Απίστευτο! Ένα αγοράκι έχασε τη ζωή του και τρία δηλητηριάστηκαν από ναρκωτικά που έκρυβαν σε στρώμα βρεφονηπιακού σταθμού.

Το άτυχο αγοράκι, μόλις ενός έτους άφησε την τελευταία του πνοή αφού εισέπνευσε φαιντανύλη, μια ναρκωτική ουσία που ήταν κρυμμένη στο βρεφονηπιακό σταθμό που πήγαινε. Ο μικρός Νίκολας Ντομίνιτσι είχε ξεκινήσει να πηγαίνει μόλις λίγες μέρες στον συγκεκριμένο παιδικό σταθμό και τον Νοέμβριο θα γινόταν δύο ετώ

Η αστυνομία συνέλαβε τη διαχειρίστρια του βρεφονηπιακού σταθμού αλλά και τον συνεργό της, στους οποίους απαγγέλθηκαν κατηγορίες, καθώς άλλα τρία παιδιά που πήγαιναν στον ίδιο σταθμό έπαθαν δηλητηρίαση. Κατά την έρευνα που διεξήχθη στο σταθμό βρέθηκε ένα κιλό φαιντανύλης «κάτω από ένα στρώμα πάνω στο οποίο κοιμόντουσαν τα παιδιά», δήλωσε ο επικεφαλής ντετέκτιβ της αστυνομίας της Νέας Υόρκης Τζόζεφ Κένι τη Δευτέρα.

Η αστυνομία εντόπισε επίσης τρεις πρέσες για τη συσκευασία των ναρκωτικών. Το κλειστό κύκλωμα παρακολούθησης και τα αρχεία των τηλεφωνικών κλήσεων πρόδωσαν τους ενόχους αποδεικνύοντας ότι η Μέντες κάλεσε τον σύζυγό της και όχι κάποια βοήθεια όταν αντιλήφθηκε ότι τα τέσσερα παιδιά ήταν άρρωστα, προτού καλέσει σε βοήθεια. Ο σύζυγός της Μέντες αναζητείται από την αστυνομία και θεωρείται ύποπτος καθώς απέσπασε αρκετές γεμάτες σακούλες από τον βρεφονηπιακό σταθμό προτού οι αρχές τον αναζητήσουν.

Φαίνεται ότι η επιχείρηση που είχαν στήσει οι δράστες δεν αφορούσε την εκπαίδευση και την προστασία της ζωής των μικρών παιδιών αλλά μια αδίστακτη μηχανή διακίνησης ναρκωτικών, η οποία στέρησε τη ζωή σε ένα μικρό παιδί και οδήγησε στο νοσοκομείο με δηλητηρίαση άλλα τρία. Όπως επεσήμανε χθες Τρίτη ο εισαγγελέας του Μανχάταν Ντέμιεν Ουίλιαμς. «Ένας βρεφονηπιακός σταθμός είναι ένα μέρος όπου τα παιδιά θα πρέπει να είναι ασφαλή, όχι περιτριγυρισμένα από ένα ναρκωτικό που μπορεί να τα σκοτώσει ακαριαία», πρόσθεσε.

Σύμφωνα με την αστυνομία, τα ναρκωτικά που εντοπίστηκαν θα μπορούσαν να έχουν προκαλέσει τον θάνατο 500.000 ανθρώπων, καθώς η φαιντανύληαποτελεί συνθετικό παυσίπονο 50 φορές πιο ισχυρό από την ηρωίνη και έχει κατηγορηθεί για την άνοδο των θανάτων από ναρκωτικά στις ΗΠΑ.
Μάλιστα, το 2010 λιγότεροι από 40.000 άνθρωποι πέθαναν από υπερβολική χρήση ναρκωτικών στις ΗΠΑ, με λιγότερο από το 10% αυτών των θανάτων να συνδέεται με τη φαιντανύλη. Το 2021 περισσότεροι από 100.000 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους από υπερβολική δόση ναρκωτικών, το 66% εξ αυτών λόγω της φαιντανύλης.

Σχετικά άρθρα