Το Μαξίμου κλείνει το θέμα του ανασχηματισμού: Αναμένονται ανακοινώσεις στη ΔΕΘ

Το Μαξίμου κλείνει το θέμα του ανασχηματισμού, ένα ζήτημα που απασχολούσε τελευταία την πολιτική επικαιρότητα.

Κυβερνητικά στελέχη σε σχετικές ερωτήσεις σημειώνουν ότι δεν υπάρχει ζήτημα ανασχηματισμού όχι μόνο πριν από τη ΔΕΘ αλλά και μετά την επιστροφή του πρωθυπουργού από τη Νέα Υόρκη.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης θα ταξιδέψει στη Νέα Υόρκη την Τετάρτη 20 Σεπτεμβρίου και θα παραμείνει μέχρι και την Παρασκευή 22 Σεπτεμβρίου όπου σύμφωνα με πληροφορίες θα συναντηθεί με τον Τούρκο πρόεδρο στις 20 ή στις 21 Σεπτεμβρίου.

Σύμφωνα με τα ίδια στελέχη αν και ο πρωθυπουργός έχει δεχτεί εισηγήσεις, έχει αποφασίσει να μην προχωρήσει σε αλλαγές σε πρόσωπα.

Όσον αφορά στη σκιά των σχολίων περί πιθανής αντικατάστασης του Βασίλη Κικίλια, οι ίδιες πηγές πρόσθεταν ότι για την κυβέρνηση δεν υπάρχει θέμα Κικίλια.

Τα σενάρια

Όπως σας είχε ενημερώσει σχετικά ο Μαξιμιλιανός, στενός του συνεργάτης ενημέρωσε την στήλη την Τρίτη (12/09) κατηγορηματικά ότι δεν θα κάνει ως το Σαββατοκύριακο. Κάτι που σημαίνει ότι θα δεχθεί ερωτήσεις γι’ αυτό στη ΔΕΘ, την Κυριακή. Αυτός ο συνεργάτης μού έδωσε να καταλάβω ότι το σκέφτεται σοβαρότερα για μετά τις Δημοτικές Εκλογές του Οκτωβρίου.

Άλλη πηγή, πάντως, ο οποίος είναι επίσης σοβαρός συνομιλητής του πρωθυπουργού και πέφτει σπάνια έξω, είπε ότι ο ίδιος έχει αφήσει ένα περιθώριο στους συνεργάτες του, μήπως επιστρέφοντας από το Στρασβούργο κάνει κάποια κίνηση. Κυριακή κοντή γιορτή, όπως έχει γίνει το πράγμα. 

Πάντως οι βουλευτές εκφράζουν βεβαιότητα για τον ανασχηματισμό και κάποιοι ήδη τον τοποθετούν αμέσως μετά την επιστροφή Μητσοτάκη από τη Νέα Υόρκη – αν και ξεχνούν πως ο Μητσοτάκης συνηθίζει να κάνει ανασχηματισμούς σε νεκρούς πολιτικά χρόνους.

Ένας εξ’ αυτών πάντως μίλησε για την περιβόητη «κατάρα» της δεύτερης τετραετίας, υποστηρίζοντας πως κάθε Πρωθυπουργός στην μεταπολίτευση αντιμετώπισε προβλήματα τριβών, κούρασης και αναποτελεσματικότητας, δηλώνοντας πάντως βέβαιος πως με τον Κυριάκο αυτή η «κατάρα» θα σπάσει. 

Η αντίδραση Μητσοτάκη

Ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, ρωτήθηκε πάντως από τους τηλεοπτικούς δημοσιογράφους που ήταν συγκεντρωμένοι στο Προεδρικό Μέγαρο λίγο πριν την ορκωμοσία Στυλιανίδη, για το εάν θα ξαναβρεθούν σύντομα στο σημείο για νέες ορκωμοσίες. Ο πρωθυπουργός αρκέστηκε να πει «ωραίο απόγευμα το σημερινό» κι έφυγε χαμογελώντας.

Πηγή: reader

Σχετικά άρθρα