Οι αμήχανες στιγμές του debate: “Η γκλίτσα του τσοπάνη”, “οι Τούρκοι κομάντος” και “η γκέισα Παναγιά”, που άφησαν τους τηλεθεατές με το στόμα ανοιχτό

Μετά από 8 χρόνια, παρακολουθήσαμε εχθές το βράδυ στα στούντιο της δημόσιας τηλεόρασης την τηλεμαχία μεταξύ των 6 πολιτικών αρχηγών των κομμάτων που βρίσκονται αυτή την στιγμή μέσα στη Βουλή. Μεγάλο ενδιαφέρον είχαν οι ερωτήσεις των 6 δημοσιογράφων στους πολιτικούς αρχηγούς, αν και όπως σχολιάστηκε οι όροι ήταν πολύ αυστηροί, γεγονός που έδινε την ευκαιρία στους πολιτικούς αρχηγούς να “ξεφύγουν”.

Θα προτιμούσαμε να δούμε μία τηλεμαχία, στην οποία θα υπάρχει ουσιαστικός διάλογος μεταξύ των αρχηγών αλλά και ευθείες απαντήσεις στις ερωτήσεις των δημοσιογράφων. Με σειρά στο τραπέζι βρέθηκαν ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης, Αλέξης Τσίπρας, ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ, Νίκος Ανδρουλάκης, ο γενικός γραμματέας του ΚΚΕ, Δημήτρης Κουτσούμπας, ο πρόεδρος της Ελληνικής Λύσης, Κυριάκος Βελόπουλος και ο γραμματέας του ΜΕΡΑ25, Γιάννης Βαρουφάκης.

Από την απέναντι πλευρά βρέθηκαν δημοσιογράφοι από όλους τους μεγάλους τηλεοπτικούς σταθμούς της χώρας. Από τον Alpha ο Αντώνης Σρόιτερ, από τον ANT1 ο Γιώργος Παπαδάκης, από το MEGA η Ράνια Τζίμα, από το OPEN ο Παναγιώτης Στάθης, από το STAR Η Μάρα Ζαχαρέα και από το ΣΚΑΙ η Σία Κοσιώνη. Την τηλεμαχία συντόνιζε ο δημοσιογράφος της ΕΡΤ Γιώργος Κουβαράς.

Από την ζωντανή τηλεμαχία δεν έλειψαν τα ευτράπελα, οι γκριμάτσες των πολιτικών αρχηγών, οι άβολες ερωτήσεις, οι παραπλανητικές απαντήσεις, οι στιγμές που μας χάρισαν γέλιο αλλά φυσικά και οι αμήχανες στιγμές!

Οι αμήχανες στιγμές της τηλεμαχίας

Η Ράνια Τζίμα έθεσε ερώτηση στον πρωθυπουργό, για το αν θεωρεί πως θα έπρεπε να έχει παραιτηθεί για το σκάνδαλο των υποκλοπών, με το χαρακτηριστικό της ύφος που οι χρήστες των social media αρέσκονται να σχολιάζουν.


Εκείνος της απάντησε εμφανώς αμήχανα, πως όχι δεν θεωρεί πως θα έπρεπε να παραιτηθεί και πως έκανε από την πλευρά του όλες τις απαραίτητες ενέργειες.


Μια εικόνα χίλιες λέξεις λέει ο λαός, και στην περίπτωσή μας η λαϊκή ρήση επιβεβαιώνεται πλήρως!

Ο Αλέξης Τσίπρας απαντώντας στην ερώτηση της Μάρας Ζαχαρέα για τις πιθανές συνεργασίες που θα προκύψουν την επόμενη των εκλογών, μάλλον τα έχασε και μπέρδεψε για κάποια δευτερόλεπτα τα λόγια του, πριν δώσει σαφή απάντηση ή καθώς φαίνεται και από το στιγμιότυπο μάλλον ξαφνιάστηκε!

Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ φαίνεται να ήθελε να αποφύγει την ερώτηση των δημοσιογράφων για την στάση που εκείνος κρατά για την ιδιωτικοποίηση της ΔΕΗ.

Και τώρα στην ερώτηση προς τον Γιάννη Βαρουφάκη, η οποία μάλλον τον σάστισε. Όλοι περιμέναμε να δούμε τι θα έκανε τελικά ο γραμματέας του ΜΕΡΑ25 εάν ήταν πρωθυπουργός και 10 Τούρκοι κομάντος καταλάμβαναν μία ελληνική βραχονησίδα, της οποίας οι Τούρκοι αμφισβητούν την κυριαρχία.

Μάλλον η ερώτηση της δημοσιογράφου τον έπιασε απροετοίμαστο, ενώ ευχήθηκε να μην βρεθεί ποτέ σε τέτοια θέση.

Μπορεί ο γενικός γραμματέας του ΚΚΕ να μην είπε τη θρυλική του ατάκα “αλλα αυτοί είστε”, έδωσε όμως και πάλι μοναδικό ρεσιτάλ. Μιλώντας για τον κ. Τσίπρα είπε χαρακτηριστικά “ξύνεται με την γκλίτσα του τσοπάνη όλη την προεκλογική περίοδο, απευθυνόμενος στο ΚΚΕ, για την προδευτική κυβέρνηση μούφα…”

Σε ερώτηση του Αντώνη Σρόιτερ για το αν η πολιτική του κ. Βελόπουλου υπαγορεύεται από την εκκλησία, ο πρόεδρος της Ελληνικής Λύσης άνοιξε τα τεφτέρια του και έδειξε φωτογραφία της γκέισας Παναγίας που βρίσκεται σε βιβλίο της τρίτης δημοτικού. Αναρωτήθηκε: “αυτό δεν είναι πρόστυχο, δεν είναι χριστιανοφοβία”, προκαλώντας χιλιάδες σχόλια στο twitter, με τους χρήστες να “τρολάρουν” ασταμάτητα!

Σχετικά άρθρα