Μετά από 28 μέρες αγωνίας επέστρεψαν στη χώρα μας οι Έλληνες που βρίσκονταν στη Γάζα – “Είναι φρίκη, η απόλυτη καταστροφή!” – Με αγκαλιές και δάκρυα τους υποδέχτηκαν οι δικοί τους (Βίντεο)

Με ειδική πτήση, μέσω Καΐρου, έφτασαν το μεσημέρι της Παρασκευής στην Αθήνα οι πρώτοι Έλληνες που διέμεναν στη Λωρίδα της Γάζας και πέρασαν χθες από τη μεθόριο της Ράφα στην Αίγυπτο. Περιγράφουν τις στιγμές αγωνίας που έζησαν, για να καταφέρουν, μετά από 28 ημέρες προσπάθειας, να φθάσουν στην Αθήνα.

Οι έντεκα Έλληνες έζησαν τη φρίκη και τον τρόμο του πολέμου στη Γάζα. “Κάναμε αρκετή προσπάθεια, δεν υπήρχε βενζίνη πουθενά για να διασχίσουμε τον δρόμο για τα σύνορα. Φτάσαμε μέχρι ένα σημείο και μετά πήγαμε με τα πόδια.” λέει συγκινημένος στους δημοσιογράφους που βρέθηκαν στο αεροδρόμιο Ελ. Βενιζέλος ο Αλέξανδρος Φαγιάτ.

“Όσον αφορά στην κατάσταση στη Γάζα, μια λέξη θέλω να πω: Είναι φρίκη! Είναι καταστροφή, δεν υπάρχει πια τίποτα και όσο προχωράνε οι μέρες, όσο περνάνε οι μέρες, γίνονται και πιο δύσκολα. Σε κάποια σημεία βλέπεις νεκρούς πεταμένους στους δρόμους.” συμπληρώνει, με την κούραση και την φρίκη του πολέμου να είναι ζωγραφισμένη στο πρόσωπό του.

Οι συγγενείς και φίλοι που περίμεναν τους Έλληνες από τη Γάζα τους γέμισαν αγκαλιές αφού είχαν απελπιστεί και δεν πίστευαν ότι θα τους ξανάβλεπαν ζωντανούς, μετά από τον όλεθρο του πολέμου που έχει χτυπήσει τη Γάζα.

Εκτός από τους 11 Έλληνες που έφτασαν σήμερα αναμένονται άλλοι 5 που ταξιδεύουν κι εκείνοι για να φύγουν μακριά από τον κίνδυνο του πολέμου και να επαναπατριστούν το συντομότερο.

Σχετικά άρθρα