Κακοκαιρία Daniel: Δύο νεκροί και τρεις αγνοούμενοι ο έως τώρα απολογισμός

Σε δύο ανήλθαν οι νεκροί από την κακοκαιρία “Daniel” που πλήττει από χθες πολλές περιοχές της χώρας. Όπως έγινε γνωστό από την Πυροσβεστική νεκρή εντοπίστηκε μια γυναίκα 87 ετών, που αγνοούνταν από χθες, Τρίτη, από την περιοχή Πάλτση της Μαγνησίας. Η ηλικιωμένη εντοπίστηκε ανάμεσα σε ένα σωρό από ξύλα, ενώ για την ανάσυρσή της επιχείρησαν 8 πυροσβέστες.

Χθες, νεκρός εντοπίστηκε άνδρας 51 ετών στον ‘Αγιο Γεώργιο Βόλου, όταν καταπλακώθηκε από τοίχο που υποχώρησε από την πίεση, λόγω των μεγάλων ποσοτήτων του νερού. Ο άνδρας ανασύρθηκε χωρίς τις αισθήσεις του και παρελήφθη από ασθενοφόρο του Ε.Κ.Α.Β.

Επιπλέον, όπως έγινε γνωστό από την Πυροσβεστική, υπάρχουν πληροφορίες για δύο ακόμη αγνοούμενους στο χωριό Πάλτση Μαγνησίας. Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες πρόκειται για δύο άνδρες ηλικίας 85 και 70 ετών και σε εξέλιξη είναι έρευνες για τον εντοπισμό τους.

Συνολικά οι αγνοούμενοι ανέρχονται σε τρεις καθώς από χθες αγνοείται ένας 42χρονος άνδρας, ο οποίος παρασύρθηκε από ορμητικά νερά στο ρέμα Αγίας Αικατερίνης Βόλου.

Διεκόπη η κυκλοφορία στην Βουλιαγμένης

Σε διακοπή της κυκλοφορίας των οχημάτων στη λεωφόρο Βουλιαγμένης στο ύψος της οδού Πρ. Ηλία στη Γλυφάδα, στο ρεύμα προς Αθήνα, προχώρησε η Αστυνομία λόγω συσσώρευσης υδάτων από την έντονη βροχόπτωση.

Ακυρώνονται τα ραντεβού στις δημόσιες υπηρεσίες των πληττόμενων περιοχών

Με εγκύκλιο του υπουργείου Εσωτερικών, ακυρώνονται τα σημερινά προγραμματισμένα ραντεβού με δημόσιες υπηρεσίες σε Μαγνησία, Σποράδες, Καρδίτσα και Τρίκαλα, που πλήττονται από την κακοκαιρία «Daniel».

Η εγκύκλιος, που εκδόθηκε σε συνέχεια της σχετικής απόφασης που εξέδωσε η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας, συνιστά στις δημόσιες υπηρεσίες να ενημερώσουν με κάθε πρόσφορο τρόπο τους πολίτες και να μεριμνήσουν άμεσα για τον επαναπρογραμματισμό νέου ραντεβού ή για την εξυπηρέτησή τους άμεσα ακόμα και χωρίς ραντεβού, εφόσον τίθεται θέμα υπέρβασης προθεσμιών, σε άλλη ημέρα εκτάκτως.

Με σημερινή απόφαση του Γενικού Γραμματέα Πολιτικής Προστασίας, οι περιοχές αυτές κηρύχθηκαν σε κατάσταση Ειδικής Κινητοποίησης με αποτέλεσμα να ανασταλεί η λειτουργία όλων των δημοσίων υπηρεσιών με εξαίρεση:

τις υπηρεσίες των Οργανισμών Τοπικής Αυτοδιοίκησης α’ και β’ βαθμού,

τις Ένοπλες Δυνάμεις και τα Σώματα Ασφαλείας,

τις δομές υγείας,

τα μέσα μαζικής μεταφοράς,

άλλες υπηρεσίες, η λειτουργία των οποίων είναι αναγκαία για τη διαχείριση του φαινομένου.

Τυχόν οδηγίες ή απαντήσεις που αφορούν ειδικότερα υπαλλήλους Ο.Τ.Α. α΄ και β’ βαθμού θα δίνονται αρμοδίως από τη Διεύθυνση Προσωπικού Τοπικής Αυτοδιοίκησης του Υπουργείου Εσωτερικών ([email protected]).

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Σχετικά άρθρα