Σοκ στον Ασπρόπυργο! 30χρονος γυμναστής δημοτικού σχολείου κατηγορείται ότι παρενοχλούσε σεξουαλικά μαθητές του – “Σήκωσε το μπλουζάκι, με γαργαλούσε” – “Πάσχω από ‘Ασπεργκερ” λέει ο ίδιος

Ανάστατη είναι η κοινωνία του Ασπρόπυργου από τη δράση ενός 30χρονου γυμναστή δημοτικού σχολείου, ο οποίος κατηγορείται για σεξουαλική παρενόχληση των μαθητών του. Σύμφωνα με τους οργισμένους γονείς, ο γυμναστής φέρεται να θώπευε συχνά τους μικρούς μαθητές, την ώρα του μαθήματος.

Βροχή οι καταγγελίες των γονιών

Οι γονείς, προσπαθώντας να βάλουν τέλος στη δράση του γυμναστή είχαν συγκεντρωθεί έξω από το σχολείο, για να διαμαρτυρηθούν για τη δράση του ενώ τον είχαν καταγγείλει στην αστυνομία. Το μεγαλύτερο παιδί οικογένειας φαίνεται ότι είχε ενημερώσει τους γονείς του πως ο γυμναστής είχε κατεβάσει το μπλουζάκι της αδερφής του, στο ύψος του στήθους, για να δει “τάχα” σε ποιο σημείο είχε γρατσουνιστεί.

Άλλος γονιός ανέφερε ότι ο γυμναστής προβαίνει συχνά σε θωπείες και χαϊδέματα στα παιδιά, ενώ υπάρχει πληθώρα από διαμαρτυρίες παιδιών που αναφέρουν ότι μόνο γυμναστική δε γινόταν στο μάθημα, αφού ο γυμναστής τους απαγόρευε να βγουν στο προαύλιο του σχολείου και τους κρατούσε στην τάξη για να τους γαργαλήσει χωρίς τη θέλησή τους.

Οι γονείς σπάνε τη σιωπή τους και μιλάνε ανοιχτά για τη δράση του γυμναστή: «Η κόρη μου έκανε παράπονα ότι ο συγκεκριμένος δάσκαλος την γαργαλούσε. Από όσο είμαι σε θέση να γνωρίζω, πρόκειται για περισσότερα από 50 παιδιά. Έγινε μία συγκέντρωση στο Σύλλογο Γονέων και Κηδεμόνων. Άλλοι γονείς είπαν περισσότερα πράγματα. Χθες πήγαμε στο σχολείο, τον ψάξαμε. Ο κύριος το αρνήθηκε εκείνη την στιγμή, αλλά από όσα γνωρίζω τελικά το παραδέχτηκε. Εμείς τα είχαμε μάθει τις τελευταίες ημέρες. Η διεύθυνση μας ενημέρωσε ότι είναι ένας περίεργος άνδρας και μάλιστα του είχαν γίνει συστάσεις, αλλά εκείνος συνέχιζε τα δικά του».

Ένας άλλος πατέρας συμπληρώνει: «κλείδωνε τα παιδιά στην τάξη με ηλιοφάνεια και δεν τα άφηνε να βγουν έξω. Έλεγε πως τα έβαζε τιμωρία. Επικοινωνήσαμε με τον διευθυντή, δεν γνωρίζει το περιστατικό, είχε δει κάποια πράγματα, είχαν γίνει συστάσεις, αλλά συνέχισε να κάνει τα δικά του».

Συνελήφθη από την αστυνομία

Οι αρχές, βάσει της αυτόφωρης διαδικασίας, συνέλαβαν τον 30χρονο γυμναστή του δημοτικού σχολείου του Ασπρόπυργου, μετά από τις καταγγελίες των γονιών. Ο γυμναστής αντιμετωπίζει κατηγορίες για παράβαση του άρθρου 337 του ΠΚ για «Προσβολή γενετήσιας αξιοπρέπειας κατ’ εξακολούθηση» και αναμένεται να παρουσιαστεί στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Αθηνών ενώ οι αρχές διενεργούν προανάκριση προκειμένου να διαλευκανθεί η υπόθεση.

Πάσχω από Άσπεργκερ

Σύμφωνα με τις αρχές, ο κατηγορούμενος ισχυρίζεται ότι πάσχει από Άσπεργκερ και μάλιστα προσκόμισε και γνωμάτευση όπου αναφέρεται ότι έχει 67% αναπηρία λόγω της διαταραχής Άσπεργκερ. Οι ειδικοί αναφέρουν ότι η νόσος Άσπεργκερ δυσκολεύει τον ασθενή να καταλάβει τα συμβατικά «κοινωνικά σήματα» ή τους άγραφους κοινωνικούς κανόνες συμπεριφοράς, ενώ έχει απουσία ενσυναίσθησης, κάτι που δυσκολεύει την αλληλεπίδρασή του με τους άλλους ανθρώπους.


Σχετικά άρθρα