Οι τραγικές ιστορίες πίσω από τον θάνατο των 5 ανθρώπων που έχασαν τη ζωή τους στη Λιβύη

Συντετριμμένοι από το φριχτό δυστύχημα που σημειώθηκε στη Λιβύη όπου έχασε την ζωή της η 40χρονη Κρητικιά στρατιωτικός και τέσσερα ακόμα άτομα, εμφανίζονται οι συγγενείς της άτυχης γυναίκας.

Η είδηση έπεσε σαν κεραυνός εν αιθρία καθώς κανένας ακόμα δεν μπορεί να πιστέψει πως η ελληνική αποστολή που πήγε για ανθρωπιστική βοήθεια στην Λιβύη ενεπλάκη σε τροχαίο δυστύχημα.

«Δεν μπορούμε να πιστέψουμε αυτό που συνέβη», ανέφερε o ξάδερφος της 40χρονης που ζει στο Ηράκλειο λέγοντας πως «οι στιγμές είναι πολύ δύσκολες για όλους μας και προσπαθούμε να το διαχειριστούμε».

Ο ίδιος επιβεβαίωσε πως η οικογένεια της 40χρονης είχε θρηνήσει και άλλα θύματα καθώς ο αδερφός της είχε σκοτωθεί σε τροχαίο δυστύχημα και ο θείος της ήταν ο ηρωικός πιλότος που έπεσε εν ώρα καθήκοντος.

Πριν λίγους μήνες είχε παντρευτεί

Η 40χρονη – με καταγωγή από την Κρήτη – εδώ και αρκετά χρόνια υπηρετούσε στις Ένοπλες Δυνάμεις και συγκεκριμένα στην Πολεμική Αεροπορία ως νοσηλεύτρια στην 251 ΓΝΑ ενώ ζούσε και δραστηριοποιούνταν στην Αθήνα.

Αξίζει να σημειωθεί πως μόλις λίγο καιρό πριν είχε παντρευτεί. Πιο συγκεκριμένο, είχε παντρευτεί τον αγαπημένο της τον περασμένο Ιούλιο.

Η ανατριχιαστική ανάρτησή της για το πώς επέλεξε να γίνει στρατιωτικός

Η ίδια πριν μερικά χρόνια σε ανάρτησή της απαντούσε σε όλους όσοι την ρωτούσαν πώς και επέλεξε να καταταγεί στην Πολεμική Αεροπορία.

Όπως ανέφερε ο λόγος ήταν ο θείος της που ήταν ένας πιλότος ο οποίος πέθανε ηρωικά εν ώρα καθήκοντος.

Ο θείος της ήταν ο γνωστός Βασίλης Ανδρεαδάκης που στις 23 Μαΐου την ώρα που πραγματοποιούσε πτήση πάνω από την Λαμία το σκάφος παρουσίασε βλάβη. Ενώ ο πύργος ελέγχου του λέει να εγκαταλείψει το σκάφος εκείνος, βλέποντας πως αν το έκανε αυτό το αεροσκάφος θα έπεφτε μέσα στην πόλη της Λαμίας, αρνήθηκε και το οδήγησε έξω από την πόλη, βρίσκοντας τραγικό θάνατο κατά την πτώση του.

Μάλιστα, η ίδια σε ανάρτησή της αναφέρει: «Στην ερώτηση γιατί διάλεξα την Αεροπορία πάντα απαντώ ότι ήμουν προορισμένη να την υπηρετήσω πριν ακόμα γεννηθώ … Ένας μεγάλος άντρας, όπως ο αείμνηστος θείος μου, σε γαλουχεί με υψηλά ιδεώδη όχι μόνο με τον ενάρετο βίο του, αλλά κυρίως με τον «ευκλεή θάνατο» που επιλέγει…»!

Μαζί της στην αποστολή και η Πλωτάρχης Γλυκερία Μεμεκίδου που εργαζόταν ως νοσηλεύτρια στην Ογκολογική Κλινική του Ναυτικού Νοσοκομείου Αθηνών. Μάλιστα οι δύο νοσηλεύτριες είχαν βγάλει και φωτογραφία μαζί πριν αναχωρήσουν για την αποστολή τους.

Ποιοί ήταν οι δύο διερμηνείς

Από τους πέντε Έλληνες που έχασαν τη ζωή τους, οι τρεις ήταν στρατιωτικοί και οι δύο διερμηνείς. Τον ρόλο των διερμηνέων είχαν αναλάβει τα παιδιά του πρόεδρου της ελληνικής κοινότητας Βεγγάζης, Κανάκη Μανδαλιού, ο Φιλίπ και η Άντζελα.

Μια από τις τραγικές πτυχές του οδυνηρού γεγονότος είναι ότι το περασμένο Σάββατο, η Άντζελα είχε παντρευτεί. Και μόλις οκτώ ημέρες αργότερα έχασε τη ζωή της, επιχειρώντας να βοηθήσει τους συμπατριώτες μας στα δύσκολα και επικίνδυνα μονοπάτια του αποτυχημένου -και από το 2011 χωρισμένου στα δύο- κράτους της Λιβύης.

Ο πρόεδρος των Ελλήνων της Βεγγάζης είναι εις εκ των κορυφαίων παραγόντων μεγάλης ελληνικής κατασκευαστικής – ενεργειακής εταιρείας που δραστηριοποιείται επί δεκαετίες στην βορειοαφρικανική χώρα.

Σχετικά άρθρα