Μεγάλη είναι η μάχη των Πυροσβεστών με τις φλόγες στον Πρόδρομο Βοιωτίας-Νεκρός ένας βοσκός που προσπάθησε να σώσει τα ζώα του

Μεγάλη είναι η μάχη των Πυροσβεστών με τις φλόγες στον Πρόδρομο Βοιωτίας.

«Το μέτωπό της φωτιάς είναι πάρα πολύ μεγάλο και πλέον ιδιαίτερα ισχυροί άνεμοι. Προσπαθούμε μετά δυσκολίας να το συγκρατήσουμε» δηλώνει στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο δήμαρχος της Θήβας Γιώργος Αναστασίου.

Σύμφωνα με το δήμαρχο ήδη έχει εκκενωθεί ένας οικισμός κοντά στην περιοχή Σαράντη μετά το μήνυμα από το 112 ενώ όπως σημειώνει ο ίδιος “αυτή τη στιγμή το μέτωπο βρίσκεται σε απόσταση λιγότερο των 1000 μέτρων από τα σπίτια, αλλά οι άνεμοι είναι ιδιαίτερα ισχυροί. Επιχειρούν 4 ελικόπτερα μαζί με ισχυρές επίγειες δυνάμεις εθελοντές και κατοίκους της περιοχής μαζί με μηχανήματα που έχουν διατεθεί. Είναι πολύ δύσκολο καθώς οι ισχυροί άνεμοι δεν επιτρέπουν να πετάξουν αεροπλάνα”

Σημειώνεται πως πριν από μερικές ημέρες είχε υπάρξει ξανά φωτιά στη περιοχή, που σβήστηκε άμεσα από τους κατοίκους.

Ένας νεκρός από την πυρκαγιά στον Πρόδρομο Βοιωτίας

Ένας νεκρός στον Πρόδρομο Βοιτωτίας από την πυρκαγιά που έχει ξεσπάσει στην περιοχή. Σύμφωνα με την αστυνομία πρόκειται για βοσκό ο οποίος αφού έλαβε το μήνυμα από το 112 έτρεξε στο ποιμνιοστάσιό του για να σώζει τα ζώα αλλά έχασε τη ζωή του.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Σχετικά άρθρα