Γυναίκα κατηγορείται ότι δηλητηρίασε τα πρώην πεθερικά της – Ποια είναι τα μανιτάρια που έβαλε στο θανατηφόρο φαγητό; – Από θαύμα ζει ο πρώην άντρας της που δεν πήγε τελικά στο γεύμα της

Η αυστραλιανή αστυνομία απήγγειλε κατηγορίες για φόνο εναντίον της Έριν Πάτερσον, της γυναίκας που σέρβιρε στα πεθερικά της ένα “θανατηφόρο” γεύμα, που περιείχε δηλητηριώδη μανιτάρια και οδήγησε στον θάνατό το ηλικιωμένο ζευγάρι και άλλη μια άτυχη γυναίκα που φιλοξενήθηκε στο δείπνο.

Η 49χρονη γυναίκα, που συνελήφθη την περασμένη Πέμπτη, αντιμετωπίζει κατηγορίες για τρεις φόνους και πέντε απόπειρες ανθρωποκτονίας, αφού κάποιοι από τους παρευρισκόμενους γλίτωσαν τη δηλητηρίαση από θαύμα.

Η Πάτερσον σέρβιρε ένα γεύμα με βοδινό γουέλινγκτον στα πρώην πεθερικά της και στην αδερφή και τον σύζυγο της πεθεράς της, που ήταν καλεσμένοι στο σπίτι της στη Λεονγκάθα, σύμφωνα με την αστυνομία. Σύμφωνα με τα στοιχεία της τοξικολογικής, το γεύμα περιείχε και μανιτάρια θανάτου (Amanita phalloides – αμανίτης ο φαλλοειδής), τα οποία είναι δηλητηριώδη και επιφέρουν τον θάνατο.

Λίγες μέρες μετά το γεύμα, η πρώην πεθερά της, Γκέιλ Πάτερσον, 70 ετών, η αδερφή της Γκέιλ, Χέδερ Γουίλκινσον, 66 ετών, και ο 70χρονος σύζυγος της Γκέιλ, Ντον, πέθαναν στο νοσοκομείο από οξεία δηλητηρίαση που προκλήθηκε από τα μανιτάρια που περιείχε το φαγητό.

Ένας τέταρτος παρευρισκόμενος, ο 68χρονος αιδεσιμότατος Ίαν Γουίλκινσον, έμεινε βαριά άρρωστος και κινδύνευσε να χρειαστεί μεταμόσχευση ήπατος, όμως τελικά ανάρρωσε αρκετά ώστε να φύγει από το νοσοκομείο Ώστιν της Μελβούρνης.

Από θαύμα δεν δηλητηριάστηκε και ο πρώην σύζυγος της Πάτερσον, ο οποίος ήταν να παρευρεθεί στο γεύμα αλλά κυριολεκτικά την τελευταία στιγμή κάποια υποχρέωση τον κράτησε μακριά, σώζοντας, χωρίς να το γνωρίζει τότε, τη ζωή του.

Η Πάτερσον έχει αρνηθεί τις κατηγορίες που της προσάπτονται και ισχυρίζεται ότι δεν είχε ιδέα πως τα μανιτάρια που χρησιμοποίησε στη συνταγή ήταν επικίνδυνα. «Τώρα είμαι συντετριμμένη, όταν σκέφτομαι ότι αυτά τα μανιτάρια μπορεί να προκάλεσαν την απώλεια αγαπημένων μου ανθρώπων. Θέλω πραγματικά να επαναλάβω ότι δεν είχα κανέναν λόγο να πληγώσω αυτούς τους ανθρώπους που αγαπούσα» είπε η Πάτερσον στην αστυνομία. Στην ίδια δήλωση ισχυρίστηκε ότι αγόρασε τα μανιτάρια που χρησιμοποιήθηκαν στο γεύμα από δύο ξεχωριστά καταστήματα.

Μετά τη σύλληψη της Πάτερσον, η έρευνα συνεχίζεται, σύμφωνα με την αστυνομία.

Σχετικά άρθρα