36χρονη τενίστρια καταγγέλει τον προπονητή της: «Με βίασε σχεδόν 400 φορές μέσα σε 2 χρόνια»

Η 36χρονη πρώην τενίστρια, Αντζελίκ Κοσί κατέθεσε στο Παρίσι για τη σεξουαλική κακοποίηση που υπέστη όταν ήταν ανήλικη από τον προπονητή της, Άντριου Γκέδες.

Η Αντζελίκ Κοσί, μια 36χρονη πρώην Γαλλίδα τενίστρια, κατέθεσε κατά του Άντριου Γκέδες, του προπονητή της που καταδικάστηκε για πολλαπλούς βιασμούς ανηλίκων.

Ο Γκέδες, ο οποίος άρχισε να προπονεί την Κοσί το 1999, όταν η νεαρή ήταν 12 ετών, καταδικάστηκε σε 18 χρόνια φυλάκιση το 2021 για βιασμό και σεξουαλική επίθεση τεσσάρων κοριτσιών, από 12 ετών έως 17 ετών.

«Με βίασε σχεδόν 400 φορές ο προπονητής μου στο τένις μέσα σε δύο χρόνια», είχε πει η Κοσί στο «France Info» τον Μάιο του 2023.

Τις προηγούμενες μέρες η Γαλλίδα κατέθεσε ενώπιον μιας εξεταστικής επιτροπής που ασχολείται με τις λειτουργικές ελλείψεις στις αθλητικές ομοσπονδίες, το αθλητικό κίνημα και τα αθλητικά όργανα διοίκησης στη Γαλλία.

Στη σκληρή κατάθεσή της στο Παρίσι, την οποία αναπαράγει η εφημερίδα «Le Parisien», η πρώην τενίστρια είπε ότι «σκέφτηκα πολλές φορές να αυτοκτονήσω» και αποκάλυψε ότι κατά τη διάρκεια μιας 15ήμερης συγκέντρωσης στο La Baule «με βίαζε τρεις φορές την ημέρα. Το πρώτο βράδυ μου ζήτησε να πάω στο δωμάτιό του και δεν το έκανα. Και έτσι μπήκε στο δικό μου. Ήταν χειρότερα. Ήμουν φυλακισμένη, δεν μπορούσα να βγω όταν ήθελα».

Le témoignage glaçant d’Angélique Cauchy, «violée près de 400 fois» par son entraîneur de tennis
Η Κοσί θυμάται με τρόμο «τα 13 βήματα που με χώριζαν από το δωμάτιό του και τον βιασμό» και αφηγείται ότι για να τη φοβίσει, ο Γκέδες έφτασε στο σημείο να της πει ότι είχε AIDS: «Έζησα μεταξύ 13 και 18 ετών νομίζοντας ότι είχα AIDS».

Η Γαλλίδα κατήγγειλε επίσης ότι «στον κόσμο του τένις ήταν γνωστό ότι η συμπεριφορά του με νεαρά κορίτσια δεν ήταν σωστή» και ότι όταν μια γυναίκα παραπονέθηκε στον πρόεδρο του συλλόγου η απάντηση ήταν «ναι, αλλά μας φέρνει τίτλους».

Σχετικά άρθρα