροψία-νεκροτομή αναμένεται να γίνει σήμερα στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Ιωαννίνων για να διαπιστωθούν τα αίτια της τραγωδίας που έχει συγκλονίσει το πανελλήνιο.

Από την πρώτη στιγμή στο Νοσοκομείο της Άρτας βρίσκονται οι συγγενείς και οι συνάδελφοι του ζευγαριού, προσπαθώντας να υποστηρίξουν ψυχολογικά τους γονείς, με τους οποίους όμως δεν έχουν καταφέρει ακόμα να επικοινωνήσουν λόγω της κατάστασής τους.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Σχετικά άρθρα