Τι να φάω στη δουλειά; Πρόγραμμα διατροφής με θερμίδες για υγιεινές και δυναμωτικές επιλογές

Ο χώρος εργασίας μπορεί να είναι ένα απαιτητικό περιβάλλον, ιδιαίτερα όταν πρόκειται να ακολουθήσετε κάποια δίαιτα ή διατροφή χαμηλών λιπαρών. Τα πολυάσχολα προγράμματα και οι επιλογές γρήγορου φαγητού μέσω delivery μπορεί να σας ωθούν στο να αναζητήσετε βολικά αλλά συχνά ανθυγιεινά σνακ. Ωστόσο, η λήψη θρεπτικών διατροφικών επιλογών στην εργασία μπορεί να βελτιώσει την ενέργεια, την παραγωγικότητά και τη συνολική ευεξία σας.

Παρακάτω θα βρείτε έναν οδηγό για το τι πρέπει να τρώτε στη δουλειά για να σας βοηθήσει να παραμένετε χορτάτοι και συγκεντρωμένοι όλη την ημέρα.

Πρωινό:

Το πρωινό είναι το πιο σημαντικό γεύμα της ημέρας και δίνει τον τόνο της εργάσιμης ημέρας. Επιλέξτε ένα ισορροπημένο πρωινό που περιλαμβάνει:

Δημητριακά ολικής αλέσεως: Η βρώμη (297 θερμίδες τα 80 γρ), τα δημητριακά ολικής αλέσεως (220 θερμίδες τα 80 γρ) ή το τοστ ολικής αλέσεως (270 θερμίδες με τυρί και γαλοπούλα) παρέχουν σταθερή ενέργεια.

Πρωτεΐνη: Το στραγγιστό γιαούρτι με μια κουταλιά μέλι (190 θερμίδες) , τα αυγά (70-80 θερμίδες) ή το βούτυρο ξηρών καρπών (280-320 θερμίδες τα 50 γρ) μπορούν να σας δώσουν ενέργεια και να σας κρατήσουν χορτάτους.

Φρούτα: Τα φρέσκα φρούτα (ιδανική επιλογή για δίαιτα καθώς τα 100 γρ περιέχουν κατά μέσο όρο 30-40 θερμίδες) ή ένα smoothie με μούρα, μπανάνα ή σπανάκι (περίπου 150 θερμίδες) προσθέτουν βιταμίνες και φυτικές ίνες.

Σνακ:

Τα υγιεινά σνακ μπορούν να σας βοηθήσουν να διατηρήσετε τα επίπεδα ενέργειάς σας μέχρι το μεσημέρι ή το απόγευμα.

Φρέσκα φρούτα: Τα μήλα, τα πορτοκάλια και τα μούρα είναι βολικά και γεμάτα με βιταμίνες.

Ξηροί καρποί: Μια μικρή μερίδα αμύγδαλων (160 θερμίδες) , καρυδιών (185 θερμίδες) ή ανάμεικτων ξηρών καρπών (170-220 θερμίδες κατά μέσο όρο) παρέχει υγιή λίπη και πρωτεΐνες.

Στραγγιστό γιαούρτι: Το στραγγιστό γιαούρτι με χαμηλά λιπαρά με λίγο μέλι είναι χορταστικό και θρεπτικό.

Λαχανικά: Μπαστούνια καρότου (40 θερμίδες τα 100 γρ), σέλινο (16 θερμίδες τα 100 γρ) και ντοματίνια με χούμους (περίπου 180 θερμίδες) αποτελούν ένα τραγανό και πλούσιο σε φυτικές ίνες σνακ.

Energy Bites: Οι σπιτικές ενεργειακές μπάρες (από 200-350 θερμίδες) φτιαγμένες με βρώμη, ξηρούς καρπούς και αποξηραμένα φρούτα μπορούν να είναι μια νόστιμη και χορταστική επιλογή.

Μεσημεριανό:

Ένα ισορροπημένο μεσημεριανό γεύμα σας βοηθά να παραμείνετε συγκεντρωμένοι και γεμάτοι ενέργεια όλο το απόγευμα.

Άπαχη πρωτεΐνη: Το ψητό κοτόπουλο (160-180 θερμίδες ανά 100 γρ) είναι εξαιρετική πηγές πρωτεΐνης.

Λαχανικά: Μια σαλάτα με λαχανικά στον ατμό (30-40 θερμίδες) προσθέτει βιταμίνες και φυτικές ίνες.

Δημητριακά ολικής αλέσεως: Καστανό ρύζι (110 θερμίδες τα 100 γρ), κινόα (220 θερμίδες το ένα φλυτζάνι) ή ψωμί ολικής αλέσεως (70-80 θερμίδες η μία φέτα) συμπληρώνουν το γεύμα σας.

Υγιή Λίπη: Το αβοκάντο (160 θερμίδες τα 100 γρ), οι ξηροί καρποί (από 150 έως 220 θερμίδες) και ελαιόλαδο (περίπου 155 θερμίδες ανά κουταλιά της σούπας) μπορούν να ενισχύσουν τη γεύση του μεσημεριανού σας.

Ενυδάτωση:

Η ενυδάτωση του οργανισμού σας είναι ζωτικής σημασίας για να διατηρήσετε την παραγωγικότητά σας στα ύψη. Μην ξεχνάτε ότι η ημερήσια κατανάλωση νερού δεν πρέπει να είναι μικρότερη από 2 λίτρα. Η αφυδάτωση ή η χαμηλή ενυδάτωση μπορεί να προκαλέσει ατονία και πονοκεφάλους και να χαλάσει μια όμορφη και παραγωγική μέρα στο γραφείο.

Σχετικά άρθρα