Ομάδα 20 ατόμων κυνήγησε και ξυλοκόπησε άγρια έναν 16χρονο για 5ευρώ-“Γελούσαν για το ξύλο που έφαγα”


Την περασμένη Κυριακή ένας 16χρονος, ο Λευτέρης έπεσε θύμα ξυλοδαρμού στο Μενίδι από ομάδα 20 ατόμων

Πιο αναλυτικά την Κυριακή που μας πέρασε ο 16χρονος είχε δώσει ραντεβού με τους φίλους του για να περάσουν μαζί χρόνο, κάνοντας πράγματα που τους ευχαριστούν. Τότε και καθώς ο νεαρός ξεκίνησε συνάντησε τυχαία ομάδα 20 ατόμων, οι οποίοι είχαν άγριες διαθέσεις. Ακριβώς για αυτό το λόγο ο 16χρονος έτρεξε να διαφύγει, προσπαθώντας να χαθεί μέσα στα στενά, να βγει στον κεντρικό δρόμο και να φύγει με ταξί.

Πώς περιγράφει ο 16χρονος το περιστατικό

«Είχα ξεκινήσει να πάω με έναν φίλο μου να πάμε για υπολογιστές στο Μενίδι, και έχουμε συνάντηση να πάμε σε μία πλατεία. Εκεί πέρα έσκασαν 20 άτομα, με τον έναν είχα παλιά προβλήματα. Ξέφυγα, μπήκα σε ένα στενό για να βγω στον κεντρικό δρόμο, και με περικύκλωσαν κλείνοντάς μου τον δρόμο. Εκεί που τους παρατήρησα ήταν 7 άτομα. Με τον έναν της παρέας που μου επιτέθηκε είχαμε προηγούμενα. Ήθελαν να μου επιτεθούν λόγω ότι είχαμε προηγούμενα, και ήθελαν και να με κλέψουν γιατί μου έλειπαν και 5 ευρώ. Κατά τύχη πιστεύω με βρήκαν ή μπορεί να με έδωσε και ο φίλος εκεί πέρα. Έγινε ό, τι έγινε, μου είπαν να κάτσω στα γόνατα και να βγάλω το μπουφάν μου. Δεν έκανα τίποτα εντελώς, και ήρθε μπροστά ο μεγάλος ο ψηλός, που φαίνεται στο βίντεο ότι με βαράει, μετρούσε 10 δευτερόλεπτα, μετά συνέχιζαν να λένε ότι δεν έχω κάνει τίποτα και συνέχιζαν να μου δίνουν μπουνιές», αυτά σχολίασε ο 16χρονος μαθητής που μίλησε ζωντανά στο Mega.

Στη συνέχεια απαντώντας σε σχετική ερώτηση των δημοσιογράφων είπε πως το βίντεο έχει ανέβει στην πλατφόρμα discord, μία πλατφόρμα που είναι γνωστή και δημοφιλής στους νέους και στην οποία, όπως είπε ο Λευτέρης ανεβαίνουν κατά καιρούς και άλλα παρόμοια βίντεο. Μάλιστα σχολίασε πως τα σχόλια κάτω από το βίντεο ήταν χλευαστικά προς το πρόσωπό του.

Τι είπε για την κατάθεση στο αστυνομικό τμήμα

«Πήγα να δώσω κατάθεση αλλά οι αστυνομικοί δεν μου είπαν κάτι για κατάθεση για να δώσω, ούτε γραπτώς. Κάλεσαν ταξί και με πήγε σπίτι μου. Με πήγαν στο αστυνομικό τμήμα του Μενιδίου», είπε ο 16χρονος.

«Έπρεπε να τον πάνε στο ανηλίκων, αυτό καταγγέλλουμε από χθες. Το βίντεο στο οποίο το θύμα είναι ο Λευτέρης, υπήρξαν 3 παιδιά και το βίντεο το έχει δει όλη η Ελλάδα. Γιατί δεν βρήκαν αυτά τα παιδιά σε δύο μέρες όπως έκαναν τότε που γρονθοκόπησαν τον Γιάνη Βαρουφάκη; Είμαι οργισμένος γιατί η κυρία που δηλώνει εκπρόσωπος της ΕΛ. ΑΣ, είναι εκπρόσωπος του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη. Η κ. Δημογλίδου, βγήκε και είπε ότι το παιδί δεν πήγε ποτέ στο αστυνομικό τμήμα», είπε χαρακτηριστικά ο δικηγόρος της οικογένειας του 16χρονου, Ανδρέας Θεοδωρόπουλος.

Σχετικά άρθρα