Βρέθηκε το κεφάλι της Shani Louk, της 23χρονης που το άψυχο σώμα της είχε παρελάσει πριν από μέρες πάνω στην καρότσα στρατιωτών της Χαμάς – Η κοπέλα φαίνεται ότι είχε υποστεί τραγικά βασανιστήρια

H 23χρονη Γερμανο-Ισραηλινή νεαρή γυναίκα Shani Louk που είχε απαχθεί από το μουσικό φεστιβάλ Nova από στρατιώτες της Χαμάς στις 7 Οκτωβρίου βρέθηκε νεκρή, σύμφωνα με ανακοίνωση του ισραηλινού υπουργείου Εξωτερικών.

«Είμαστε συντετριμμένοι που μοιραζόμαστε ότι το σώμα της 23χρονης Γερμανοϊσραηλινής Shani (Louk) βρέθηκε και ταυτοποιήθηκε», ανάρτησε το υπουργείο στο twitter.

Η κοπέλα συμμετείχε σε φεστιβάλ στο νότιο Ισραήλ και στις 7 Οκτωβρίου όταν η Χαμάς παραβίασε τα σύνορα μεταξύ Γάζας και Ισραήλ ήταν μεταξύ αυτών που απήγαγαν.

Η Louk «βασανίστηκε και παρέλασε γύρω από τη Γάζα από τρομοκράτες της Χαμάς», ανέφερε η ανακοίνωση του υπουργείου Εξωτερικών, προσθέτοντας ότι «βίωσε ανεξιχνίαστη φρίκη».

«Είθε η μνήμη της να είναι ευλογία», ανέφερε η δήλωση.

Οι στρατιώτες απέκλεισαν τον δρόμο προς το φεστιβάλ από το βορρά και το νότο κατά τη διάρκεια της επίθεσής τους στις 7 Οκτωβρίου, προτού κατακλύσουν την περιοχή, όπως έδειξαν βίντεο από την τοποθεσία. Στη συνέχεια περικύκλωσαν τα πλήθη από τις τρεις πλευρές, πυροβολώντας τα και αναγκάζοντάς τα να τραπούν σε φυγή πάνω από χωράφια προς τα ανατολικά.

Η Ricarda Louk, μητέρα της άτυχης Shani, είχε αναφέρει στα μέσα ότι μίλησε για τελευταία φορά με την κόρη της αφού άκουσε ρουκέτες και συναγερμούς στο νότιο Ισραήλ, τηλεφωνώντας για να δει αν είχε φτάσει σε ασφαλή τοποθεσία. Η Shani είπε στη μητέρα της ότι ήταν στο φεστιβάλ με λίγα μέρη για να κρυφτεί.

«Πήγαινε προς το αυτοκίνητό της και είχαν στρατιωτικούς που στέκονταν δίπλα στα αυτοκίνητα και πυροβολούσαν έτσι ώστε οι άνθρωποι να μην μπορούν να φτάσουν στα αυτοκίνητά τους, ακόμη και για να φύγουν. Και τότε ήταν που την πήραν», ανέφερε η μητέρα της Louk, προσθέτοντας ότι ήλπιζε να ξαναδεί την κόρη της, αλλά η κατάσταση φαινόταν ζοφερή.

«Φαίνεται πολύ κακό, αλλά έχω ακόμα ελπίδες. Ελπίζω να μην πάρουν σώματα για διαπραγματεύσεις. Ελπίζω κάπου να είναι ακόμα ζωντανή. Δεν έχουμε τίποτα άλλο να ελπίζουμε, οπότε προσπαθώ να πιστέψω», είπε.

Περισσότερα από 260 πτώματα βρέθηκαν στον ίδιο τον χώρο του φεστιβάλ Nova, σύμφωνα με την ισραηλινή υπηρεσία διάσωσης Zaka, αλλά ο συνολικός αριθμός των νεκρών μπορεί να είναι ακόμη μεγαλύτερος.

Το σώμα της Louk εθεάθη πριν από λίγες ημέρες σε βίντεο, φαινομενικά αναίσθητο, στο πίσω μέρος ενός φορτηγού της Χαμάς, μετά την επίθεση στο μουσικό φεστιβάλ.

«Μετά το βίντεο, το είδατε, είναι αδύνατο να δείτε αν είναι ζωντανή ή νεκρή. Ήταν πολύ τρομακτικό και ήμασταν πολύ ανήσυχοι», έλεγε η μητέρα της Louk γεμάτη αγωνία στα μέσα.

Η μητέρα της πρόσθεσε ότι είχε ζητήσει υποστήριξη από τη γερμανική κυβέρνηση για να βοηθήσει στην απελευθέρωση της κόρης της. «Δεν καταλαβαίνω πραγματικά πώς μπορεί να συμβεί ένα τόσο βάναυσο πράγμα, μέσα στη μέρα, είναι μεγάλη έκπληξη», είπε.

Η αναμονή και η αγωνία όμως μετατράπηκε σε θλίψη και οδύνη καθώς βρέθηκε το κεφάλι της 23χρονης κοπέλας και ταυτοποιήθηκε ότι πρόκειται για την Shani Louk, το κορίτσι, το άψυχο σώμα του οποίου είχε παρελάσει σε καρότσα αυτοκινήτου στρατιωτών της Χαμάς.

«Λυπάμαι πραγματικά που θα πρέπει να ανακοινώσω ότι ενημερωθήκαμε πως η Γερμανοϊσραηλινή Shani Nikol Louk επιβεβαιώθηκε ότι δολοφονήθηκε. Βρέθηκε το κεφάλι της», δήλωσε ο Ισραηλινός πρόεδρος, Ισαάκ Χερτζογκ, σε συνέντευξή που έδωσε στη γερμανική εφημερίδα «BILD και συμπληρώνει «Αυτό σημαίνει ότι αυτά τα βάρβαρα, σαδιστικά ζώα απλά της έκοψαν το κεφάλι καθώς βασάνιζαν και σκότωναν Ισραηλινούς. Είναι μια μεγάλη τραγωδία και εκφράζω τα θερμά μου συλλυπητήρια στην οικογένειά της».

Σχετικά άρθρα