H πρώτη νίκη σε πληστηριασμό σπιτιού από fund: Ξαναμπήκε στο σπίτι της όλη η οικογένεια

Πρώτη δικαίωση για τον 81χρονο ανάπηρο που πετάχτηκε έξω από το σπίτι του, στα Νέα Φλογητά Χαλκιδικής, όταν βγήκε σε πλειστηριασμό και το αγόρασε ένας Σκοπιανός από το fund που είχε προχωρήσει τις διαδικασίες.

Από τότε, ο Θεόφιλος Τζοχουνίδης, που έχει κομμένο πόδι, παρέμενε στο μπαλκόνι του
σπιτιού του, αρνούμενος να αποχωρήσει, κάτι που έγινε θέμα σε όλα σχεδόν τα ΜΜΕ. Ξεκίνησε ένας δικαστικός αγώνας, που έφερε θετικό, έστω και προσωρινό, αποτέλεσμα. Με χθεσινή προσωρινή διαταγή, λοιπόν, επιστρέφει ο Θεόφιλος Τζοχουνίδης στο σπίτι του, έπειτα από τα ασφαλιστικά μέτρα που είχε καταθέσει από την πρώτη στιγμή ο δικηγόρος του. Η αρχική διαταγή πληρωμής, που κοινοποιήθηκε εκ νέου στον 81χρονο οφειλέτη και ενώ ήδη είχε γίνει κατάσχεση και πλειστηριασμός της οικίας του, καθίσταται
ανενεργή και, συνεπώς, άκυρη όλη η διαδικασία που ακολούθησε βασιζόμενη σε αυτήν. Αυτή ήταν η χθεσινή εξέλιξη της υπόθεσης στο Πρωτοδικείο Πολυγύρου, όπου εδώ και μερικές εβδομάδες δίνεται η μάχη με τον δικηγόρο του κ. Τζοχουνίδη, τον Φώτη Μπαμπανή.

Ο 81χρονος από τα Ν. Φλογητά μπορεί πλέον να μπει στην οικία του και να πάψει να κοιμάται τα βράδια στη βεράντα, κάτι που έκανε από χθες το μεσημέρι. Ήδη, όλη η οικογένεια, με μεγάλη συγκίνηση, εισήλθε στο σπίτι, το οποίο επανειλημμένα ο κ.
Θεόφιλος δήλωσε ότι δεν θα εγκαταλείψει. Στις 3 Ιουλίου, ημέρα Δευτέρα και ώρα 10 το πρωί, εκδικάζεται η ανακοπή βίαιης αποβολής ελλείψει ενεργητικής νομιμοποίησης, ενώ ένα ακόμη δικαστήριο θα γίνει στις 24 Ιουλίου με ανοιχτό ακροατήριο. Ύστερα από αυτή την εξέλιξη, ο κ. Τζοχουνίδης δήλωσε ικανοποιημένος και δεν παρέλειψε να ευχαριστήσει όλο τον κόσμο που του συμπαραστάθηκε, όπως και τον δικηγόρο του, για τις κινήσεις που έκανε και δικαίωσε τον 81χρονο ανάπηρο συνταξιούχο. Για τις επόμενες κινήσεις του δεν είπε τίποτα, παρά μόνο ότι «νοστάλγησα το σπιτάκι μου, είναι Παράδεισος για μένα».

Πηγή: makeleio

Σχετικά άρθρα