Ο μόλις 9 ημερών Kai είναι ίσως ο νεότερος επιζών του πολέμου στο Ισραήλ – Η Χαμάς έβαλε φωτιά στο καταφύγιο όπου έμενε με τους γονείς του και κινδύνεψαν να καούν ζωντανοί

Μια βρετανική οικογένεια που κατοικούσε στο Ισραήλ, στο Κιμπούτς Νιρίμ, κοντά στα σύνορα της Γάζας βίωσε έναν εφιάλτη που μετατράπηκε σε μια θαυματουργή ιστορία επιβίωσης. Ο μικρός Kai, βρέφος μόλις 9 ημερών, αντιμετώπισε έναν ασύλληπτο κίνδυνο, παρά τη μικρή του ηλικία, όταν στρατιώτες της Χαμάς εισέβαλλαν στο σπίτι της οικογένειάς του και του έβαλαν φωτιά. 

«Ο Baby Kai ήταν μόλις 9 ημερών όταν τρομοκράτες της Χαμάς εισέβαλαν στο σπίτι της οικογένειάς του στο Kibbutz Nirim και έβαλαν φωτιά στο σπίτι. Οι γονείς του έστειλαν ένα απελπισμένο σημείωμα στην οικογενειακή τους συνομιλία: «Το σπίτι μου καίγεται, είμαστε κλειδωμένοι στο καταφύγιο, σώσε μας σε παρακαλώ», λέει φίλος του ζευγαριού.

Η οικογένεια έμεινε στο καταφύγιο μόνο για έξι ώρες καθώς ολόκληρο το σπίτι τους έπιασε φωτιά. Για να βοηθήσουν τον Κάι να αναπνεύσει, τον τοποθέτησαν στο περβάζι διακινδυνεύοντας να δουν οι τρομοκράτες το βρέφος.

Ευτυχώς, η οικογένεια επέζησε. Μακάρι ο Κάι να μεγαλώσει και να μην γνωρίσει ποτέ ξανά τέτοια φρίκη.

Η μητέρα του Kai, Aimee Labban μοιράστηκε την εμπειρία της οικογένειάς της και είπε: «Η μαμά μου που ήταν μαζί μας άρπαξε τον Kai και εκείνος άρχισε να κλαίει. Του έβαλε ένα δάχτυλο στο στόμα για να σταματήσει όσο πιο γρήγορα γινόταν».

“Ο Uriel και εγώ κρατήσαμε το πόμολο της πόρτας, ενώ οι στρατιώτες από την άλλη πλευρά προσπαθούσαν να μπουν. Βλέποντας ότι δεν κατάφερναν να μπουν στο καταφύγιο, αποφάσισαν να σύρουν πράγματα πίσω από την πόρτα και να βάλουν φωτιά στο σπίτι μας. Αρχίσαμε να βλέπουμε ένα πορτοκαλί φως και πυκνές φλόγες Ο καπνός κατάφερε ακόμα να μπει στο δωμάτιο που κρυβόμασταν», πρόσθεσε.

Ο πατέρας του μωρού, Uriel Labban, αφηγήθηκε επίσης την εμπειρία τους και είπε: «Όταν τοποθετήσαμε το μικρό μας στο περβάζι, ήταν μια από τις πιο δύσκολες αποφάσεις που έπρεπε να πάρουμε. Από τη μια, αν τον αφήναμε στο δωμάτιο, πιστεύαμε ότι πιθανότατα θα εισπνεύσει μια θανατηφόρα ποσότητα καπνού, αλλά από την άλλη, αν τον βάζαμε στο περβάζι, οι στρατιώτες θα μπορούσαν να τον δουν και να του επιτεθούν».

Σχετικά άρθρα