Σε ελεύθερη πτώση τα ποσοστά του ΣΥΡΙΖΑ, σύμφωνα με δημοσκοπήσεις, ενώ ο Κασσελάκης επιμένει για τις διαγραφές – Το άνοιγμα στον Τσακαλώτο και το φιλί στην Αχτσιόγλου

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Στέφανος Κασσελάκη, επέστρεψε από τις ΗΠΑ και ανέβαλε το ταξίδι του μέλιτος, καθώς το κόμμα της αριστεράς βρίσκεται σε πλήρη αποδιοργάνωση. Πιο σοβαρός εμφανίστηκε χθες κατά την άφιξή του στη χώρα μας, ενώ απέφυγε να κάνει δηλώσεις, βάζοντας φρένο στο παιχνίδι με τις κάμερες που είχε μέχρι σήμερα.

Όπως δείχνουν οι δημοσκοπήσεις μεγάλων εταιριών που παρουσιάστηκαν χθες, ο ΣΥΡΙΖΑ χάνει ένα μεγάλο κομμάτι του ποσοστού που είχε στις πρόσφατες εθνικές εκλογές και πλησιάζει, κατερχόμενος, το ΠΑΣΟΚ που μέχρι στιγμής βρίσκεται στην τρίτη θέση.

Οι δημοσκοπήσεις επίσης δείχνουν αρνητική άποψη για τον μέχρι στιγμής χειρισμό των κινήσεων του Κασσελάκη, με 72% αρνητικές γνώμες και μόλις 16% θετικές.

Παρά τον “πόλεμο” που έχει ξεσπάσει στο εσωτερικό του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης, με τα στελέχη της λεγόμενης “Ομπρέλας” (Φίλης, Σκουρλέτης, Βίτσας και Τσακαλώτος, ο οποίος φαίνεται να είναι επικεφαλής) να κατακεραυνώνουν τις επιλογές του Κασσελάκη, ο ίδιος ούτε φαίνεται διατεθειμένος να πάρει πίσω τις απειλές για διαγραφές και πειθαρχικά, ούτε να προχωρήσει όμως και στην υλοποίησή τους.

Από την άλλη πλευρά, φαίνεται ότι ο Κασσελάκης προσπαθεί να κάνει άνοιγμα τόσο στον Τσακαλώτο, τον οποίο κάλεσε χθες στο γραφείο του για να βρεθεί από κοινού ένα σημείο επαφής και σύμπλευσης όσο και στην Έφη Αχτσιόγλου, την οποία χαιρέτησε θερμά, δια ασπασμού. Η Αχτσιόγλου βέβαια αν και μέχρι πρότινος κρατούσε σιγή ιχθύος, πλέον φαίνεται να εκφράζει κι εκείνη ανοιχτά τους προβληματισμούς της για την πορεία και το μέλλον του ΣΥΡΙΖΑ.

Πρόσφατο μελανό σημείο στην ενότητα του κόμματος της αριστεράς αποτελεί η παραίτηση του Γραμματέα της Νομαρχιακής του ΣΥΡΙΖΑ στην Ημαθία, ο οποίος είχε κληθεί να υποδεχτεί τον Κασσελάκη στο επικείμενο ταξίδι του τελευταίου στην Κεντρική Μακεδονία και να περιοδεύσει μαζί του. Η παραίτηση του Κώστα Καλδάρη, πρώην Γραμματέα της Νομαρχιακής ΣΥΡΙΖΑ Ημαθίας, δεν έγινε αθόρυβα καθώς ο ίδιος άφησε αιχμές τόσο για τον πρώην πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξη Τσίπρα όσο και για τον νυν πρόεδρο. Μάλιστα, σε πρόσφατη ανάρτησή του είχε σχολιάσει αυστηρά τα όσα συμβαίνουν τις τελευταίες ημέρες στο κόμμα του.

Το σίγουρο είναι ότι τα σύννεφα στον ΣΥΡΙΖΑ πυκνώνουν, έρχεται καταιγίδα και η “Ομπρέλα” είναι προ των πυλών.

Σχετικά άρθρα