Νεκρό βρέθηκε 6χρονο κοριτσάκι μετά από συνεχόμενη σεξουαλική παρενόχληση

Μια συγκλονιστική ιστορία έχει μουδιάσει την κοινή γνώμη στον Λίβανο, με τον θάνατο ενός 6χρονου κοριτσιού, που πιθανώς οφείλεται στον βιασμό της.

Τα λιβανικά μέσα αποκάλυψαν τον θάνατο της μικρής στο Ακκάρ, στο βόρειο τμήμα του Λιβάνου, και οι λεπτομέρειες προκαλούν αποτροπιασμό κι οργή. Η λιβανέζικη εφημερίδα “An-Nahar” ανέφερε ότι το 6χρονο κορίτσι, η Λιν Ταλίμπ, πέθανε το περασμένο Σάββατο (1/7), 8 ημέρες αφότου πήγε να ζήσει με τη μητέρα της στο σπίτι των παππούδων της στην πόλη Μινιέχ, στο βόρειο Λίβανο, μετά το διαζύγιο των γονιών της.

Η μητέρα πήγε το παιδί στο νοσοκομείο της πόλης καθώς είχε υψηλό πυρετό, ο γιατρός ζήτησε να γίνει εισαγωγή, όμως η μάνα πήρε το παιδί κι επέστρεψε στο σπίτι, όπου το κοριτσάκι κατέληξε την επόμενη ημέρα.

Φρίκη από τις ιατροδικαστικές εκθέσεις

Σύμφωνα με τις δύο διαφορετικές ιατροδικαστικές εκθέσεις που επικαλείται το δημοσίευμα της εφημερίδας, το κοριτσάκι υπέστη σοβαρή αναιμία ως αποτέλεσμα αιμορραγίας, αφού δέχθηκε επανειλημμένα σεξουαλική επίθεση.

Η έκθεση του ιατροδικαστή ανέφερε μώλωπες στο πρόσωπο του παιδιού και πρήξιμο στα χείλη και επιβεβαίωσε ότι είχε δεχτεί σεξουαλική επίθεση. Ενώ η οικογένεια του πατέρα του παιδιού κατέθεσε μήνυση κατά της οικογένειας της μητέρας της, οι γονείς βρίσκονται υπό έρευνα από τις αρμόδιες αρχές.

Η οικογένεια Talib, μετά το έγκλημα που στοίχισε τη ζωή στη μικρή Λιν αναφέρει σε ανακοίνωσή της: «Θα ανακοινώσουμε το όνομα κάθε πολιτικού που θα παρέμβει για να κρύψει την αλήθεια. Αυτό που συνέβη με την κόρη μας, υπερβαίνει τα όρια ενός συνηθισμένου εγκλήματος σε ένα έγκλημα που κλονίζει την κοινωνική ασφάλεια και την ανθρώπινη συνείδηση και συνιστά κατάφωρη παραβίαση όλων των ανθρώπινων αξιών και της ηθικής της λιβανικής μας κοινωνίας».

Και κατέληξαν: «Καλούμε κάθε πολιτικό ή οποιονδήποτε αξιωματούχο παρεμβαίνει να κρύψει την αλήθεια ή να κρύψει τα χαρακτηριστικά της, και το όνομα κάθε πολιτικού και θα παρεμβαίνει δημόσια για να κρύψει την αλήθεια θα ανακοινωθεί. Το δικαστικό σώμα είναι αυτό στο οποίο προσφεύγουμε. Και η δικαιοσύνη γι αυτό το αθώο παιδί δεν θα χαθεί».

Από την πλευρά του, το Υπουργείο Υγείας ανακοίνωσε ότι έχει ξεκινήσει έρευνα για τις συνθήκες του θανάτου για να εξακριβωθούν τα αίτια του, σημειώνοντας ότι «η Εισαγγελία του Βορρά έστειλε δύο ιατροδικαστές να κάνουν ιατρική εξέταση και να συντάξουν έκθεση αναφέροντας λεπτομερώς την κατάσταση της υγείας του παιδιού που οδήγησε στο θάνατό της».

Πηγή: iefimerida

Σχετικά άρθρα