Δημοσιογράφος του Al Jazeera έμαθε στον αέρα ότι χάθηκε όλη του η οικογένεια σε βομβαρδισμό του Ισραήλ – Άγγιζε απαρηγόρητος τα άψυχα σώματά τους (βίντεο)

Άλλος ένας άνθρωπος είδε την οικογένειά του να εξαφανίζεται σε ριπή οφθαλμού. Η σύζυγος, ο γιος, η κόρη και ο εγγονός του Wael al-Dahdouh, του επικεφαλής του γραφείου της αραβόφωνης υπηρεσίας του Al Jazeera στη Γάζα, σκοτώθηκαν στον προσφυγικό καταυλισμό Nuseirat στην κεντρική Γάζα, όπου είχαν καταφύγει.

Το Al Jazeera κατηγόρησε την ισραηλινή αεροπορική επιδρομή και καταδίκασε τις δολοφονίες ως «αδιάκριτη επίθεση». Ανέφερε ότι η οικογένεια του al-Dahdouh είχε καταφύγει στον καταυλισμό Nuseirat μετά την έκκληση του Ισραήλ σε πολίτες να μετακινηθούν νότια. «Το Al Jazeera ανησυχεί βαθιά για την ασφάλεια και την ευημερία των συναδέλφων μας στη Γάζα και θεωρεί τις ισραηλινές αρχές υπεύθυνες για την ασφάλειά τους», ανέφερε το δίκτυο.

Οι λεπτομέρειες σχετικά με την επίθεση δεν μπόρεσαν να επιβεβαιωθούν από ανεξάρτητη πλευρά και ο ισραηλινός στρατός δεν απάντησε αμέσως σε αίτημα για σχολιασμό. Ο al-Dahdouh είχε περάσει την Τετάρτη κάνοντας ρεπορτάζ από την πόλη της Γάζας και έμαθε για τους θανάτους της οικογένειάς του ζωντανά στον αέρα, δήλωσε ο εκδότης του Al Jazeera, Mohamed Moawad, σε αναρτήσεις στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

Το Al Jazeera αναγνώρισε δύο από τους νεκρούς ως τον έφηβο γιο του κ. al-Dahdouh, Mahmoud, και τη μικρή κόρη του, Sham. Πλάνα που μεταδόθηκε από το αραβόφωνο κανάλι την Τετάρτη τον έδειξαν να σκύβει πάνω από το σώμα του γιου του, να τον χαϊδεύει το πρόσωπό του, μέσα στο Νοσοκομείο Μαρτύρων Al Aqsa στο Deir al-Balah.

Τα πλάνα δείχνουν επίσης τον κ. al-Dahdouh να κρατά το μικρό, τυλιγμένο σώμα της κόρης του, κοιτάζοντας το ματωμένο πρόσωπό της με αγωνία. Σε μια μεταφρασμένη συνέντευξη που μεταδόθηκε από το αγγλόφωνο κανάλι του Al Jazeera , ο κ. al-Dahdouh, με το πρόσωπό του βρεγμένο από δάκρυα, είπε ότι κανείς δεν ήταν ασφαλής στη Γάζα.

Ο κ. al-Dahdouh είναι «η φωνή των Παλαιστινίων στη Γάζα», έγραψε ο Hoda Abdel-Hamid, ανταποκριτής του Al Jazeera για την κάλυψη του πολέμου από το τηλεοπτικό δίκτυο, προσθέτοντας: «Ρωτήστε οποιονδήποτε όταν περπατάτε στους δρόμους εκεί.»

Η Επιτροπή για την Προστασία των Δημοσιογράφων δήλωσε την Τετάρτη ότι ο πόλεμος μεταξύ του Ισραήλ και της Χαμάς έχει φέρει τους δημοσιογράφους αντιμέτωπους με ιδιαίτερα υψηλούς κινδύνους. Τουλάχιστον 24 δημοσιογράφοι – 20 από αυτούς Παλαιστίνιοι – επιβεβαιώθηκε ότι έχασαν τη ζωή τους στη σύγκρουση από τις 7 Οκτωβρίου.

Μεταξύ αυτών είναι ο Issam Abdallah, ένας εικονολήπτης του Reuters που σκοτώθηκε νωρίτερα αυτό το μήνα εν μέσω συγκρούσεων στα νότια σύνορα του Λιβάνου με το Ισραήλ που τραυμάτισαν άλλους έξι δημοσιογράφους από το Reuters, το Al Jazeera και το Agence France-Presse.

Σχετικά άρθρα