Σοκάρει η επίθεση σε δημοσιογράφο: Κουκουλοφόροι της έσπασαν τα δάχτυλα, την κούρεψαν γουλί και της έριξαν μπογιά σε όλο της το σώμα

Η Ρωσίδα δημοσιογράφος, Γιέλενα Μιλάσινα, κατέρρευσε από τους πόνους στο νοσοκομείο του Μπεσλάν, όπου πήγε με σπασμένα τα δάχτυλα και στα δύο χέρια από κουκουλοφόρους που την κούρεψαν γουλί και την έλουσαν με μπογιά.

Ερευνήτρια δημοσιογράφος της ανεξάρτητης ρωσικής εφημερίδας Νόβαγια Γκαζέτα, που έχει απαγορευτεί μεν στη Ρωσία, όμως εξακολουθεί να υπάρχει σε ηλεκτρονική μορφή στο διαδίκτυο, με έδρα στο εξωτερικό, ξυλοκοπήθηκε από αγνώστους στην Τσετσενία. Κουκουλοφόροι τής έσπασαν τα δάχτυλα, την κούρεψαν γουλί και της έριξαν μπογιά σε όλο της το σώμα.

Της είχαν στήσει ενέδρα, την κατέβασαν από το αυτοκίνητο και αφού την κακοποίησαν, την προειδοποίησαν να μην πάει στην Τσετσενία. Οι δράστες ξυλοκόπησαν και τον δικηγόρο της, Αλεξάντερ Νέμοφ, που τη συνόδευε.

Οι δυο τους πήγαιναν στη δίκη παρωδία μιας Τσετσένας ακτιβίστριας, αντιπάλου του Καντίροφ και συμμάχου του Πούτιν, η οποία καταδικάστηκε τελικά σε 5 χρόνια φυλάκισης, όπως μεταδόθηκε σε ρεπορτάζ στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του MEGA.

Σχετικά άρθρα