Σοκ στη Λάρισα: 16χρονος μαθητής λυκείου αποπειράθηκε να αυτοκτονήσει παίρνοντας ένα κουτί παυσίπονα – Άμεσα κλήθηκε το ΕΚΑΒ και μετέφερε τον νεαρό στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Λάρισας

Σκηνές αγωνίας έζησαν στη Λάρισα, όταν ένας νεαρός μαθητής της Α’ Λυκείου, για άγνωστη μέχρι στιγμής αιτία, αποπειράθηκε να αυτοκτονήσει καταναλώνοντας ένα κουτί παυσίπονα Depon. Μετά το πρώτο κουδούνι, ο μαθητής εκμυστηρεύτηκε σε δύο συμμαθήτριές του ότι πήρε τα χάπια και εκείνες με τη σειρά τους έτρεξαν να ενημερώσουν την διεύθυνση του σχολείου.

Αμέσως κλήθηκε το ΕΚΑΒ προκειμένου να μεταφερθεί ο νεαρός μαθητής από το σχολείο στο πλησιέστερο εφημερεύον νοσοκομείο, δηλαδή το Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο της Λάρισας. Εκεί του παρασχέθηκαν οι πρώτες βοήθειες και οι γιατροί διαπίστωσαν ότι η δόση που είχε πάρει το παιδί δεν ήταν θανατηφόρα.

Για καλή του τύχη τα χάπια αυτά δεν είναι τόσο ισχυρά ώστε να προκαλέσουν ανεπανόρθωτες βλάβες στον οργανισμό του και να κινδυνεύσει να πεθάνει.

Ο 16χρονος μαθητής, αφού αναστάτωσε, για αδιευκρίνιστους μέχρι στιγμής λόγους, το σχολείο και την οικογένειά του, βρίσκεται πλέον στο σπίτι του, χαίροντας άκρας υγείας. Πάντως, αρκετοί είναι εκείνοι που πιστεύουν ότι ο νεαρός ίσως είχε κακή ψυχολογία που παραλίγο να τον οδηγήσει να κάνει κακό στον εαυτό του.

Σχετικά άρθρα