51χρονος καταδικάστηκε σε φυλάκιση 12 μηνών γιατί χτυπούσε τη 19χρονη κόρη του – Ζήτησε διαζύγιο από τη γυναίκα του επειδή τον κατήγγειλε

Πληθαίνουν οι υποθέσεις ενδοοικογενειακής βίας που έρχονται στις αίθουσες των δικαστηρίων. Αυτή τη φορά θύμα ήταν ένα 19χρονο κορίτσι το οποίο ζούσε μια κόλαση μέσα στο σπίτι της στη Θεσσαλονίκη, με τον πατέρα της να την ξυλοκοπεί από τα 15 της.

Η μητέρα μην αντέχοντας το μαρτύριο της κόρης της αλλά και το δικό της αναγκάστηκε να καταγγείλει τον άντρα της, με αποτέλεσμα να οδηγηθεί στο εδώλιο του κατηγορουμένου, όπου του επιβλήθηκε ποινή φυλάκισης 12 μηνών χωρίς αναστολή. Τελικά, κατόπιν της εφέσεώς του αποφασίστηκε η ποινή να έχει ανασταλτικό χαρακτήρα, εφόσον ο κατηγορούμενος κρατηθεί μακριά από την κόρη του και μετακομίσει από την οικία στην οποία διαμένουν.

Όπως αναφέρουν οι πληροφορίες, ο 51χρονος φαίνεται ότι είχε πολύ μακρύ χέρι και επιτέθηκε στην κόρη του με σφαλιάρες, σπρωξίματα ενώ στο τέλος άρχισε να τη χτυπάει με δύναμη στο πρόσωπο. Το κορίτσι προσπάθησε να ξεφύγει από τα χέρια του “νταή” πατέρα της, όμως εκείνος την ακολούθησε και της επιτέθηκε ξανά.

Σύμφωνα με τη νεαρή κοπέλα αυτή δεν ήταν η μόνη φορά που έχει ξυλοκοπηθεί από τον πατέρα της, αφού οι επιθέσεις του ήταν σε καθημερινή σχεδόν βάση, τόσο στη μητέρα όσο και στο νεαρό κορίτσι.

«Η μητέρα μου ήταν μπροστά όταν με χτύπησε και μπήκε στην μέση. Αυτή δεν ήταν η πρώτη φορά. Όταν ήμουν 15 ετών με είχε χτυπήσει δυνατά στο πρόσωπο και έτρεχε αίμα από τη μύτη μου. Είναι μόνο δύο από τα πολλά περιστατικά βίας» είπε το κορίτσι κατά την κατάθεσή του ενώπιον του Τριμελούς Πλημμελειοδικείου Θεσσαλονίκης.

«Τη χτύπησε με δύο σφαλιάρες στο πρόσωπο και μετά μιλούσαν. Άκουσα φωνές και είδα ότι την έσπρωξε στο κρεβάτι και τη χτύπησε με σφαλιάρες στο κεφάλι. Όταν βγήκαν έξω, κάτι του είπε η κόρη μας και συνέχισε να τη χτυπάει στον διάδρομο» ανέφερε η μητέρα.

Ο 51χρονος ζήτησε διαζύγιο επειδή τον κατήγγειλαν

Η γυναίκα δήλωσε στο δικαστήριο ότι συγχωρεί τον άντρα της για τη βίαιη συμπεριφορά του τόσο σε εκείνη όσο και στην κόρη τους. «Όλη μου την ζωή κάνω προσπάθεια να μην διαλύσω το σπίτι μας. Όλες είμαστε θύματα και οι δύο είμαστε θύματα. Είχαμε πρόβλημα με το σχολείο και τη χτυπούσε όταν ήταν 15 ετών. Είχαμε συνέχεια φασαρίες. Είναι αλήθεια ότι την χτύπησε με αποτέλεσμα να τρέχει αίμα από τη μύτη της» δήλωσε η μητέρα.

«Αν δε μπορείτε να προστατεύσετε τον εαυτό σας οφείλετε να προστατεύσετε την κόρη σας η οποία αναζητά διαρκώς βοήθεια και δεν την βρίσκει» ανέφερε ο πρόεδρος του δικαστηρίου.

Ο πατέρας, μετά την εξέλιξη της κατάστασης, ζήτησε διαζύγιο από τη γυναίκα, κατηγορώντας τη ότι εκείνη ευθύνεται για το γεγονός ότι βρέθηκε κατηγορούμενος.

Σχετικά άρθρα